reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2010

Witam:happy:
Widzę,że dziś na forum słoneczkowo-słonecznie;-) Dobrze,że chociaż tutaj bo za oknem niestety znowu snieg.:-(Serdecznie dosyć mam juz zimy.JA CHCĘ WIOSNY!!!:tak:
Mieszkanie już ogarnęłam więć mam trochę luzu.Szymonek nauczył bawić się sam tzn.wywala wszystkie zabawki z pudła i rozrzuca po pokoju:baffled:

emih bóle brzucha na szczęście nie powtórzyły się.Wczoraj wieczorem wzięłam profilaktycznie Nospę,zanim ewentualnie zaczęło by boleć.Cieszę się,że u Ciebie też lepiej.:happy: Tak na marginesie to jakos tak mimochodem stałaś się naszą forumową psuchoterapeutką, a może ładniej...Aniołem Stróżem;-)

Ashika no cóż wybór co do przerwy masz niespecjalny.Okoliczności Cię niestety zmusiły.Tak po głębszym zastanawioniu, to skoro nie ma widocznych przesłanek ku temu żebys leżała, a jedynie te bóle to jest szansa,że gin Cię zwolni z tej wątpliwej przyjemności jak bóle miną.Kiedy masz kolejna wizytę?

jedyneczka przegięcie:wściekła/y: Zmusić ciężarną do pokonania 100 km po kasę:szok:
Kompletna głupota ze strony księgowej.Wiesz....kasa jeżeli nikt jej nie odbierze po 2 tyg.wróci do nadawcy i zakład pewnie wysłałby powtórnie-tym razem na konto.Tylko 3 tyg.bez wypłaty to raczej kiepskie rozwiązanie:sorry:

louise życzę,aby sprzątanie nie popsuło jednak dobrego humorku.:happy:

dzamena z całych sił trzymam kciuki przede wszystkim,żeby dzidziuś miał się dobrze, w drugiej kolejnośći za małą kobietkę;-)

Ja wczoraj gozine próbowałam znależc puls córuni stetoskopem,ale chyba mam kiepskiej jakośći bo niestety się nie udało.Ruchy czuję cały czas,ale bicia serduszka wybadać nie mogę:confused:

reklama
jedyneczkano wlasnie jak to jest z tym mysleniem ???
ja tez mam wrazenie ze mi slon na mozgu usiadl tymczasem podobno wcale tak nie jest z naukowego punktu widzenia

justaa gratuluje

co do kilogramow to ja mam od poczatku 3,5 + i nie chce mi sie w to wierzyc bo przytylam konkretnie i wszystko mi poszlo w tylek i uda :zawstydzona/y:

mammi mam dzwonic pod koniec tygodnia co i jak, przeryczalam juz pol nocy przez to wszystko :zawstydzona/y: i tak sobie mysle ze moze to i lepiej bezstresowo sobie pochodze bez egzaminow pomijajac fakt ze termin porodu tez wychodzi w sesji wiosennej wiec moze lepiej wezme ten urlop i wroce od pazdziernika z nowymi silami bo teraz mimo fizycznych niemocy to i nastroj lekko nieodpowiedni i glowa ociezala bardzo :-( a jak mi gorzej pojdzie na kolokwium to bedzie ze tuman jestem :baffled:

Ashika wspołczuje Ci tego leżenia ale jak mus to mus!Może na następnej wizycie gin już nie będzie kazał leżeć.
Dziewczyny ja ostatnio taka do niczego jestem-tylko bym spała i jadła.
Przytylam juz -lustra omijam, nie chce mi się włosów układac więc wyglądam fatalnie.Muszę coś ze sobą zrobić-tylko co??
Justaa gratulacje-kolejna dziewczynka :))

Siemka :happy:.

Justaa gratuluję dziewczynki :tak:.
A na liście twój numer telefonu zaczyna się od +49 (kierunkowy), a nie powinien być +48 na Polskę?

Louise ja też ciebie na liście nie mam :no: i jak najbardziej uważam, że Jedyneczka powinna również się wpisać, no i Magdzia, no i Rusałki też nie mam :no:.
Ja zaznaczam, że poproszę o dane, bo tylko sobie uzupełnię, mam listę w Excelu, a jak któraś woli w takim formacie, to mogę przesłać :tak:.

Mnie gardełko pobolewało od kilku dni i tak sobie wieczorkiem pomyślałam, że skoro wizyta u babci zaliczona to mogę sobie pozwolić na czosnek i posiedzieć w domku, więc wczoraj zjadłam 2 ząbki na kanapki i 0,5 z mlekiem i miodem, wiem że dla jednych to ochydztwo, ale ja uwielbiam :-), dziś już też kanapka z 2 ząbkami wciągnięta, a zaraz za mleczko się zabieram :tak:, choć już dziś gardło mnie nie boli, ale zrobię sobie kurację całodobową ;-).

Ashika Nie płakuniaj już...a z drugiej strony to może lepiej się wyryczeć czasami niż tłamsić emocje w sobie,a pózniej męczyć się z nimi.Ja może ostatnio mniej płaczę,ale za to drę się na mojego lubego regularnie:wściekła/y: Bidny czasem chyba czuje się stłamszony moją tyranią;-)
Co do przerwy to faktycznie w Twoim przypadku najlepsze rozwiązanie.Z tego co wywnioskowałam to nie lubisz robisz czegoś na pół gwizdka i na studiach byłaś jedną z lepszych i teraz zostać z tyłu.....
Może faktycznie zapisz się na jakiś kurs przez net.Sama nie wiem...Jakieś zajęcie jednak by się przydało.Ja wczoraj z M rozmawiałam na temat otwarcia sklepu internetowego lub handlu na Allegro.Znaczą większośc czasu i tak spędzam w domu przed kompem.Moim sklepikiem i tak ostatnio prawie się nie zajmuję i poza sprzątaniem i bawieniem się z dziećmi nie robie kurka nic:baffled: Jakos tak dziwnie sie z tym czuję.
Co do aktualizacji listy-popieram Twoja kandydaturę:tak:;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mammi no właśnie ciężko bez kaski bo w styczniu tylko z za połowe grudnia z zakładu dostałam ale że siedzę w domu to jestem bardzo gospodarna:-)za to zaszaleje jak w czwartek odbiorę kaske, oj zaszaleje:tak:

ashika kilka artykułów czytałam na temat spowolnionego myślenia w ciąży i u mnie się zgadza więc ja wolę w to wierzyć:-Dponoć progesteron i relaksyna działa też na rozluźnienie wiązadeł i stawów przez co możemy być niezdarne i upuszczać różne przedmioty:eek:A wagowo mam dokładnie tyle co ty na plusie i tak samo rozlokowane;-)

mammi dzieki ;-). a Twoj synus sobie rzeczywiscie fajna zabawe znalazl. ale chyba dzieci czesto sie w to bawia, bo jak wczoraj moja mama dzwonila to nagle sie straszny rumor rozlegl po 2 stronie telefonu. a to moj chrzesniak tez sie bawil w ta sama zabawe co Twoj Szymonek :-D:-D:-D no i kolejna lipcoweczka uporala sie bole brzucha. no i dobrze-b sie ciesze :tak::-)
madzik mam to co Ty. i najgorsze ze to jest bledne kolo. mam zniechecenie bo tak wygladam i sie czuje i tak sie czuje/wygladam bo mam zniechecenia do wszystkiego. dobrze ze u mnie choc M przerywa to bledne kolo. najwazniejsze to zaczac. a widze po sobie ze aktywnosc fizyczna b mi pomaga... wiec moze Tobie tez by sie lepiej zrobilo :happy:

dziekuje wszystkim :-) no bardzo się cieszę z córci zreszta M też

geperty tak właśnie zauważyłam powinien się zaczynać nr od +48 i błąd w mailu justaa przez 2 a nie przez jedno.
a babcia twoja to normalnie superowa :-) takie babcie sa rozbrajające, moje obie niestety od dawna nie żyją, a brakuje mi babci bo to własnie całkiem inny pogląd na świat.

Ashika współczuje unieruchomienia dla mnie to też byłaby katastrofa, oby wszystko się unormowało jak najszybciej. Trzymam kciuki :tak:

co do kilogramów to tak przytyłam ostatnio bo na początku schudłam troche a teraz jak poleciało to w ciągu troche ponad miesiąc i + 3,5 :szok: normalnie okropność te kg.

reklama
Dzień dobry:-)
Jeszcze 3 godzinki i jadę do gina:tak: Tylko już widzę minę położnej jak wejdę na wagę...Ale trudno-moja mam 20 kg przytyła i przez miesiąc schudła :happy:
Justaa gratuluję dziewczynki.
Ashika leżenie dla dobra dzidzi na pewno wytrzymasz:sorry:

Do góry