reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

co do swedzacej skory to mnie suteczki tylko;-) a skure mam natluszczona mocno oliwka i nic mnie nie ciagnie i nie swedzi a za 3 tygodnie kupie sobie jakis krem dla babek w ciazy:)

reklama
Co do oliwek to się z Wami podzielę, że kupiłam sobie jakiś czas temu oliwkę w żelu PENATEN dla kobiet w ciąży, na opakowaniu jest napisane, że na rozstępy. Jak wróciłam z nią do domu, to przyjrzałam się jej bliżej to się okazało że na rozstępy to tam jest tylko wmasowywanie jej. Porównałam skład ze zwykłą oliwką w żelu johnsons baby i okazało się że skład jest dokładnie ten sam...Oczywiście cena 2x większa.

jasne ze sprawdze,sama sie zastanawiam czy kupic tutaj czy w Pl.
No wlasnie my tez i dlatego chce porownac ceny, a nei chce mi sie jezdzic bo przynajmniej 50km musze zrobic do jakiegos wiekszego miasta;-) a i wiesz po obcym panstwie sie krecic to tez nei fajnie jak sie nei ma celu:-) Jak bys wiedziala ceny innych rzeczy , np. jakies przewijaki czy cos takiego to tez bede wdzieczna za podrzucenie cennika :-)
Po ciuszki napewno sie wybiore do niemiec bo sa duzo tansze, a akurat do dzieciecego z ciuszkami mam moze z 2km od tesciowki:-)

No wlasnie my tez i dlatego chce porownac ceny, a nei chce mi sie jezdzic bo przynajmniej 50km musze zrobic do jakiegos wiekszego miasta;-) a i wiesz po obcym panstwie sie krecic to tez nei fajnie jak sie nei ma celu:-) Jak bys wiedziala ceny innych rzeczy , np. jakies przewijaki czy cos takiego to tez bede wdzieczna za podrzucenie cennika :-)
Po ciuszki napewno sie wybiore do niemiec bo sa duzo tansze, a akurat do dzieciecego z ciuszkami mam moze z 2km od tesciowki:-)

jak juz bedzie tak daleko ze zaczne mnie to interesowac to z pewnoscia napisze bo narazie to nie ciagnie mnie jakos do kupowania ciuszkow i ogladania wozkow,lozeczek itp.
chyba jakas inna jestem;-)

Co do oliwek to się z Wami podzielę, że kupiłam sobie jakiś czas temu oliwkę w żelu PENATEN dla kobiet w ciąży, na opakowaniu jest napisane, że na rozstępy. Jak wróciłam z nią do domu, to przyjrzałam się jej bliżej to się okazało że na rozstępy to tam jest tylko wmasowywanie jej. Porównałam skład ze zwykłą oliwką w żelu johnsons baby i okazało się że skład jest dokładnie ten sam...Oczywiście cena 2x większa.
no i tak to jest wlasnie z tymi zakupami, czlowiek cos kupi a poznij sie okazuje ze w domu ma to samo za pol ceny kupione.
Ja mam juz zakupiony kremik na rozstepy z ziaji, siostra uzywala i zadnego nei miala. Krem sie nazywa ZIAJKA krem przeciw rozstepom mamma mia. Ja jeszcze niczego nei uzywam bo w sumie skora wcale nei naciagnieta, nie swedzi ani nic sie nie dzieje, ale tak mysle ze profilaktycznie moze trzeba zaczac;-)

no i tak to jest wlasnie z tymi zakupami, czlowiek cos kupi a poznij sie okazuje ze w domu ma to samo za pol ceny kupione.
Ja mam juz zakupiony kremik na rozstepy z ziaji, siostra uzywala i zadnego nei miala. Krem sie nazywa ZIAJKA krem przeciw rozstepom mamma mia. Ja jeszcze niczego nei uzywam bo w sumie skora wcale nei naciagnieta, nie swedzi ani nic sie nie dzieje, ale tak mysle ze profilaktycznie moze trzeba zaczac;-)

mnie tez go polecano w aptece a zdecydowalam sie na tego fissana i srednio zadowolona jestem bo jakos mi tak smierdzi:zawstydzona/y:

reklama
hej piękne:-D
Nie chce mi się dzisiaj jeść:baffled: obudziłam się o 11 wypiłam herbatke i czekam na głód- ale nie przychodzi, za to troche mnie mdli, czyżby mdłości wróciły:szok:
zazdrosze wam tych sanek:tak: ja dziś sama cały dzień to jedynie przez okno sobie na śnieg popatrze...
Mam do was pytanie- czy macie wszystkie zęby wyleczone< Vanilki nie pytam;-)> bo ja nie i własnie nie wiem czy się zmusić i iść? bo czytałam że nie wolno tak w ciązy chodzić...ale czy to nie przesada?sama już nie wiem.

hej dziewczynki
ja w temacie zębów - bo jutro do dentysty idę :-) lekarz powiedział, że najważniejsze, zeby kamień zdejmować, bo w ciąży ponoć dziąsła się osłabiają. Któraś z was pisała już o krwawiących dziąsłach. Poza tym oczywiście wszelkie boląc stany zapalne zaleczyć trzeba. Wszelkie bakterie są niebezpieczne dla zdrowia. Mój chłopak w tym roku miał wyrywany ząb mądrości, niestety nie dostał żadnego leku (ponoć się coś daje - po wyrwaniu). Chwilę później miał zawał - być może powodem był ten właśnie ząb. CZasami się tak zdarza. Jakieś bakterie przedostają się do krwiobiegu i moga zaszkodzić sercu.

A tak poza tym czytam wasze posty i współczuję tych mdłości - nie miałam i nadal nie mam. Właściwie oprócz bolących piersi - żadnych objawów ciąży. Byłam dziś na basenie, później na pysznym sushi - czuję się wspaniale :-) Życzę Wam również dobrego samopoczucia i udanej niedzieli!!!

Do góry