reklama
Arlecia
Fanka BB :)
Witam w niedzielnyporanek
Rusalka masz racje, Twoj porod byl planowany i przygotowany odpowiednio, Dlatego ja juz od samego porodu przygotowje lekarza do cc i mu o tym powiedzialam ale on sam stwierdzil ze u mnie konieczne jest cc. Mam guzki na bliznie po poprzedniej cesarce, ktore strasznie bolą, Teraz nie bo wytwarza sie progesteron ale niebedą w ciąży są strasznie odczuwalne i trzeba je usunąc przy kolejnej cesarce.
Ja tez chce miec taki porod jak ty. Dobrze, ze czytam ze podali ci wczesniej oxty bo ja bym chyba ich nie dala sobie podac po tym wszystkim co przezylam. WRRRRR Ale jak piszesz ze tak zlecili aby przygotowac dzidzie to dobrze wiedziec.
Rusalka masz racje, Twoj porod byl planowany i przygotowany odpowiednio, Dlatego ja juz od samego porodu przygotowje lekarza do cc i mu o tym powiedzialam ale on sam stwierdzil ze u mnie konieczne jest cc. Mam guzki na bliznie po poprzedniej cesarce, ktore strasznie bolą, Teraz nie bo wytwarza sie progesteron ale niebedą w ciąży są strasznie odczuwalne i trzeba je usunąc przy kolejnej cesarce.
Ja tez chce miec taki porod jak ty. Dobrze, ze czytam ze podali ci wczesniej oxty bo ja bym chyba ich nie dala sobie podac po tym wszystkim co przezylam. WRRRRR Ale jak piszesz ze tak zlecili aby przygotowac dzidzie to dobrze wiedziec.
Mysza1984
lalllalalala ;-)
witam się i ja. Chciałam oznajmić, że ja już na nogach. Ale jeszcze w piżamie
Właśnie jem chlebek z żółtym serem i piję herbatke o smaku mango i gruszki
pychotka.
Coś mnie gardło pobolewa, wydaje mi się, że mam zbyt suche powietrze w domu i to z tego.
Wszystkim życzę miłej niedzieli ;-)

Właśnie jem chlebek z żółtym serem i piję herbatke o smaku mango i gruszki
pychotka.Coś mnie gardło pobolewa, wydaje mi się, że mam zbyt suche powietrze w domu i to z tego.

Wszystkim życzę miłej niedzieli ;-)
Czesc 
m w pracy buuuu ...
R.usalka lezalam wlasnie w szpitalu z powodu gestozy ...
Ja po moich cierpieniach nawet nie chce do siebie dopuscic mysli ,ze teraz drugi raz mogla bym to przechodzic :-(
Dlatego jak mi tutaj nie zrobia cc pakuje sie i spadam do pl ..oddam kazda kase podobnie jak Arlecia za planowana cc
Pocieszylam sie troszke wczoraj ..znalezlismy super domek 3 sypialniowy ,z big duzym ogrodem
Stan swietny
No ale przeprowadzka dopiero jak cos na koniec lutego .

m w pracy buuuu ...
R.usalka lezalam wlasnie w szpitalu z powodu gestozy ...
Ja po moich cierpieniach nawet nie chce do siebie dopuscic mysli ,ze teraz drugi raz mogla bym to przechodzic :-(
Dlatego jak mi tutaj nie zrobia cc pakuje sie i spadam do pl ..oddam kazda kase podobnie jak Arlecia za planowana cc

Pocieszylam sie troszke wczoraj ..znalezlismy super domek 3 sypialniowy ,z big duzym ogrodem
Stan swietny
No ale przeprowadzka dopiero jak cos na koniec lutego .emih
Vanilka, ten domek to SUPER wiadomość, wiem jak tęsknisz za ogrodem (ja też, ja też!) a kilka tygodni upłynie jak z bicza strzelił. U mnie jak się uda do porodu będzie cud! :-( Na pewno odzyskasz na nowo siły

Mysza- tak... to może być ból od zbyt suchego powietrza...

Mysza- tak... to może być ból od zbyt suchego powietrza...
emih
To może i u mnie chłopięcie siedzi?
Ale M by się ucieszył 
Dziewczyny, A na czym stanęło w końcu z połówkowym? Bo tak się zastanawiam kiedy robić (muszę zrobić u innego lekarza, z lepszym USG) a u swojego mam wizytę 23 lutego czyli 20tydz+1 dzień. I pytanie, robić "przed" czy "po" tej wizycie?!
Ale M by się ucieszył 
Dziewczyny, A na czym stanęło w końcu z połówkowym? Bo tak się zastanawiam kiedy robić (muszę zrobić u innego lekarza, z lepszym USG) a u swojego mam wizytę 23 lutego czyli 20tydz+1 dzień. I pytanie, robić "przed" czy "po" tej wizycie?!

Mysza1984
lalllalalala ;-)
no ja mam wizytę w piątek, połówkowego mi nie zrobi, bo nie ma uprawnień, pewno znowu będę musiała wydać 200 zł. i zapisać się gdzie indziej. Ja poczekam na to co mi powie. Może sprawdzi jaka dzidzia jest duża i poda przykładowy termin, tak jak to było w przypadku genetycznego. Mam nadzieję, że na połówkowym uda mi się poznać płeć, bo teraz na to nie liczę ;-)
reklama
M
mammi
Gość
Witam niedzielnie:-)
Ale ze mnie leń....Dopiero przed chwilą wstałam
M zajmował się dzieciakami i nawet śniadanko do łózka mi przynióśł,tyle,że ja nie lubię okruchów na pościeli więc jem przed kompem
Może jakieś wcześniejsze walentynki obchodzimy,a ja nic o tym nie wiem;-)
Vanilka Super,że udało Wam się znależć domek
Co do cc to ja również mam takie zdanie,że na naturalny już bym się w życiu nie zdecydowała.Gin na szczęście zapewnia,że nikt nie podejmie się obioru mojego porodu SN i mam zapewnieną cesarkę.Choćbym 3 wojnę światową miała rozpętać,to urodzę przez cc.Nie wiem jak jest w UK,ale mój gin twierdzi,że przebyte cc jest wskazaniem do następnego,niezależnie kiedy było poprzednie bo podobno zawsze istnieje ryzyko rozejścia się blizny.Wiadomo,że maleje ono wraz z odstępem czasu pomiędzy cięciami,ale jednak jest i on po jednej cesarce kolejne ciąże też tak rozwiązuje.
emih połówkowe wykonuje się podobno między 18,a 22 tyg.Też właśnie się zastanawiam,czy mogę jutro je zrobić.U mnie to będzie 17 tyg i 3 dni,czyli 18 tydzień i mam obiekcje,czy to nie za wcześnie
U Ciebie wizyta wychodzi w 21 tyg. więc badanie najlepiej wykonać albo wcześniej, albo zaraz po wizycie
.
Jeżeli chodzi o gestozę przechodziłam ją w pierszej ciąży,została wyleczona do porodu i urodziłam SN, w drugiej ciąży już się nie powtórzyła;-)
Ale ze mnie leń....Dopiero przed chwilą wstałam
M zajmował się dzieciakami i nawet śniadanko do łózka mi przynióśł,tyle,że ja nie lubię okruchów na pościeli więc jem przed kompem
Może jakieś wcześniejsze walentynki obchodzimy,a ja nic o tym nie wiem;-)Vanilka Super,że udało Wam się znależć domek
Co do cc to ja również mam takie zdanie,że na naturalny już bym się w życiu nie zdecydowała.Gin na szczęście zapewnia,że nikt nie podejmie się obioru mojego porodu SN i mam zapewnieną cesarkę.Choćbym 3 wojnę światową miała rozpętać,to urodzę przez cc.Nie wiem jak jest w UK,ale mój gin twierdzi,że przebyte cc jest wskazaniem do następnego,niezależnie kiedy było poprzednie bo podobno zawsze istnieje ryzyko rozejścia się blizny.Wiadomo,że maleje ono wraz z odstępem czasu pomiędzy cięciami,ale jednak jest i on po jednej cesarce kolejne ciąże też tak rozwiązuje.emih połówkowe wykonuje się podobno między 18,a 22 tyg.Też właśnie się zastanawiam,czy mogę jutro je zrobić.U mnie to będzie 17 tyg i 3 dni,czyli 18 tydzień i mam obiekcje,czy to nie za wcześnie
U Ciebie wizyta wychodzi w 21 tyg. więc badanie najlepiej wykonać albo wcześniej, albo zaraz po wizycie.
Jeżeli chodzi o gestozę przechodziłam ją w pierszej ciąży,została wyleczona do porodu i urodziłam SN, w drugiej ciąży już się nie powtórzyła;-)
Ostatnio edytowane przez moderatora: