• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2010

no dokładnie i te obie ręce zajęte
co do kalendarza to bym sie wcale nie obraziła jak by sie nie pomylił i faktycznie byłaby niunia malunia

Ostatnia edycja:
reklama
tiffi - może to jakis pomysł z tym tamponem, chociaż mi lekarz o czymś takim nie wspominał:-).
vanilka - nie chce mi się wierzyć, ze tacy lekarze jak ten Twójwczorajszy istnieją, jak mozna spytać w jakim mieście on przyjmuje;-). Ja chyba nie wytrzymałabym, tj. mammi. Ja rozumiem, że młode dziewczyny są z reguły zadbane, ale co np. z taka 60 - cio letnia kobieta, bo i takie pacjentki sie zdarzają:-).

Wy juz o obiadkach myslicie, a ja dopiero koło 16.00 będę w domciu, ale mam kotlety z wczoraj na szczęście:-).

Spróbuj, ja też nigdy tak nie robiłam, ale moja gi tak mi poleciła i w wynikach za drugim razem było mniej bakterii i śluzu nie było. A moja gin mówiła, że to trochę zaburza obraz.

emih szczawiowa mniam mniam ale bym zjadła, ale nie mam szczawiu zrobionego i nigdy nie robiłam szczawiowej.
a ja dziś bardzo niezdrowo zjem coś z mc.....
vanilka to jak przodownica lipcówek, pierwsza wie o płci, siara tryska. normalnie przeciera nam szlaki.
mysza no niestety tak to jest z tą pracą, ja pracuję w krakowskiej firmie (a Krakusy skąpi jak nie wiem) i normalnie czasem mam wrażenie że oni czekają aż im powiem, nie chcę podwyżek, chcę pracować za darmo jako wolontariusz... echhhh jedyne pocieszające jest to, że teraz najlepszy cza na szukanie i zmianę pracy, więc trzeba myśleć że się uda
mammi cóż za taktowna teściowa. Naprawdę czasem to się zastanawiam, czy one takie od zawsze były, czy im się tak zmienia? Moja teściowa niby jak przyjedziemy (130km) to pyta co bym zjadła itp. ale potrafi chlapnąć nieźle, acha i wszytskie udogodnienia w domu to fanaberie (TV SAT, dobry TV, internet, zmywarka, i milion innych rzeczy, wakacje) - no chyba, żeby jej syn (mój mąż) zasponsorował to byłoby ok
dzamena mi wychodzi dziewczynka, i tak czułam na początku, chciałabym żeby się sprawdziło

Co do badań moczu, tak napiszę na zapas, co byście za kilka miesiecy nie umierały ze strachu jak ja kilka lat temu...
Jak przyjdzie co do czego i niestety trzeba będzie pobrać mocz dla naszych maleńśtw- nie róbcie kilka godzin przed zawiezieniem do laboratorium... Moja córeczka wstawała o 4.00, wiadomo- kilkutygodniowe dziecko nie powie nam kiedy chce siusiu i tak pobrałam mocz, który dopiero ok 8 został zawieziony do laboratorium. Padł kolejny (niesłuszny) wyrok w jej życiu: mukowiscydoza (pałeczki ropy błękitnej czy jak to tam leciało się namnożyły przez te godziny) i przez kilka dni żyłam z wiadomością, ze moje dziecko będzie nieuleczalnie chore... A to tylko wbył wynik moczu...

witam przyszłe mamuśki!!
czy mogę dołaczyc o waszego grona??
Moja ostatnia @ 26.09!! Dziś potwierdzona ciąża USG - widziałam moją małą fasolinkę (chociaz nie przypominała nawet fasolki) ale najważniejsze że tam jest!!
Termin przewidywany porodu na 3 lipca 2010!! ale wiecie jak to jest z terminami!

Serdecznie się z Wami witam i mam nadzieję, ze bedzie nas tutaj wiecej i będziemy mogły się wspólnie wspierać i sobie pomagać oraz dodawac otuchy!!

To moja pierwsza ciąża, jak na razie nie znam sie na tym dziwnym zjawisku, ale mam nadzieje, że się poznam!!
Dotychczasowe objawy jak na począteg 5 tygodnia to: wielka senność i pobolewanie piersi!! i to chyba tyle!!
O proszę to tak samo jak ja ;) 26 wrzesień pierwszy dzień ostatniej miesiączki i 3 lipiec prognozowany termin porodu. Chociaż w 9 tygodniu wg rozmiarów płodu termin porodu wyznaczyli na 11 lipca 2010;)
W tej chwili jeśli wszystko dobrze liczę jest 14 tydzień jutro będę szła na usg i może dowiemy się czy będziemy mieć córcie czy synka. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!

Mysza właśnie, jak Cię zmulą goście masz wymówkę że zmęczenie itd., pójdziesz się położyć i hop na forum:tak:Z tymi pensjami to makabra, weź tu wyżyj za to.I jak tu być rodziną wielodzietną przy takiej pomocy państwa, eh. Najgorsze te umowy oszukańcze na najniższą krajową, ja taką mam i teraz jestem u d..... Ale szefa pozatym miałam ok. i tak mi się nie chciało innej pracy szukać to teraz mam.:no:A macierzyńskie też chyba będziesz miała płacone.
perla2212 mojemu M marzy się jeszcze synuś:tak:
Vanilka wcześnie siara u Ciebie ale przynajmniej będziesz spokojna jak my będziemy cisnąć cycuchy w niecierpliwości:-D
mammi ale powiedziałaś teściowej, szkoda że ja przy poprzedniej to taka pipa byłam i nie miałam twojego hartu bo mojej się takie teksty należały:wściekła/y:
aneta-h niech się nie podśmiech..... tylko sam kroi, choć wybacz ale mi się samo chichra jak sobie Ciebie wyobraziłam:-)
Ja jak kroję cebulę to kłądę deskę przy zapalonym palniku na kuchence i mnie to pomaga, albo siła sugestii:baffled:
dzamena mnie tym razem z chińskiego wyszedł chłopczyk a tu lasencja:tak:sprawdzę z Emi.

reklama
Ale dziewczyny popisałyscie-chwilę mnie nie było a tyle nadrabiania :))
Zjadłam obiad a teraz na chwilę się położę bo oczy mi się zamykają.
Anetka daj znać jak pierogi się udały!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry