Ale Ci kobieto zazdrosze tego dobrego samopoczucia!!!hejka
tiffi1 w I ciąży też nie towarzyszyły mi objawy ciążowe. Oprócz bolących piersi i ciągnącego brzucha rzecz jasna. Po I trymestrze raz przywitałam się z WC po skonsumowaniu ogórka kiszonego;-) No i stać nie mogłam długo ale to już w tej bardziej zaawansowanej ciąży. Rozumiem Twoje obawy, jak Cię coś niepokoi to sprawdź u lekarza, po co masz się denerwować. Pewnie wsio jest ok ale przynajmniej Ty się uspokoisz.
No i jak co to mogę liczyć na moją mamę nawet bardzo, bardzo
mammi rodzić mam zamiar w szpitalu
Powiedzcie mi co ja mogę wziąć na GARDŁO? W I ciąży w ogole nie chorowałam a teraz napiernicza mnie gardło i nie wiem czy mogę sobie coś do ssania kupić.
U mnie ok. Czuję się dobrzeI niech tak zostanie
![]()
reklama
kama
Fanka BB :)
hejka
tiffi1 w I ciąży też nie towarzyszyły mi objawy ciążowe. Oprócz bolących piersi i ciągnącego brzucha rzecz jasna. Po I trymestrze raz przywitałam się z WC po skonsumowaniu ogórka kiszonego;-) No i stać nie mogłam długo ale to już w tej bardziej zaawansowanej ciąży. Rozumiem Twoje obawy, jak Cię coś niepokoi to sprawdź u lekarza, po co masz się denerwować. Pewnie wsio jest ok ale przynajmniej Ty się uspokoisz.
No i jak co to mogę liczyć na moją mamę nawet bardzo, bardzo
mammi rodzić mam zamiar w szpitalu
Powiedzcie mi co ja mogę wziąć na GARDŁO? W I ciąży w ogole nie chorowałam a teraz napiernicza mnie gardło i nie wiem czy mogę sobie coś do ssania kupić.
U mnie ok. Czuję się dobrzeI niech tak zostanie
![]()
ze sposobow domowych
1. herbata z malinami
2. herbata z sokiem z pigwy (duzo wit C)
3. duuuuzo czosnku (a fuuuj)
4. sok z cebuli z odrobina cukru
5. sok z maliny z lipy
z farmaceutykow polecam leki homeopatyczne, OSCILLOCOCILLUM, kilka razy fiolka pod jezyk i pomaga
zdroweczka zycze
Beatka25
vanilka jeśli chodzi o przykre dolegliwości to miałam spokój, to fakt. No ale żeby nie było tak kolorowo to straaasznie puchłam a niestety z tym wiąże się ból. Ale czego się dla dziecka nie zniesie, nie?
kama1986 dziękuję za odp. Spijam herbatę z cytryną jak na razie, ale chyba tym sposobem się bólu nie pozbędę. Tylko żeby się nie rozkulało
kama1986 dziękuję za odp. Spijam herbatę z cytryną jak na razie, ale chyba tym sposobem się bólu nie pozbędę. Tylko żeby się nie rozkulało

geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
Siemka laski, ja wręcz tryskam energią, czuję się świetnie, nie mam żadnych dolegliwości (no nieco obolałe piersi), młody daj mi się wysypiać po 9-10 godzin, a wieczorami nie jestem padnięta, żadnych zachcianek, zwiększonego apetytu ani mdłości. Aż się zaczynam zastanawiać, czy wszystko ok
.
A co do spotkania z rodzicami, to myślałam, że mnie uduszą
, baaaardzo się ucieszyli (zresztą już od jakiegoś czasu dopytywali kiedy im zmajstrujemy wnuczka/ę ;-)), jestem super szczęśliwa dzięki ich reakcji
. No i wiedzą też moje dwie najlepsze koleżanki (i ich faceci) z którymi widzieliśmy się w sobotę na wieczornej imprezce.
Natomiast co do imprezki, to myślałam, że padnę o 2 wróciliśmy do domu, a zaczęło się o 18 więc 8 godzin
, jak dla kogoś kto nie pije to stanowczo za długo
, ale naśmiałam się za wsze czasy, aż mnie skurcze w policzki łapały
.
.A co do spotkania z rodzicami, to myślałam, że mnie uduszą
, baaaardzo się ucieszyli (zresztą już od jakiegoś czasu dopytywali kiedy im zmajstrujemy wnuczka/ę ;-)), jestem super szczęśliwa dzięki ich reakcji
. No i wiedzą też moje dwie najlepsze koleżanki (i ich faceci) z którymi widzieliśmy się w sobotę na wieczornej imprezce.Natomiast co do imprezki, to myślałam, że padnę o 2 wróciliśmy do domu, a zaczęło się o 18 więc 8 godzin
, jak dla kogoś kto nie pije to stanowczo za długo
.kama
to fajnie ze tak zareagowali,czlowiekowi to az skrzydek dodaje,ja jestem ciekawa reakcji moich rodzicow ale dowiedza sie dopiero na swieta wczoraj malo sie nie wygadalam przez telefon a najgorsze ze za tydzien tato do nas przyjezdza i nie wiem czy sie nie domysli sam oby nieSiemka laski, ja wręcz tryskam energią, czuję się świetnie, nie mam żadnych dolegliwości (no nieco obolałe piersi), młody daj mi się wysypiać po 9-10 godzin, a wieczorami nie jestem padnięta, żadnych zachcianek, zwiększonego apetytu ani mdłości. Aż się zaczynam zastanawiać, czy wszystko ok.
A co do spotkania z rodzicami, to myślałam, że mnie uduszą, baaaardzo się ucieszyli (zresztą już od jakiegoś czasu dopytywali kiedy im zmajstrujemy wnuczka/ę ;-)), jestem super szczęśliwa dzięki ich reakcji
. No i wiedzą też moje dwie najlepsze koleżanki (i ich faceci) z którymi widzieliśmy się w sobotę na wieczornej imprezce.
Natomiast co do imprezki, to myślałam, że padnę o 2 wróciliśmy do domu, a zaczęło się o 18 więc 8 godzin, jak dla kogoś kto nie pije to stanowczo za długo
.

atabe
hejka
to może ja pomogę
najbezpieczniej będzie jak wypłuczesz gardło, najlepiej wodą z solą, to naprawde pomaga. Mi ostatnoi na ból gardła pomógł rumianek, letnim płukałam gardło kilka razy i już
Sama mam skłonności do bólu gardła i częstych angin, dlatego walcze z bólem gardła dość często
powodzenia, mam nadzieję, że pomoże! Acha i lepiej unikać gorących herbat itp. bo one powodują, że naczynia krwionośne się jeszcze bardziej powiększają i ból jest silniejszy!
Beatka25
geperty ja mam własnie w sobote iść na imprezę andrzejkową i szczerze powiem taaaak mi się nie chce, że szkoda gadać. Nie wiem jak to przeżyję, wszyscy pijący i ja jedna na trzeźwiaka. Nie żebym ubolewała nad tym że pić nie mogę bo i bez tego świetnie się bawię ale osoby używające napoi "wyskokowych" mają swój specyficzny klimat

reklama
emih
Tez dolączam do gratulacji. U mnie raczej euforii nie będzie i też czekam do świątto fajnie ze tak zareagowali,czlowiekowi to az skrzydek dodaje,ja jestem ciekawa reakcji moich rodzicow ale dowiedza sie dopiero na swieta wczoraj malo sie nie wygadalam przez telefon a najgorsze ze za tydzien tato do nas przyjezdza i nie wiem czy sie nie domysli sam oby nie![]()

Beatka25- polecam na ból gardła płukanke z wody+ łyżeczkę jodyny, brzmi strasznie, ale dezynfekuje i naprawdę pomaga na ból gardła- tylko nie łykaj ;-)
Jesli Twój lekarz ma nowszy sprzęt USG to być może cś zobaczy, ale to trochę wczesnie, mnie odsylano i w poprzedniej ciąży i w tej do ukończenia przynajmniej 7tyg (i to prywatnie, bo pastwowo to wiadomo odeslą wogóle w diabłyangelkaaa: Dziewczyny w czwartek będzie 3tygodnie i 4 dni od owulacji, jak myślicie jeszcze za wcześnie żeby iść do lekarza? było by już widać maluszka? poczekałabym jeszcze z tydzień żeby juz zobaczyc jak bije serduszko ale się trochę boję żeby się nie skończyło tak jak ostatniodoradzicie mi coś ?
![]()
)Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 14
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 4
- Wyświetleń
- 5 tys
- Odpowiedzi
- 6