reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

madzik najwazniejsze ze ty zadowolona z wyjazdu jestes i ze pogoda dopisala,ze sie zrelaksowalas,wypoczelas i szczesliwie wrocilas do domu i do nas:-)

my po kolacji,normalnie az grzech tak pozno jesc ale coz jak mala sie domagala:zawstydzona/y:
jutro znowu na 6 do pracy na kilka godzin ide,najgorzej bedzie wstac tak wczesnie rano:rofl2:

milych snow brzuchatki

reklama
a ja sie martwie :( spac nie moge , oddychac mi ciezko od wczoraj... miejmy nadzieje ze to minie.. a wizyte u ginekologa mam dopiero we wtorek ;/ a dzidzia to strasznie mnie molestuje az za bardzo harcuje ostatnio a powinna sie juz uspokoic hehe ;p

witam się po całym weekendzie :)

Wczoraj niespodziewanie poszliśmy do znajomych pooglądać nowe mieszkanko. Wszytsko super i fajnie, mieszkanko ładne, ale odzwyczaiłam się od krzeseł, bo w domu ciągle na sofie miękkiej i w dodatku przeważnie w pozycji leżącej, i tyłek mnie boli, że ho-ho. Ale fajnie było w końcu do ludzi wyjść :)
Dziś z M cierpieliśmy na śpiączkę meksykańską i przespaliśmy prawie pół dnia. Poszliśmy też na spacerek i M jest w ciężkim szoku jest, bo mnie - największemu zmarzluchowi było ciepło, a on zmarzł :)

I się okazało, że dostaniemy od mojej znajomej drugie łóżeczko - akurat będzie do teściów, często tam jeździmy, więc jakieś łoże się przyda, a przynajmniej koszty nam odejdą :)

czesc dziewczyny.
ja mialam caly weekend na powietrzu prawie i z goscmi. w sobote pol dnia sie opalalam i siedzialam na fotelu w pracy na zewnatrz. ale fajnie. potem goscie przyszli na kawke z dziecmi i dostalam duzo ubranek dla Stasia :-) a w niedziele rano na sniadanko sie udalismy do rodzicow M, a potm na caly dzien nad rzeke w gorki. no i znow sie opalalam i zjadlam pysznosci z grilla w ilosci karygodnej (kielbasa biala, karkowka i udko plus tzatziki i salatka z pekinskiej i ciabatta :szok:). stwierdzam ze moj M jest najlepszym grillmenem jakiego znam :tak: jeszcze nigdy nie zdarzylo mu sie mieska spierdo...c, nawet srednio dobrego zrobic :-) pyyyyyyyyyycha. wrocilam tak zmeczona ze tylko sie wykapalam i poszlam spac. ale co wam powiem to to ze jestem juz brazowa (znaczy czerwono-brazowa) :-):tak: tylko brzuszek bialy no ale co robic -b smiesznie to wyglada. plamy zadne mi nie wyskoczyly a Stas b zadowolony bo kopal z zapalem. ide was poczytac troszke bo mam b duze zaleglosci. mam nadziejeze u was tez weekend minal pod znakiem slonka i odpoczynku :-)

A ja już wstałam-padłam o 22 spać :)
Taki weekend ze znajomymi to super sprawa, ale męczący troszkę,chociaż moj M spisał się na medal i wszystko robił przy gościach ,więc ja miałam odpoczynek.
Też się opaliłam na twarzy i rekach :))
Dzisiaj znowu piękna pogoda, więc chyba pójdę na spacerek i przy okazji na zakupy jakieś małe hihi!

Hej dziewczyny,
witam sie i ja, zdazylam was nadrobic. Ja weekend spedzilam w szkole, w sobote wieczorem na imieninach u taty, a w niedziele po uczelni na spacerach do zachodu slonca w Konstancinie Jeziornej (alez piekne tereny i tak niedaleko od Warszawy!!). Generalnie J. sie upil w sobote z moim tata, sfochowalam sie na niego strasznie, na szczescie w niedziele gdy wrocilam do domu - czekal na mnie z bukietem kwiatkow i ciachami z Blikleya - jednym slowem mnie przkupil :)
Tez mam zdjecia, bo J. zrobil brzuszkowi nawet ladne, wielgasna juz jestem :/

gaja - i jak wyniki glukozy!?
magdzia - jak praca magisterska?
justa - i jak z plytkami?
mruczka -kurcze to moze ja tez bym podzwonila do przedszkola jakiegos, ja bym najchetniej gdzies na Bialolece zapisala, bo jak Pola bedzie miala 3 latka to pewnie juz sie wybudujemy, miejmy nadzieje! Musze sie koniecznie dowiedziec czy przed narodzinami jest to mozliwe, zadzwonie jutro - dzis mam od groma roboty, a nalezaloby najpierw poczytac opinie o przedszkolach!
tweenie - czytalas cos, ktore przedszkole w okolicy bialoleki najlepsze? Matko bylam w weekend na tarcho, jakie tam rozkopy - wszystko pod most szykuja! I wogole ile blokow wybudowali, jejku! Robi sie coraz wiekszy Ursynow z tego Tarcho!
geperty - ja tez pozazdroscilam louise kapieli slonecznych i sie opalalam w niedziele troszku, ale troche mnie pieklo potem, a rezultatow specjalnie nie widze ;)
dzamena - widze, ze kazdy sie pyta o Twojego avatarka! Narobilas szumu! ;)
ewa81- moja czasem ma ADHD, ale czasem jest tak spokojna, ze leniwie puknie mnie pare razy w ciagu dnia. Jezeli cokolwiek nadal Cie niepokoi zwiazanego z ruchami to smigaj do szpitala na KTG, nikt Cie nie przepedzi i nie zbagatalizuje problemu, w wieku naszych ciaz spowolnienie ruchow moze oznaczac np. ze cos sie dzieje z wodami plodowymi itd.
jedyneczka - Tiffi ma racje dobra z Ciebie kobieta bardzo, niech M. kurna sie dowie co ma, bo ja tam przyjde i mu wszystko wyloze!!
ania-pestka - jak po imprezie, co jadlas? ;)
maruska - widze, ze dobrze sie bawilas :) z tej ekscytacji czy dzidzia Cie kopala czy dala mamie sie pobawic w spokoju :p
asienka - lozko juz gotowe? jak urodzinki?
ewcik - brzuszek Ci sie napina, bo w 3 trymestrze jestes i nie mozesz byc juz takim zalatancem, napina sie by Ci przypomniec bys zwolnila momentami!!
mysza - w kotrym parku byl festyn rodzinny? szukalam czego na weekend w warszawie i nic nie bylo, ze sie cos dzieje :/
ewelad- no widzisz jaki kochany D., milo ze razem spedziliscie czas!!
kama - mezus obiadek gotuje??? uuu!! u mnie sie to nie zdarza! :)
madzik - juz 8,5 blagam! Nie uzywaj zaimka juz!!!!!!!!! Nie pasuje calkowicie!

hej baby:-)

obudziłam się po 7, trochę jeszcze poleżałam, wykąpałam się, zjadłam musli, no i biegiem do Was;-)
dziś zaczynam szkołe rodzenia-nie mogę się już doczekać:tak: wczorajszy dzień spędziliśmy na spacerowaniu, pogoda była cudna, ale w przeciwieństwie do Was jestem bladzioch, bo nie mam się gdzie "wyłożyć" do opalania:wściekła/y:

miłego dnia:-)

czesc dziewczynki ,u mnie spokojnie w miare przez week ,moje młodsze dziecie było dwa dni u babci a starsze pół niedzieli spedziło na pikniku naukowym i teraz co chwila słysze ze on musi zacząc uczyc sie chemi bo chce byc naukowcem ,Boze on chyba sam nie wie o czym gada,my z M skozystalismy oczywiscie z chwili wolnosci a ze bylismy wczesniej pokłuceni to trzeba było sie milutko pogodzic,pózniej pojechalismy nad wode za Łódz i jak wracalismy to był karambol zdezyło sie z 6 aut ,całe szcescie nic nikomu sie n ie stało,ale nikogo nie przepuszczali strazacy i tu pomógł mój brzuch.ogólnie to ja teraz w ciazy nie moge patrzec na wypadki bo mi słabo ,jeszcze jak zobaczyłam 3 wozy strazackie ,karetki to było mi niedobrze akurat przechodził strazak i mówi do M ze ma sie cofnoc bo nie przejeziemy na to m do niego panie ale ja mam tu ZONE W CIĄZY I ona sie zle czuje oczywiscie strazak spojzał do srodka a tam najpierw wielki brzuch i ja biała jak sciana ,mówi niech pan powoli jedzie za mną i jakos nas przepuscili ,ale co sie nerwów najadłam to moje ,oczywiscie to nie koniec przygód bo podjechalismy na stacje i akumulator sie z....ł wiec szwagier z kabelkami przyjechał i w koncu dotarlismy do domu,a pózniej to juz cudnie grilek ,karkóweczka,kiełbaska mmmmmmmmmmmniam,dobra rozspisałam sie i ide teraz nadrobic ,bo pózniej musze cos upiec jakies ciacho a nie za bardzo to lubie

reklama
Dziewczynki,

ja zmykam, bo jutro kuzyn J. przyjezdza i dom musze ogarnac, czeka mnie:
- lazienka
- kuchnia (umyc kuchenke, lodowke i szafke z koszem na smieci)
- podlac kwiatki
- przesadzic kwiatki w rekawiczkach
- posadzic szczypiorek w rekawiczkach :)
- pranie
- kurz

Takze niezla przeprawa!
O 22:30 idziemy do kina 3d na "alicje w krainie czarow" - wypadaloby wiec przespac sie w dzien a potem wypic hektolitry coli :)

Do góry