reklama

Lipiec 2010

Na szczescie nie mialam wielu stron do czytania;-)

madzik1980 zdrowka duzo i zeby katar uciekl

witam się i ja.
Ashika i to się chwali, spóźniona, ale zajrzeć musi:-)
.
to sie nie chwali to sie powinno leczyc :-)

mruczka koty sa cudowne wieczorem wkleje zzdjecie swojej majki bo teraz u mamy jestem synka odebrac i zgadzam sie z emih na drugim zdjeciu 3 koty i dorodny kocur ;-)

emih mam nadzieje ze bedziesz spala juz dzis bo mnie jakos nie jest tak bardzo zle z tym nei spaniem tzn nie odczuwam tego tak bardzo

gaja86 gratuluje i niesamowite wrazenie jak czujesz dzidziusia :tak:

geperty za chwilke ci wysle maila

mammi dzieki ze mnie wyreczylas ;-) co do tych skurczow porozmawiaj z lekarzem bo chyba za wczesnie rzeczywiscie

vanilka super witam po tej stronie baltyku :tak::-)

aisim nie ma problemu, ale pisaly do mnie dziewczyny ktorych nie ma na liscie im nie poslalam skierowalam do ciebie, ale mysle ze za jakis czas trzeba bedzie zaktualizowac nasza liste :tak:
Duzo zdrowka wypij herbatke z soczkiem malinowym jak radzi mammi albo z cytrynka i podobno dobrze jest zjesc cytryne w plasterkach oczywiscie z cukrem ;-)
A w ogole na przyszlosc moge Cie wyreczyc bo ja przynajmniej nie pracuje wiec mam duuuzzzooo wolnego czasu

reklama
Witam niedzielnie:)
Dziś w nocy chciało mi sie strasznie siku, ale bylam taka zaspana ze nie mialam sily wstac, i dopiero nad ranem jak poszlam siusiu mialam problemy zeby sie wysikac a jak juz sie udalo to tak mnie brzuch bolał, że wyprostowac sie nie moglam. Jeszcze teraz troche pobolewa. Aż mi głupio ze taki leniuch jestem.

Wyczytałam, że tam ktoś robi jajeczniczke i mnie naszło na nią odrazu:) taka na masełku mmmmmm :P

Najlepszy na kichanie, katar jest syrop dla przyszlych mamek - *spam* z czosnkiem, malinami, porzeczkami- vit c .POLECAM :)
EHHH
Tak sie martwie jak my sobie poradzimy z moim menem i dziecięciem, tylko z jego wypłaty 2 tys. przy kredycie na mieszkanie 800 złotych plus opłaty jedzenie :(:(:(:(
No nie ma szans , a odkladać nie ma nawet z czego bo ja pracujac 3 dni w tygodniu zarabiam tylko 1000,-:no: nie mam umowy o prace tylko na zlecenie wiec nic mi sie nie nalezy z zusu:(

Ostatnia edycja:
Ashika dzięki w PDF-ie mi się pokazuje :tak: i nawet widzę, że mam koleżankę w mieście :-). A szczerze mówiąc myślałam, że Elgląg to pomorskie, bo tylko 60 km ode mnie :confused:.

Mammi ja miałam skurcze przepowiadające w 3 trymestrze, a czy mogą być tak szybko nie wiem :no:.

Supcio moja jajeczniczka była na boczku ze szczypiorkiem, mniam...
A finansowo u Nas też bez rewelacji, ale jesteśmy bez kredytu, więc tylko bieżące opłaty i utrzymanie, za to sam czynsz to 590zł :dry:.

Ale mam dzisiaj lenia ,nie moge dojsc do siebie po tym wczorajszym wycieczeniu i tak pol dnia odkad wstalam biegam w pizamie :happy2:

mammi oj napewno za szybko na takie skurcze ,powiedz ginowi o nich ...mnie to czasem taki skurcz zlapie ale to jednorazowy na szczescie ...

geperty jak by to byla wiosenka to bym Cie na lotnisko zagonila na jakos kawke przed odlotem moim :tak:

aisim zdrowka zycze !!sama dopiero co z przeziebienia wyszlam :baffled:

SupciO my mamy kredytu 1300 zl .... nie mam pojecia jak my bysmy przezyli w PL wlasnie z takim kredytem plus cala reszta oplat :baffled:

Ashika hejka:happy2:

Jutro ide zapisac sie do dentysty dokonczyc leczenie zeba brrrr...
zadzwonie do gina co robi 3d no i obym zalapala sie na wizyte do wylotu :happy2:

Poszperałam trochę i co prawda niektórzy piszą,że te skurcze od 20 tyg.dopiero,ale są też opinie,że mogą byż wcześniej.Znalazłam coś takiego na benc.pl: opis 15 tyg.ciąży
"Dno macicy znajduje się już pod pępkiem. Możesz zacząć odczuwać skurcze macicy (Braxtona Hicksa), które stanowią przygotowanie do porodu. Jeśli są częstsze niż 5 razy na godzinę i boli cię podbrzusze, skontaktuj się z lekarzem."

Częstsze nie były,ale jak się powtórzą to i tak jutro tyrknę do gina:tak:
Jakoś wszystko strasznie wcześnie w tej ciąży.Ruchy tak szybko i te skurcze też,oby tylko dzidziuś się nie śpieszył i bite 40 tyg.wytrzymał;-)
Ashika jak tam po zajęciach?Padnięta?

Geperty 590 zl:szok:Czy oni oszaleli???!

Supcio Dacie radę na pewno.Innego wyjścia już nie macie;-)Jest jeszcze MOPS,który pomaga takim rodzinom.Dofinansowanie do czynszu od miasta można dostać.Wiem,że warunkiem pomocy z MOPS jest dochód nie przekraczający chyba 550zl,ale nie wiem ma się do tego rata kredytu.,chyba ją odliczają.Możesz się strarać o zasiłek okresowy,który wynosi ok.450zl i zasiłki celowe np.na ubranka dla dziecka,mleko itp.Poza tym jak już nie będziesz pracować zawsze mozesz spróbować handlu prze internet.To jest jakieś rozwiązanie dla mam siedzących w domach.Niektórzy przez Allegro niezła kaske zarabiają.

Vanilka O!Jesteś.Dentysty nie zazdroszczę.Aż mi ciarki przeszły...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mammi lepiej powiedziec bo to jednak trzecie ciaza i juz nie takie mlodziutkie jestesmy jak przy pierwszej ciazy :happy2:
co do zeba to zatrutego juz mam od 3 tyg.wiec tylko plomba ,a to raczje nie boli .
Wole nawet chwilke pocierpiec lekko jak znowu z bolem nie spac kilka nocy :baffled:

Jaka tutaj dzisiaj cisza :szok::szok:

Hej, a mnie tu tyle nie bylo i prawie nic nie napisane;-) Chyba niedziele spedzacie rodzinnie:-)
mammi ja za kawalerke nad morzem place czynszu ponad 400zl/miesiac:-( I w sumei tam nie mieszkam, wlasnie sie zastanawiam czy nei wynajac komus zeby chociaz te pieniazki zostaly na koncie, ale jakos mi tak szkoda moich mebli dla kogos. Jak bym wiedziala ze juz tam nei wroce to bym wynajela, a tak sie zastanawiam jeszcze.
A tak wogole to koszty oplat co miesiac my bedziemy od maja mieli na granicy 3tys:szok: Zeby nie bylo tak ze na nic nas stac nie bedzie:-( Takze supcio nei ma co sie martwic, kiedys bedzie lepiej napewno ale jak trzeba oszczedzac to trzeba;-)
I dziewczynki nie smarkac tam, wcinac czosnek, pic cieple mleczko i bedzie dobrze, albo spacerkowac tak jak my:-)

Vanilka to moja 4 ciąża.Raz się nie udało.Najgorsze jest to,że właśnie zaczęło się od skurczy,tylko,że tamte były dużo silniejsze i regularne,a pózniej już nic nie dało sie zrobić:-(Przepraszam,że o tym wspomniałam.To w sumie niedobry temat teraz dla nas.Od 10 tej mam spokój i nic nie pobolewa więc jestem dobrej myśli.Gdyby się powórzyło to ja raczej jestem z tych bardziej wymagających od służby zdrowia,więc pojadę na ginekologię.Dzidzia rusza się normalnie,tak jak co dzień
.Mojego M tak przedwczoraj ząb napier....,że aż wył z bólu.Konował nie dentystka- swoją droga leciwa już pani-założyła mu plombę,a nie wyborowała do końca,więc próchnica dalej postępowała w środku.Poszedł do innego dentysty,a tam się okazało,że już pól zęba ma zepsutego :szok:

Oczekiwanie my też czynsz spory płacimy.Ponad 400 zł,ale mamy mieszkanie (tzn.teściowie mają;-))ponad 70 m.więc dużo większe niż kawalerka.Jednak domek jest lepszy pod tym względem,bo czynszu nie ma,ale znowu dochodzi podatek gruntowy i zimą opłaty za ogrzewanie.

reklama
cześć kobietki:-)
ja nawet dziś nie miałam czasu na forum...rano pospałam, potem sprzątałam, obiad robiłam i potem na zakupki- zeby nie głodować;-) a teraz lgłam się na kanapie i odpoczywam.
Vanilka witaj w Polsce:-D
Ashika kobieto ty z tym niespaniem mnie rozwalasz normalnie...ja nie wiem jak tak możan funkcjonować:baffled: mam nadzieje że od dziś bedziesz spała po 8 h:happy2: i ty emih też!
Supcio u nas też nie jest super z kasą, do tego kredyt też mamy...ale wole o tym nie myśleć- jakoś musimy sobie poradzić!!!!
chorującym życze duuużo zdrówka- grzejcie się dziewczyny pod kołderką:tak:
a ja zajadam pistacje:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry