reklama

Lipiec 2010

oj ja na pewno nie bede chciala zeby moj facet byl przy porodzie. nie chce mu sie kojarzyc z krwawiacym kroczem, krzykami, potem.ogladalam oczami postronnego widza jak wyglada porod (youtube) i uwazam ze sa pewne granice bliskosci i empatii. naprawde mi wystarczy ze bedzie mnie za drzwiami wspieral duchowo. ale rozumiem, ze ktos moze miec inne zdanie na ten temat
a ja chce zeby M był i on sobie tez niewyobraza zeby nie byc ,to bardzo pomaga jak jest facet zupełnie inaczej cie traktuja mozesz isc pod prysznic jak bardzo cie boli wtedy M cie pilnuje ,a na sam finał stał nie w kroczu wiec tego nie widział tylko koło mojej głowy i kały mu sie patrzec w okno dopuki sie mały nie urodził

reklama
oj ja na pewno nie bede chciala zeby moj facet byl przy porodzie. nie chce mu sie kojarzyc z krwawiacym kroczem, krzykami, potem.ogladalam oczami postronnego widza jak wyglada porod (youtube) i uwazam ze sa pewne granice bliskosci i empatii. naprawde mi wystarczy ze bedzie mnie za drzwiami wspieral duchowo. ale rozumiem, ze ktos moze miec inne zdanie na ten temat
To nie jest tak, że mężczyzna patrzy CI w krocze, tylko jest ustawiany koło głowy i nie zagląda (no chyba że strasznie ciekawskie z niego zwierzę) a naprawde dodaje otuchy... ROdziłam już sama i za drugim razem NIE CHCĘ!!! Chcę aby potrzymał mnie za rękę i... WIEDZIAŁ ŻE TEN BÓL TO PRZEZ NIEGO ;-):-p

To nie jest tak, że mężczyzna patrzy CI w krocze, tylko jest ustawiany koło głowy i nie zagląda (no chyba że strasznie ciekawskie z niego zwierzę) a naprawde dodaje otuchy... ROdziłam już sama i za drugim razem NIE CHCĘ!!! Chcę aby potrzymał mnie za rękę i... WIEDZIAŁ ŻE TEN BÓL TO PRZEZ NIEGO ;-):-p
dokladnie!!! :tak:

dzamena-moje bez problemu maja przepisywany steri-neb. Napoczatku wypisywałą mi go ich pani alergolog, ale później napisała też karteczkę dla ich pediatry co one za leki biorą i ona wtedy tez im go normalnie wypisuje. Codziennie jeszcze biora Amertil. A teraz od niedawna jedna jest odczulana bo alergia jej bardzo podskoczyła-wyniki duzo gorsze niz poprzednie(skórne testy +testy z krwi)

jedyneczka- dzis mnie ta siostra przeprosiła za to ze tak mi ostatnio krew pobrała. Ona wtedy kichneła podczas pobioru i igła się poruszyła nie wiem czy miało to wpływ na to czy nie. Trzymałam wacik ale później jak go odłozyłam to miałam cała żyłę napuchniętą. Dobrze ze dziś ładnie pobrała i śladu nie ma.

My chcemy tez razem rodzić

aneta-h - ja przy swoich miałam baldachim i go dobrze wspominam-mi się przydał. A z praniem ich przeciez nie ma żadnego problemu. Jesli będe miała teraz tradycyjne lóżeczko to baldachim napewno będę miała, ale teraz raczej będę miała  turystyczne więc baldachimu nie będzie. 

jedyneczka i ashika no zgadzam sie z wami jezeli chodzi o szuflade i te pudelka z ikei. kurcze u nas w duzym pokoju wszystko bedzie na poczatku a nawet tak do 1,5 roku wiec nie chce sie potykac bez przerwy o jakas zabawke ;-):-)
to tym bardziej powinna byc szuflada bo jest pod łózeczkiem ,i wcale nie przeszkadza a mozesz tam trzymac wszystko od ubranek po pieluchy

duzo osob mówi że baldachim to zbiorowisko kurzu,ale przecież i tak się dużo pierze przy maluszku,to taki kawałek materiału chyba nie problem wrzucić do prania? jak myslicie? miałyście mamuśki taki baldachim,sprawdza się czy odradzacie?
Tak, to tylko zbiorowisko kurzu i żadnej kompletnie żadnej funkcji nie pełni (chyba że odgradza od blasku TV itp), ale.... TAK SŁODKO WYGLĄDAAAAA :-D I chyba na pierwsze miesiące znów się nie oprę :-p
A szuflada: BARDZO BARDZO WYGODNA I POTRZEBA RZECZ!!!!

Ps. lecę robić obiadek :) Do zobaczenia...

Ostatnia edycja:

Ja nie rodzilam sama ale jestem pewna ze nie chce probowac, chyba bym nie dala rady :-( mam niski prog wytrzymywania bolu i jak zaczely sie konkretne bole zemdlalam, gdybym byla sama nie wiem jak by sie to skonczylo :-( i nie chce rodzic z M zeby wiedzial jak przez niego cierpie bo w sumei humorami juz biore za to odwet tylko zeby wiedzial ze nie ma i nagle jest i nic innego nie jest wazne i nie liczy sie ile bylo bolo i cierpienia zeby zobaczyc bo to taki "lek na cale zlo" porodowe :tak::tak::tak:

aszka 79 to może być przez pierwszą fazę a potem wyjść i też będzie dobrze bo przecie ta pierwasza właśnie najdłuższa a jakby miał zamdleć i sobie guza nabić to szkoda go:tak:

miałam baldachim i szybko zdjęłam bo przeszkadzał mi przy wyciąganiu dziecka z łóżeczka jak w nóżkach na łóżeczku leżał przewijak a poza tym pomyślałam że lepiej jak dzidzi ma szersze pole widzenia:tak:

reklama
Ja rodzilam z moja mama przez czysty przypadek ale jednak i jakos bylo ok tylko jak jej podali wnuka do potrzymania to sie pod nia nogi ugiely :happy2: M juz zapowiedzialam ze jesli cche byc przy porodzie to stoi kolo mojej glowy i nie zaglada co sie dzieje tam gdzie lekarz albo nie idzie ze mna a jak chce zobaczyc jak wyglada porod niech sobie youtube wlaczy
ashika mama to co innego i z mama to nie mialabym nic przeciwko a nawet szczerze mowiac wrecz przeciwnie.
ale co do faceta przy porodzie zdania nie zmienie-nie chce i koniec i nic mnie nie przekona. uwazam, ze sa pewne granice. ale wiem ze niektorzy sa blisko zwiazani i chca tego i moze im to pomoc typu wsparcie psychiczne i sama swiadomosc ich obecnosci. mimo to ja nie chce.
dzamena ja caly czas mowie wlasnie ze musi byc jak dla mnie lozeczkoz szuflada bo nie ma miejsca takto na dodatkowe szfki na posciel :-)
emih a w jakim laboratorium Ty robisz badania? w prywatnym? bo w prywatnych to faktycznie sa takie ceny. ja dzwonilam do przyszpitalnego laboratorium i dodatkowo sie upewnic, czy maja wszystkie odczynniki bo lekarz mowil ze nie we wszytkich laboratoriach wszystko maja i po co potem 2 raz sie kluc. ehhhh... pocieszmy sie ze toxo to jeszcze najwyzej potem raz powtorza. hiv jednorazowe, grupa krwi jednorazowa i tsh jednorazowa. a mocz i morfologia to grosze bo po 7 zl-tyle moge zaplacic ( a reszte musze-wrrrrrr!). i jeszcze kiedys ten cukier tez sie robi co sie wypija ta obrzydliwa glukoze-nie wiem ile to z kolei moze kosztowac ale pewnie tez drogo...:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry