reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Witam ciężarówki:-):-):-)
U mnie jak nie urok to sraczka....coś mego synka bierze...mam nadzieje że to tylko ząbek a nie zarazki od mamy:no: Dość narzekania:-p
W kwestii wyprzedaży... jak byłam w pierwszej ciąży to udało mi się w H&M kupić 2 bluzki przecenione ze 100zł na 25zł...miałam farta wtedy, jeżeli chodzi o spodnie to ja się na allegro obkupiłam...w tym momencie już muszę śmigać w spodniach ciążowych bo w nic innego się nie mieszczę, na razie postanowiłam chodzić w tym co mam a bliżej wiosny sprawie sobie coś nowego, no i dalej poszukuje jakiejś sukienki na wesele...co prawda do wesela jeszcze 4 miesiące...ale mi już ta sukienka po nocach nie daje spać:-p
U mnie pryszcze także dają się we znaki, w dodatku mam strasznie suchą skórę...:-([/QUOTE
Co do sukienki widziałam śliczną w gazecie z Happy Mum, w styczniowym numerze Mjak mama (chyba to była ta gazeta)
madzik1980 no właśnie H&M ma fajne spodnie, ale ta cena
Vanilka dobrze to określiłaś w Polsce to wyprzedaż jest śmiechu warta, jak wejdziesz do H&M to masz raptem jeden wieszak rzeczy do wyprzedaży, oj porażka porażka
agatha61 u mnie też dziś grzybowa, a konkretnie pieczarkowa, mąż gotuje
kasiente no moja koleżanka sporo kupiła dla siebie w lumpkach, ale trzeba mieć jakiś fajny. A ja dostanę mam nadzieję, sporo ciuszków dla dzidziusia od mojej bratowej
rybka78 dzięki rybka, póki co nie mam dużego kataru

reklama
Kobitki ja zmykam do domu!! Vanillka ale mi smaka zrobiłaś tym obiadkiem od razu zgłodniałam!!

Ja dziś ide do gina to zapytam jakie witaminy mi poleca!! Kurcze tyle pytan do niego miałam i zapomniałam pozapisywac i teraz pustka w głowie!! Odezwe się wieczorkiem jak wróce od lekarza!!

Chciałam Wam powiedziec że na liście mam juz 26 lipcóweczek!!:-) całkiem niezły wynik!!!

trzymajcie się!!

Mam do was pytanie: Czy poinformowałyście już pracodawcę o swoim stanie??? Nie wiem czy czekać do pierwszego USG czyli do 15.01 czy poinformować ich zaraz po nowym roku. Coraz ciężej ukryć mój stan niestety albo stety :happy2:. Echhh i nie wiem sama...[/QUOTE]

Jeśli o mnie chodzi to ja juz powiedziałam w pracy o ciąży. No ale u mnie wiem, ze szefowa chce wiedziec jak najwczesniej. ddzieki temu moge wychodzic na badania w czasie pracy - gdybym nie zgłosiła ze to z powodu ciazy to wiem że za kazdym razem byłyby jakies marudzenia z jej strony a tak mam swiety spokoj. Koncze i uciekam do domku glodna jestem ehh :)

Jeśli chodzi o mnie i informowanie to na szczęście nie muszę, sama sobie sterem i okrętem:-)

chyba idę spać tak mnie głowa boli, ale apapy nigdy na mnie nie działały, więc nie będę się faszerować.

Hej :-) wieki mnie tutaj nie było. Byłam strasznie zalatana, ale już zwalniam i będę tu częściej zaglądać.

Chciałam dziś odebrać badanie na grupę krwi, które robiłam w środę, a wyników dalej nie ma :-( Wy też tak długo czekałyście?? Jestem bardzo ciekawa jaka mi grupa wyjdzie. W książeczce zdrowia dziecka mam A- ale gin powiedział mi, że nie mam się tym sugerować...

hej kochane

Wczoraj bylam na usg, Jej nie moge dojsc do siebie, Widzialam pięknego czlowieczka, dwie dlugie nózki, rączki, głowka i buzke . tz takie dolki oczka jakby maska. Cos wspaniałego. Lekarz dlugo mi pokazywal dzidzulka na usg wiec mialam chwile aby sie nacieszyc. Z pierwszą ciążą lekarz glownie skupiał sie na praktyce i medycznych konkretach, malo co pokazywal, oczywiscie widzialam dzidzusia ale terz to badanie trwało dlugo i mam az 10 zdjęc. Supcio moj maly skarbek.

jeśli chodzi o bole głowy to ja mialam je w pierwszej ciąży i łykałam po 2 apapy i przechodzily

Teraz od 9 tyg mnie dopadają i mam je co tydzien. Zwariowac mozna, Nie wiem co jest przyczyną nie chce sie az tak faszerowac lekami chociaz juz tyle ich brałam.

Witam!:happy2::happy2::happy2:

Ja już po wizycie, jestem przeszczęśliwa, ale wszystko opiszę na stosownym wątku.:-)

Dopiero przebrnęłam przez wszystkie dzisiejsze posty, ale przyznam się, że nhttp://www.naobcasach.pl/ie dokładnie bo tyle ich jest.;-)

rusalla - ja używam fissan, nawet dziś byłam w aptece, chciałam coś zmienić, ale pani poleciła mi fissan, porównała składy z innymi specyfikami i powiedziała, że ona wybrałaby to:-). Więc kupiłam.

vanilka - fajnie, że jesteś, jakoś tak od razu żywiej na firum:-). Dobrze że ząb już nie boli.

Wracając z wizyty w dobrym humorze trochę poszlałam dziś z zakupami:-).
W aptece kupiłam kilka kosmetyków do twarzy, na moje wypryski.
Jeszcze w obuwniczym buciki wiosenne, ale już teraz pójdą ze mną do pracy i śliczne kapciuszki balerinki:happy2:.
A tak na deser - w EMPIKU książkę o ciąży:-).

Wspominałyście o Sylwestrze. W tym roku przychodzi do nas kilku znajomych, więc impra u mnie, ale każdy cos tam przygotuje, więc zbytnio się nie przepracuję:-).

Mam do Was jeszcze jedno pytanko. Korzystacie może z przywilejów ciążowych i załatwiacie sprawy bez kolejek? Ja jakoś nie potrafię, a 5.01. mam państwową wizytę u laryngologa i znajomi mówią żebym załatwiła to bez kolejki. Ja mam jakieś mieszane co do tego uczucia... Wspomóżcie radą:-).

No mi też jest coś niedobrze-myśle że to po tym jednak.A ja mogę brac witaminy bez jodu a tu jest mały wybór-najwyzej kupię Elevit
Dziwne te witaminy bo ja po nich wymiotowalam ,Tobie niedobrze ,kolezanka moja tez mowila mi ,ze po nich wymiotowala ..sklad jakis inny czy co ?:baffled:
Co masz za zel do nog???

Arlecia az bije od Ciebie ta radosc:happy2::happy2:
Pytalas moze gina czy mozna stosowac bronzery??bo pisalas ,ze bedziesz na sylwka sie smarowac....ja bladzienka jestem i chciala bym cos lekko opalonizujacego sobie kupic tylko nie wiem czy mozna :confused:

keeet Hejka,zagladaj czesciej :tak:

Na mnie apap tez nigdy nie dzialal:baffled:Zawsze bralam ibuprom -teraz niestety nie moge i ratuje siekiedy trzeba paracetamolem ...

Wiecie dziewczyny z tymi witaminami to jest tak, że niby każdy ma to samo w składzie, jednak w bardzo różnych dawkach i myślę, że warto dokładniej przemyśleć dobór, np. dla skłonnych do anemii z większą dawką żelaza itp. Kiedyś już pisałam, że mam taką tabelę o najpopularniejszych preparatach dla ciężarnych i one naprawdę baaardzo się różnią, są tam wypisane skłądniki i ich dzienne zapotrzebowanie, może prześlę ją do Aisim a ona ma wasze maile i może ją porozsyłać dalej :tak:.

No i gratuluję udanych wizyt, zaraz zajrzę na odpowiedni wątek ;-).

reklama
Nareszcie w domku:-)Fajne jest już mieć nowe ciuchy,ale dłuższe zakupy z naszym stanie to dla mnie męka.
Na H&M bardzo się zawiodłam bo odkąd kupowałam tam ciuchy ciążowe ponad 1,5 roku temu kolekcja niewiele się zmieniła,parę rzeczy dołożyli, a reszta to samo:baffled:
Za to w C&A wydałam trochę kaski;-)Kupiłam jeansy ciążowe,tunikę i fajny sweterek.Okazało się,że oni większość ciuchów mają aż do rozmiaru 48:szok:
Super bo tuniczkę kupiłam wcale nie na ciuchach ciążowych.
Co do lumpeksów to ja też korzystam;-).Mam zaraz obok wielkiego Robana,a 2 osiedla dalej też kolejny gigantyczny lumpek.W Robanie zawsze dogaduję się ze sprzedawczynami i jak jest dostawa to one wybierają mi i odkładają fajne ciuchy w moim rozmiarze.Nieraz trafiają się naprawde świetne ciuchy z aktualnych kolekcji.Np.kupiłam ostatnio Izabelci kurtkę H&Mw lumeksie za 35 zł.Dziś widziałam identyczną w butiku H&M za 139zl więc naprawdę można trafić niezła okazję.

Arlecia gratuluję udanej wizyty.

aisim powodzenia na u gina.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry