reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

reklama
no teraz jak wyrzuciłam egoistycznie z siebie żółć poczytam co się działo u was :zawstydzona/y:

tweenie wiesz co a może jedź tam gdzie miałaś iść do szpitala i powiedz że masz skurcze często i ból w dole brzucha, nie udowodnią Ci że nie i będą musieli znaleźć miejsce, nie mogą Cię odesłać a przy okazji dasz skierowanie i powiedz że oni Cię doprowadzili do takiego stanu z nerwów :-p No bo to jaja jakieś, każdy dzień jest ważny dla malutkiej, to kolejne gramy które może przybrać, tym bardziej że do porodu juz niedaleko!!!!! no gdzie masz czekać w tej sytuacji tyle czasu:wściekła/y:no już nie wiem co Ci doradzić żeby się zaintresowali:no:

louise powiem Ci że kiedys byłam na nie z wanną bo to trzeba wstać, wytrzeć się, odziać i i tak na fotel iść czy wyszło wszystko ewentualnie do szycia a M będzie patrzył na tą wodę mętną :sorry2: no i cała goła jak pan Bóg stworzył siedzisz:-pz drugiej strony tak sobie myslę że może pipcie łatwiej ochronić przed cięciem :-) i fajnie taki golasek na cycuchach połozony ciałko do ciałka:-) ale na to koło nie wleze:-D to jakas fantastyka dla mnie :-D w Tychach odwiedziny ponoć na korytarzu ale czasem wózeczków brak, jakas laska tak napisała ale jak tak to w czym te dzieci śpią, w takich nie na kółkach? :eek: a w Sosnowcu są odwiedziny na sali ale sale 2 osobowe i powiem Ci że ja wolę na sali bo intymniej, ale jeśli ktoś przestrzegałby takich zasad jak ja czyli: odwiedza 1 osoba na raz!!!M czy ktoś inny wchodząc puka i nie siedzi za długo:-p jak w Bytomiu miejsca było brak w korytarzu do odwiedzin to stałam a d....a rwała, nie za fajnie :no: no i duzo ludzi naraz a tak jednak przez salke mniej się przewinie więc chyba bezpieczniej:sorry2: ale mówiła połozna że czasem cała zgraja przychodzą tyle że mamy prawo wygonić taka czerade:-p gorzej na takich salach 4-6 osób, wtedy nie wyobrażam sobie odwiedzin na salach, wystarczy że na te kilka osób które leżą tlenu brak :-p no i dzieci sie drą jedno od drugiego a tu by mi miał jeszcze ktoś gadać nad uchem o nie nie:no: a ja grzybki na klapie od pieca zawsze suszyłam:tak:

Mek przybył, idę:-)

tweenie to dobra wiadomość po tych całych poszukiwaniach choć chciałoby się już wiedzieć przecież i działać :sorry: podjadaj solidnie w ty czasie, może malutka zrobi Ci niespodziankę za tydzień swoją wagą, trzymam kciuki;-)

Vanilka to częste bardzo:eek: cholerka czekam na dobre wieści mimo wszystko.

i za maruśke kciuki, cholerka się dzieje ostatnio:no:

kurde a ja po 4 dawkach dopegytu wogole nie dozycia, spalabym i spala normalnie szok ;/ jeszcze gorszy borsuk niz wczesniej:wściekła/y:

perla zostaje na patologi ...skurcze dalej ma ,plamienia ,rozwarcia nie ma .dostala leki ,jak do rana nie przejdzie beda cos dalej dzialac .
czyli to samo co ostatnio ;/;/;/..

tweenie czyli na karowej 9 czerwca na kasprzaka 9 czerwca a w innych miejscach gdzieś tam w czerwcu, normalnie patologia szpitali. Tweenie ja mam abonament w Medicoverze, tam przyjmują lekarze i z Kasprzaka i Karowej, może tam można zrobić. Robią specjalistyczne USG w szpitalu Medicover. Wiesz co a może spróbuj umówić się na wizytę do lekarza z któregoś z tych szpitali. A może do tej babeczki co prowadziła zajęcia w SR, bardzo sensowna była, moją lekarkę też polecam, ale nie wiem czy przyjmuje gdzieś prywatnie (tak to w Medicover i na Kasprzaka), ale ja ją bardzo chwalę, pomimo trudności by się umówić na wizytę. A może jedź na IP.
O widzę, że się umówiłaś
louise dzisiaj to akurat wina moje koma a jak czasem mam tak jak ty piszesz to wtedy klikam "przejdź do poprzedniej strony" czasem kilka razy a jak wrócę to kopiuję co napisałam i wtedy wklejam. No ja też myślałam, by prać w 60, ale sama nie wiem
ewelad mówisz że w 40stopniach, achaa, ale miałaś wieczór hi hi hi
gregorka miłego weekendu
jedyneczka no to widzę że masz nerwów, wszystko ci się zwala, no i rzeczywiście jak się wali to wszystko naraz. Mam nadzieję, że uda ci się wszystko załatwić
vanilka o kurde perla znowu w szpitalu
perla trzymaj się kochana

A ja dzisiaj jestem trochę w szoku uśmiałam się jaką niespodziankę zrobił mi M. Od jakiegoś czasu bardzo podobają mi się te kosze wiklinowe na bujaczkach, no i coś tam próbowałam licytować na allegro, trochę rozglądam się. No i dziś M dzwoni, że miał mi nic nie mówić, bo ma dla mnie niespodziankę bo był w mothercare....
No i tu uruchomiła mi się wyobraźnia myślę sobie jejku kupił, a mój M na to byłem i są i wziąłem ci katalog :-) Miałam niespodziankę
Ja poszłam dziś na spacer a potem na zakupy do auchan. Dziewczyny nie wiem czy to w każdym, ale w Wola Park otworzyli endo piękne rzeczy w bardzo dobrych cenach dla maluszków. Kupiłam bodziaka i fajny komplecik kaftanik i takie spodenki (14.90), kupiłam jeszcze takie jakby spodenki na szelkach. Generalnie piękne rzeczy w bardzo dobrych cenach bo jakieś bodziaki, kaftaniki, kompleciki, bluzy itp nie przekraczały 20zł. Co do środków piorących kupiłam płyn do prania lovella do białego i do kolorowego. Wiem, że w Biedronie ma być promocja, ale stwierdziłam, że nie wiem jak to będzie tym bardziej że w Biedrze ma być płyn do płukania lub proszek, a ja chciałam płyn do prania. Co do proszku to się opłaca, pewnie płyn też. Powiedzcie jaka jest dobra cena za pieluchy pampers new born bo w auchanie były po 48zł.

Ja wpadam na chwile powiedziec dobranoc
troche jestem niespokojna bo moja Nadinka dzisiaj po powrocie ze spaceru nagle dostała 39 gorączki:-( Nie wiem co to mam nadzieje że albo jakaś trzydniówka albo ząbki.
Cos mi tylko przemknelo że perla znów w szpitalu :-( Dziewczyny trzymajcie się ! Perla nie daj małej wyjść! Jeszcze niech siedzi w tym przytulnym gniazdku!
Ja uciekam do mojej maleńkiej

Perla - trzymaj się kochana.

Dziewczyny z Wawy 27-29 maja o godz. 10 są targi "Świat dziecka" na Prądzyńskiego 12/14.
Nie wiem ile kosztuje wjazd, ale może akurat kogoś to zainteresuje.
O targach - Targi Świat Dziecka

Ja już po zajęciach w SR. Fajnie było uczyliśmy się oddychać, i ogólnie o fazach porodu.
Teraz soczek, krakersy i pełen relaks...

reklama
pociesze Cie,ze u mnie jest to samo .M wraca z pracy a moje dziecko dalej ciagle mowi mama to mama tamto !!
Wiesz,ze mi ten bol nog ustapil conajmniej o polowe...jak juz odpuscilam sobie te dlugi dystanse odrazu ulga ...
moze za duzo chodzisz ??

tweenie normalnie jaja sobie robia !!!

No to mamy tak samo przechlapane. A twoj synek ile ma lat??bo widze 5 ale nie wiem czy to lata czy co??
Wiesz duzo chodze bo musze maly nie da mi polozyc a jak juz usiade to za chwile mnie wola i tak w kolko. A moj M ma to w nosie bo on z pracy wraca i jest zmeczony:wściekła/y:Najgorzej to jest w nocy jak sie przekrece to czuje bol dzisiaj juz od 7 sie meczylam bo bolaly co zasnelam to 20 minut i pobutka. Musze tez zbastowac ale ciezko mi to wychodzi.

Kurcze biedula ta Perla oby jeszcze mala posiedziala najgorzej ze nie jest w PL tu by sie nia zajeli a tam zostawiaja prawie wszytsko losowi. Ale mam nadzieje ze wiedza co robic.
Vanilka a ty gdzie rodzisz??

U mnie dzisiaj sloneczko swiecilo fajnie miala byc burza ale nie bylo i dobrze tylko pranie nie chce schnac.

Dziewczyny mam pytanko powiedzcie mi jakiej firmy sa najlesze kosmetyki dla dziecka?? I buteleczki Aventa czy lepsze timmi jakos tam.??bo chce poszukac na allegro jakiegos dostawcy albo popatrzec ceny i porownac gdzie sie bardziej oplaca czy allegro czy markety??a wy moze sie orietowalyscie.

Tweenie jedz do szpitala i im troche nasciemniaj moze wtedy znajdzie sie dla ciebie miejsce.
Jedyneczka kurcze ale ci nasi lekarze sa masakryczni. Mam nadzieje ze ci sie uda Emi zaszczepic i pojedzie na ta zielona szkole. A M-kowie juz tacy sa. Ich trzeba pocieszyc ale nas to im to ciezko wychodzi. Moj dzis wrocil choc go nie bylo wczoraj caly dzien i dzis polowy to nawet sie nie zainteresowal jak tam ze mna i on po podruzy moglbyc zmeczony a ja ska ze znowu I synek dla niego musial byc wyrozumialy dla mamusi nie musi. Ah

Do góry