reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Vanilka ja co prawda gina o to nie pytałam,ale jak byłam w ciąży z Szymonkiem to regularnie używałam samoopalacza Loreal, a synek urodził się zdrowy.Pomijałam tylko brzuch,wyglądał to dość komicznie,ale robiłam to tak dla pewności;-)

reklama
mammi jak zakupy udane to i humorek u kobiety dopisuje :happy2::happy2:
Ja to tylko na twarz i dekold bym chciala troszke sie smarowac bo niecierpie byc taka blada :baffled:

geperty dziwne z tymi witaminami:baffled: Ja zaczelam teraz brac angielskie witaminy i czuje sie ok zero mdlosci .

kasik ja nie korzystam jak narazie z przywilejow bo jak ubiore sweterek to malo co widac brzuszek ;-)ale i nie mam takiej potrzeby ..nie wiem jak bedzie potem .
W poprzedniej ciazy pamietam najczesciej w tramwajach korzystalam :-p:happy2:

Cześć dziewczyny,
Ja również dziś "zaliczyłam" gina. USG nie robiłam, bo z prenatalnych rezygnuję, ale tak ogólnie poszłam po zwolnienie, duphaston itp itd. I z bólem głowy też wyskoczyłam bo mi tak nap***** że ból mi się uszami wylewa. Gin powiedział, że tylko PARACETANOL jest tak naprawdę względnie bezpieczny w ciąży (sprawdzić skład, bo w innych jest ibufen czy coś tam) ale co ja mam zrobic jeślim na paracetanol uczulona?! Prosze tylko aby wszyscy szeptem do mnie mówili....

Vanilka- mi również w poprzedniej ciąży gin pozwolił na samoopalacz

Justaa- lekarz zalecił mi "jakieś" witaminki dla ciężarnych (mam wybrać w aptece, podobno wszystkie mają podobny skład np. feminital, materna itp itd) ale folik dodatkowo 1x dziennie, bo podobno w zestawach jest go za mało... (być może tak powiedział pod moim kątem bo mam znó anemię..)

Supcio, Arlecia, Kasik- gratulacje :tak::-)

Ostatnia edycja:
Kurczę a ja dalej adnych dodatkowych witamin nie dostałam,tylko nadal Metafolin.
Materny trochę się boję bo nie wiem ile w tym prawdy,ale słyszałam,że po tych witaminach strasznie się tyje.W pierszej ciąży je stososowałam i faktycznie przytyłam,ale w drugiej miałam inne witaminy i też przytyłam więc już sama nie wiem.

emih nie mam pojęcia co Co doradzić.Może masaż skroni,albo natarcie Amolem(o ile w ciąży można go stosować)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Olyv, tak ja poinformowałam. Problemu nie było a pytasz ze względów moralnych czy prawnych? Jesli prawnych, a jesteś na umowe na czas okreslony, zlecenie itp a nie stałe najlepiej powiedz po ukończeniu 3 miesiąca- nie będzie mógł zwolnić...

Atabe- bo to z kobietami zawsze tak jest, te co mają proste to chcą kręcone, te co blond- ciemne, a te co krótkie zapuszczają itp itd.. Ja wieczna blondynka, umre z poczuciem deptania po piętach "małych czarnych" które się M w oczy rzucają ;-)

Kasik- nie korzystam z przywilejów, nie czuję potrzeby, nawet teraz gdy zbyt długo stać nie mogę... A później będę pewnie w autobusach... Ale też błagalnym wzrokiem pewnie a nie słowem- prosić się nie umiem :baffled:

Mammi- ja w pierwszej tez sporo przytyłam i miałam maternę, ale pierwszy raz słyszę że to mógłby by powód... A może?....

A na zakupy wybieram się do tesco, bo ostatnio widziałam małe ciuszki poprzeceniane o 70% a naprawdę prześliczne, tylko jak tu płec obastawiać i kolory ciuszków? A jesli nie kolory to niebieskie w kwiatki dla chłopca? Żółta z samochodzikiem dla dziewczynki?... Trudno znależć taki prawdziwy uniseks...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Ja też byłam dziś na zakupach,w H&M jakoś nic mi nie spasowało,byłam jeszcze w jednym sklepie ciążowym ale nie było rozmiarów więc w koncu wylądowąłam na targu i sie obkupiłam,2 pary spodni,jeansy i sztruksy,razem dałam 150zł i jestem zadowolona no i spodnie dresowe kupiłam też. Wcześniej jeszcze w realu biżuterie-kolczyki i bransoletkę więc humorek po udanych zakupach dopisuje.:-)

Tak mnie zmęczyły te zakupy że musiałam sobie poleżeć i się drzemnąć.

Kasik1106- jesteś w ciąży to masz prawo wejść bez kolejki,zawsze można powiedziec grzecznie np. że się źle czy slabo czujesz i że jesteś w ciąży i chciałabyś wejść bez kolejki.

Co do Sylwestra to wybieram się na imprezkę do siostry,będzie parę fajnych osób, więc myślę że bedzie fajna zabawa

AAAAAAAAAA i kupiłam sobie PICOLLO!!!! będę miała co pić!!!! :-):-):-)

Na H&M bardzo się zawiodłam bo odkąd kupowałam tam ciuchy ciążowe ponad 1,5 roku temu kolekcja niewiele się zmieniła,parę rzeczy dołożyMammi,li, a reszta to samo:baffled:
Za to w C&A wydałam trochę kaski;-)Kupiłam jeansy ciążowe,tunikę i fajny sweterek.Okazało się,że oni większość ciuchów mają aż do rozmiaru 48:szok:

Ja wczoraj się wybrałam do H&M w poszukiwaniu ciążowych jeansów. Bardzo się zawiodłam. Kosztowały 179 zł. Gdyby chociaż były ładne to może bym się skusiła.

Mammi, a jak z cenami jeansów w C&A??

Gratuluję wszystkim lipcóweczkom udanych wizyt!!!!!!!!!

Teściowa na święta kupiła mi witaminy Pharmaton Matruelle,ale póki co biorę kwas foliowy a jak będę 6.01 na wizycie u gina to zapytam czy te moge brać czy poleca coś innego

Geperty chętnie bym przeglądnęła tą tabelę z witaminkami

No wlasnie ciekawe jak z amolem czy moza stosowac bo mi w bolach glowy baaardzo pomagal.Ja to miewam okropne bole glowy jak cisnienie za wysokie jest albo przesilenie wiosenne ktorego juz sie boje:baffled:

emih tutaj ciuszki dla niemowlakow takie przecenione szok az zal nie kupowac ..ale plci nie znam wiec nie chce kasy wydawac ...
ez slyszalam ,ze paracetamol najbezpieczniejszy jest.

reklama
Własnie chcę pojechać, poszukać a nóż coś naprawdę uniseks w paski np znajdę, bo jednak najlepsze wyprzedaże w PL są w styczniu. Już siostra do mnie dzwoniła mówiąć że są szalone przeceny w mathercare i takie śliczniutkie że ona już chce poznac płec a by z czystym sumieniem kupowac... Ale ja o płci dowiem się zapewnie dopiero za dwa miechy, bo prenatalnych badań robić nie chcę a nastepne USG robi się ok 20tyg. A żeby tylko dowiedziec się jaka płec i wybulić 150zł to wolę poczekać i zostawić ten grosz na ciuszki :sorry2:

A o amol... szkoda że nie zapytałam!!! Czy któras z was jutro idzie do gina i może zapytać???

Do góry