reklama
to czemu oni tak puzno plec okreslaja
a Joaszka nie mam pojecia ...
moze to od lekarza zależy i jego wprawy w badaniu!! No i napewno od tego jak dzidziulek się ułoży i zechce pokazać to co ma do pokazania)):-)
Mysza1984
lalllalalala ;-)
Ja jakoś czuję, że to będzie chłopczyk
Dzisiaj widziałam takie cudne ciuszki... Jak tu się powstrzymywać przed zakupem
... Kupowałam dziś oliwkę do ciała, bo skóra mnie strasznie swędzi i jest bardzo przesuszona, i dostałam w prezencie czapeczkę dla niemowlaka
Jest biała z logo Nestle i napisem " to moja pierwsza czapeczka". Ubaw miałam nieziemski.
Dzisiaj widziałam takie cudne ciuszki... Jak tu się powstrzymywać przed zakupem
... Kupowałam dziś oliwkę do ciała, bo skóra mnie strasznie swędzi i jest bardzo przesuszona, i dostałam w prezencie czapeczkę dla niemowlaka
Jest biała z logo Nestle i napisem " to moja pierwsza czapeczka". Ubaw miałam nieziemski.Madzik1980, to możemy sobie zawodowo ręce podać:-)
Dziewczyny co macie na mysli mowiąc USG genetyczne, czy określenie wielkości fałdu karkowego czy może coś innego?
Bo mój gin nic nie mówił innego niż o tym fałdzie.
w pierwszej ciąży miałam 2 22 tyg takie bardzo szczegółowe USG dopplerowskie i wtedy dowiedziałam się o plci.
Żadnych badań prenatalnych też nie robiłam, muszę wziąć tego mojego gina pod lupę, nawet karty ciąży nie mam:-(
Dziewczyny co macie na mysli mowiąc USG genetyczne, czy określenie wielkości fałdu karkowego czy może coś innego?
Bo mój gin nic nie mówił innego niż o tym fałdzie.
w pierwszej ciąży miałam 2 22 tyg takie bardzo szczegółowe USG dopplerowskie i wtedy dowiedziałam się o plci.
Żadnych badań prenatalnych też nie robiłam, muszę wziąć tego mojego gina pod lupę, nawet karty ciąży nie mam:-(
M
mammi
Gość
agatha USG genetyczne robi się na podstawie własnie tzw.przezierności karkowej i pomiaru kości nosowej.Lekarz ogląda też dokładnie głowkę i dokładnie mierzy dzidziusia.To,że gin.nie zlecił Ci badań prenatalnych to raczej nic niezwykłego,bo jak z moim rozmawiałam to powiedział,że ryzyko jest prawie żadne,ale jak sobie życzę to zrobimy.A to,że nie masz jeszcze karty ciąży to już faktycznie jest niepokojące
U mnie przeczucia co do płci sprawdziły się w 100% w obydwu ciążach,a teraz wyraznie czuję,żę będzie znowu mały mężczyzna.Zobaczymy,czy faktycznie taka ze mnie wróżka;-)
Powiem Wam dziewczyny,że nie chciałam się wcześniej wygłupić,ale też czuję coś jakby pierwsze ruchy tak mniej więcej raz-dwa dziennie.Czuję to właśnie w tym miejscu gdzie lekarz przykładał głowice podczas USG.Więc może faktycznie to ruchy????Wcześniej myślałam,że jakies urojenia mam,ale widzę,że inne dziewczyny też czują coś takiego.

U mnie przeczucia co do płci sprawdziły się w 100% w obydwu ciążach,a teraz wyraznie czuję,żę będzie znowu mały mężczyzna.Zobaczymy,czy faktycznie taka ze mnie wróżka;-)
Powiem Wam dziewczyny,że nie chciałam się wcześniej wygłupić,ale też czuję coś jakby pierwsze ruchy tak mniej więcej raz-dwa dziennie.Czuję to właśnie w tym miejscu gdzie lekarz przykładał głowice podczas USG.Więc może faktycznie to ruchy????Wcześniej myślałam,że jakies urojenia mam,ale widzę,że inne dziewczyny też czują coś takiego.
mammi ja czuje ruchy dzidzi ale nie kopniaczki jeszcze tylko tak jak by czasem podskoki cwiczyla
No i czekam na tego pierwszego kopniaczka 

Ja juz sama nie wiem co bedzie ..wczesniej czulam ze to synek teraz corcia ...ale stawiam chyba jednak teraz na synka

No i czekam na tego pierwszego kopniaczka 

Ja juz sama nie wiem co bedzie ..wczesniej czulam ze to synek teraz corcia ...ale stawiam chyba jednak teraz na synka

M
mammi
Gość
U mnie tez to raczej takie bulgotanie.Raz jak byłam w spodniach,które są przyciasnawe i własnie obciskały to miejsce gdzie dzidzia się znajduje jak się schyliłam to poczułam coś takiego jakby ktoś od środka delikatnie palcem mnie dotknął.Gin.pewnie by powiedział,że na tym etapie niemożliwe jest czuć ruchy,ale czy on był kiedyś w ciąży???Nie był i nie będzie;-)
oczekiwanie
Fanka BB :)
mammi dobrze powiedziane nigdy nie byl i nie bedzie
a ja z tydzien albo dwa temu mialam tak jakby dwa babelki mi w brzuchu poszly, a tak to tylko takie dziwne uczucie jakby w jelitach cos sie dzialo;-) Ale tylko po prawej stronie na wysokosci wyrostka jakos. Czy tomoze byc dzidzia?? Czy raczej dzidzie czuc po srodku?? I wogole to tak nisko czy blizej pepka nasze dzidzie teraz siedza??
a ja z tydzien albo dwa temu mialam tak jakby dwa babelki mi w brzuchu poszly, a tak to tylko takie dziwne uczucie jakby w jelitach cos sie dzialo;-) Ale tylko po prawej stronie na wysokosci wyrostka jakos. Czy tomoze byc dzidzia?? Czy raczej dzidzie czuc po srodku?? I wogole to tak nisko czy blizej pepka nasze dzidzie teraz siedza??reklama
Aneta-H, ja po prostu kocham Turcję:-) a Egejska Turcja to już cudo po prostu.
Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam ok 14 tygodnia, ale zanim sie zorientowałam, że to właśnie to to już chyba 16 tydzień był...
Na początku to takie jakby bąbelki w brzuchu, chyba tak najlepiej to określić, albo jakby Ci jakiś motyl w środku latał:-) strasznie fajne uczucie.
Agatha, jakie temperatury są w Turcji w lutym? I która część Turcji jest wtedy najcieplejsza? Myśliśz, że to dobry kierunek na wakacje w lutym?