Hej dziewczyny!
Piszecie o syfie w mieszkaniu, a ja myślę sobie - Boże, a jaki ja mam syf!
Jesteśmy świeżo po powrocie, więc stwierdziłam, że kładę lagę na bałagan i spędzam czas z dzieckiem
Miałaśmy przed drzemką 2 spacery, na pierwszy optymistycznie poszłam bez wózka, a potem myślałam, że ducha wyzionę targając małą na rękach (ciężka i do tego podtuczona przez babcię;-))
Kropa moja Gosia dosyć chętnie mierzy nowe ubranka, buty... ale jak jej coś nie podpasi, to koniec, nie ma mowy o założeniu
eijf na komary polecam środek Mugga (z substancja DEET), żaden komar was nie ruszy.
a kiedy wy lecicie? coś miałam zakodowane, że jak wrócę, to Ciebie już nie będzie
elmoo fajne sa te kinderplanety . ale szkoda, że polikwidowali w marketach te bezpłatne. Bo one były fajniejsze dla takich maluchów jak nasze, mała przestrzeń, mało konstrukcji wewnątrz, za to sporo małych dzieci i to było super. Kinderplanety sa fajniejsze dla starszaczków.
joaszka współczuję choróbska u małej, jakoś zawsze mi się wiosna kojarzy z większą (niż w zimie) ilością chorób. Bo to nie wiadomo jak się ubrać, niby jest ciepło, a zajdzie słońce i zaraz robi się zimno, albo jakiś wiaterek powieje... Dużo zdrówka życze
U nas (w sensie w Uzb) pogoda była mega kapryśna, najpierw zimno, potem wiosna pełną gębą, a jak już wracaliśmy to zaczęło tak sypac sniegiem, że szok

Ponoć to anomalia pogodowa, bo tam wiosna zaczyna się w lutym. No i klimat mają cieżki, zimy jak u nas, do -20C, zas mega upalne lata, nawet do 50C w cieniu i tak przez kilkanaście dni, oszaleć można. Dlatego tam jest sezon do końca maja, później nikt o zdrowym rozsądku nie przyjeżdza. Kraj fajny, przyjacielski, nieraz jakieś polskie akcenty po drodze (a to polskie meble, a to czekolada wawel, a to co 2 taksiaż w polsce słuzył w wojsku), ale generalnie czuć jeszcze sowiety.
Krajna złotych zębów, niesamowitych kontarastów, dziurawe drogi, bardzo tłusta kuchnia, dużo policji i łapówkarstwa (na szczęscie turystów nie ruszają), na drogach żądzą 2 marki aut - daewoo i chevrolet, niemal wyłącznie białe. Mężczyżni w futrzanych czapach, a kobiety w kapciach na koturnie na ulicy

również w zimno i śnieg, haha