reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Mysza-dla mnie to nowość-z synkiem tak nie miałam-teraz też na początku ciązy nie...a co mnie wczoraj naszło....:szok::-D-nie mam pojęcia.
Yustynia-nie przejmuj sie -to normalne...u nas zakaz całkowity-to nawet jakby mi sie chciało to nic z tego :tak:;-)
Oczekiwanie-udanej wizyty i oby wszystko było ok.:tak:

mój maluszek coś dziś leniwy...tylko troszkę sobie bryka :-)

reklama
jedyneczka pierwszy raz o tym dowiedziałam się przy okazji gdy trafiliśmy z Mateuszem do szpitala jak miał 8 miesięcy. Złapał rotawirusa i niestety leczenie u niego trwało bardzo długo. Dzieci wychodziły po paru dniach a my leżeliśmy 2 tyg. W każdym razie tak mi go tam wymęczyli że szkoda gadać. Robili mu różne badania począwszy od krwi a skończywszy na eeg. Mnie przy okazji też prześwietlili z każdej strony, z której mogli bo sobie wymyślili, że to mój pokarm tak mu szkodzi:szok: Oczywiście wszystko z nim było w porządku. No w każdym razie okazało sie, ze wyniki krwi Mateusza są fatalne. No i tam mnie oświecili że moja anemia miała też wpływ na jego. Trafiliśmy do poradni hematologicznej i tam pani dr też to potwierdziła. Ja się na tym kompletnie nie znam ale jak mi tak powiedziała to aż mi się głupio i przykro zrobiło no bo co ja za to mogłam.
A to jest tak, że najpierw ucieka hemoglobina a potem żelazo. Żeby uzupełnić hemoglobinę trzeba najpierw nagromadzić żelazo i z tym mamy problem. W leczeniu trzeba ciągiem podawać żelazo przez min 3 miesiące a jak dziecko choruje żelaza się nie podaje bo się nie wchłania. Nam M. choruje bez przerwy. Bywało że miesiąc w miesiąc był na antybiotyku i dlatego tak nam się ta niedokriwstość za ogonem ciągnie.

Ostatnia edycja:
kasik e tak, do wieczora nie będzie sladu po kremówce, spalisz ja:-)

oczekiwanie to też kciukasy za wizyteę trzymam:happy:

mysza he he tez myslałam żeby takie zdrowe śnaidanie zjeść jak ty ale zachowałam go sobie na pierwszy obiad:-D

kasiamaj mój M czasem stara się nie patrzeć jak jem bo mówi że mu niedobrze:-D

Vanilka współczuję takiej nocki, człowiek potem taki niedobity w dzień i oczy bolą:no:

Widze że niespanie w modzie na forum ostatnio! Ja tez się dzis budziłam wiele razy! ciepło mi było, katar męczył i siku się chciało((
No i pewnei do tego stres przed połówkowym!
A teraz siedze w pracy i jem! a potem sie dziwie że na wadzę przybywa!!:-D

Ja również witam, nieco w lepszej kondycji, choć nadal w piżamie i szlafroku (od tygodnia :growl:), właśnie się biję z myślami czy wykąpać się czy nie, no i czy się ubrać czy dalej do łóżka, bo już mi się tak nie chce leżeć :confused2:.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, widzę, że sporo będzie dziś relacji :-), no i kilka już lipcówek ma potwierdzoną podwójnie płeć, więc super, ja pójdę na połówkowe za 3 tygodnie :tak:, zobaczymy kto się tam chowa, choć szczerze powiedziawszy to coraz bardziej godzę się z myślą, że chyba jednak drugi synek rośnie, jeśli tak to też bardzo się ucieszę, dla mnie najważniejsze było mieć pierwszego synka :tak:, choć córeczka będzie moim niespełnionym marzeniem :rolleyes2:.

Widzę, że niezmiennie żarełko na tapecie :-D, ja właśnie wciągnęłam serniczek, który mój M. wczoraj kupił, bez proszenia :szok:, no może natchnęło go, że w ciągu ostatnich dni kilka razy wspomniałam, że za mną chodzi ;-).

Perla-witaj.;-)a moze coś zjadł??? w jakim wieku jest Twój synek???a dawałaś jakieś probiotyki???
Jedyneczka-dobre
Kris (prawie 13,5 miesiaca) ma cos z tym brzuszkiem od kilku miesiecy... 2 noce spokoj, 2 nieprzespane i tak w kolko...
jak bylam w Polsce to porobilismy badania i jedyne co wyszlo to powiekszone wezly chlonne krezkowe w srodbrzuszu, ale to niewiele wyjasnia jesli chodzi o przyczyne i trzeba by robic kolejne bardziej szczegolowe badania, a w PL bedziemy dopiero 15 marca...
w UK z kolei bylismy u lekarza 1 kontaktu z tym problemem i on skierowal do pediatry a tam nam wyznaczyli wizyte na UWAGA: 29 kwietnia!!! :szok: no zalamka poprostu...
Oczekiwanie tez typuje alergie... ale na co? :eek:

reklama
on ma cos z tym brzuszkiem od kilku miesiecy... 2 noce spokoj, 2 nieprzespane i tak w kolko...
jak bylam w Polsce to porobilismy badania i jedyne co wyszlo to powiekszone wezly chlonne krezkowe w srodbrzuszu, ale to niewiele wyjasnia jesli chodzi o przyczyne i trzeba by robic kolejne bardziej szczegolowe badania, a w PL bedziemy dopiero 15 marca...
w UK z kolei bylismy u lekarza 1 kontaktu z tym problemem i on skierowal do pediatry a tam nam wyznaczyli wizyte na UWAGA: 29 kwietnia!!! no zalamka poprostu...
Oczekiwanie tez typuje alergie... ale na co?
Ci to zawsze maja czas :wściekła/y::crazy:mogli dac na koniec grudnia jeszcze!!
ja dzisiaj podobnie sie czuje ..ledwo na oczy widze..

Do góry