reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

reklama
Dzień dobry Laseczki!!
Najpierw napiszę, a potem będę nadrabiać te 2 dni. Generalnie mam dość sprzątania, rozpakowywania itp. A jeszcze dwie szafy trzeba upożądkować, umyć okna, powiesić firanki, powiesić obrazki, pojechać po kanapę i łóżeczko Karolci, uprać i poprasować rzeczy...Nie wiem, kiedy my to zrobimy, a M teraz wyjeżdża na kilka dni:-(Wieczorami nie mogę się ułożyć, bo mi brzuch twardnieje:shocked2:
Na remontowym dałam zdjęcia, ale do efektu, który sobie wymarzyłam jeszcze sporo czasu, więc potem dam nowe:-)
Dobra nadrabiam ile dam radę...

madzia powodzenia na obronie. Będzie 5, a wtedy musisz nam postawić po 1l. ...... wody niegazowanej :-D

louise dlaczego Ty nie bierzesz luteiny?
Na początku ciąży miałam parę wizyt u ginekologa, który przyjmował prywatnie w domu w Warszawie. Dał mi skierowanie na badania. Poszłam do swojej przychodni w Nieporęcie, żeby zrobili mi badania i pielęgniarka poinformowała mnie, że za podstawowe badania nie płacę pod warunkiem, że mój lekarz rodzinny wystawi mi skierowanie na te badania. Poszłam do rodzinnego zapytałam się czy tak można, potwierdził, że i wystawił skierowanie. Zapłaciłam tylko za te badania nierefundowane. Teraz M wykupił mi ze swojej pracy abonament w CM LIM i teraz wszystko mam za jego kasę :-D

A u mnie. zjadłam śniadanie idę się myć i wstawiam pranie. Potem jade do mamy na obiad, do SR i wizyta u ginekologa.

Czym mogę odbarwić bieliznę, która zafarbowała mi z białej na srebrno i kremowo, żeby znów była biała?

nadia kurcze to oby spadło:sorry:

louise dobra ta koleżanka z panelem od radia he he, tego jeszcze nie słyszałam :-D swoją drogą do jedzenia tez bym Cię nie zmuszała w takiej sytuacji :-p dolargan dostałam coś jak miałam 5cm rozwarcia bo pamiętam ordynator mnie wtedy badał strasznie boleśnie i kwękałam to kazał dać bo ja nie wiem nawet kiedy go można dawać :eek: ale ocknęłam się na parcie więc nie było tak źle :-D tylko Emi klepali i klepali żeby docucić , aż się wystrachałam:shocked2: ale powiedzieli że też po tym otumaniona była :sorry: O to Nadinka też jeszcze może okazać się chłopcem :-D Myślę że łatwiej o pomyłkę w tą stronę bo może bobo ścisnąć nózki i nie widać ale jak chłopaczek klejnoty pokaże to raczej już nie znikną:-D

hej ho!!
A ja dzisiaj jakas nieprzytomna-najadłam się na noc i mi sie non stop odbijało i bylo mi niedobrze.
Ja dzisiaj troche ogarne w domu a tak to siedzę i nic nie robię-czyli dzien jak codzień :)
Magdzia trzymam mocno kciuki!!
Louise kochana lez i się oszczędzaj-boze ja tez się nastawiłam na Julkę ,więc nie wiem co to będzie jak sie chłopak urodzi hihi
Mruczka to masz teraz duzo roboty po tym remoncie-ale jakoś powoli wszystko zrobicie więc luz....
Atabe a tylko nogi Ci puchną?Ja jak długo pochodzę to lekko mam prawą spuchnięta ,ale myslę ze to od tej rwy bo ją też mam po prawej stronie................
Ewcik podziwiam Cię że mas ztyle siły i ciągle gdziesz latasz :)))

jestem :)

od wczoraj żołądek mi szwankuje, delikatnie mówiąc, bo nie będę się wyrażać...

Madzik obrona to tylko formalność, zaraz do nas z 5 wrócisz :)

Louise
proszę się nie śmiać z mojego gotowania, ale ja nie znoszę garów. Jak mam coś ugotować, to chora jestem :/
I coś mnie się zdaje, że musisz ze Staśkiem poważną rozmowę przeprowadzić, co by on się tam ogarnął i uspokoił, a nie tam mamusię stresował :)

A mnie się dziś śniło pierwsze karmienie. Nie wiem, skąd się Ola wzięła, bo do domu ubraną w różowego pajaca mi przynieśli. W każdym razie, od razu zjadła mi prawą brodawkę tak, że został tylko taki cienki, krwawiący drucik jak w żarówce... Może ja tam jakąś piranię noszę?

Witam lipcowe mamuśki

No i dziś znów zapowiada się zabiegany dzień zaraz lecę na zakupy bo mamuśce coś chcę zakupić, później znów pewnie jakieś markety i chyba choć jedno okno umyje jak dam rade.

louise może zgłoś sie na jakąś kontrolę wcześniej bo kurczę trochę do końca jeszcze zostało a lepiej jednak żebyś terminowo mamuśka została.
Madzik powodzenia, nie ma się co stresować obrona to tylko formalność. Trzymam kciuki :tak:
kasiamaj coś z tymi nockami jest nie tak ja od kilku dni budzę się przed 4 i też mam problemy ze spaniem
Jedyneczka jeszcze nic się nie zmieniło, ale bardzo cieszę się że to pomyłka :-).

madzik dziś cała spuchłam....a palce u rak tak bardzo, ze nie mogę ich zgiąć do końca :shocked2: normalnie ta końcówka ciąży mnie wykańcza......
louisie biedactwo, leż i odpoczywaj...głupie skurczybyki- mnie męczyły 3 dni dość mocno, ale od wczoraj miałam tylko kilka więc sytuacja się trochę uspokoiła...
jedyneczka malowanie drugi raz...hmm ja też kazałam M malować na drugi dzień jeszcze raz, bo stwierdziłam, ze idealnie nie jest:-p a po tym drugim razie jest prawie idealnie, no ale już nie mogę narzekać;-)
Mruczka takie rozpakowywanie i ogarnianie jest najgorsze! a jak się czegoś nie zrobi od razu, to potem ciężko się zmusić...ale pomalutku;-)

ja mam mega lenia w dodatku spuchniętego dziś...od tygodnia małą mi tak napiera na szyjkę, że czasem nie da się wytrzymać...do tego brzuch mam już niziutko :shocked2: a czy was też tak bolą pachwiny? mnie tak bolą czasem, że nie mogę uchodzić- czy to normalne?

Jedyneczka fajnie, że załatwiłaś ze szczepieniami i axą wszystko:-)Zazdroszczę, że jesteś ekspertką od malowania. Mam nadzieję,że moje ściany dadzą radę, chociaż ja musiałam zaufać fachmanom. Ale powiedziałam,że jak coś spieprzą, to im myszy wszystko zjedzą:-D
Nadiaa mam nadzieję,że ciśnienie spadnie! Może spróbuj się jakoś wyciszyć i zrelaksować?Chociaż teraz to na pewno nie łatwe...Twoje przejścia z NFZem normalnie mnie przerażają...Dopiro wkurzałyśmy się na opiekę nad Perłą, a u nas takie samo piekiełko??Ja bym cały czas żądała na papierze zaświadczenia,że mnie nie przyjeli.:confused:
Luise nie strasz-jak się urodzi u mnie Karolek, to będzie wypatrzony przez roż:cool:Ja też ostatnio po SR miałam takie jazdy, podejrzewam u siebie lęk przed porodem. Może też ćwiczenia oddechowe tak na mnie działają...Uśmialam się z tego kompotu rabarbarowo-koperkowego:-D
Ewa81 oszczędzaj się kochana!Ja tak się troszkę przepracowałam po remoncie i w nocy miałam koszmar-skurczybyki, fatalne samopoczucie:zawstydzona/y:Trzeba uważać, bo już nie tylko za siebie odpowiadamy...Powodzenia na wizycie!!
Patipaula ja podziwiam Twoją aktywność!!!:tak:
Justaa pewnie,że lepiej zrobić remont wcześniej, ale często to kwestia kasy itp. Jedyna pociecha w tym,że dzidzia przyjdzie na całkiem świeże mieszkanko:-)
Magdzia jak obrona??
Ania Pestka śliczne życzenia:-)
JasiaB witamy!!
Tetina gratki takiej córki, w okularach też będzie ślicznotka!!:cool2:
Tweenie ja też wyłapuję fajne okazje na allegro, ale często przegrywam aukcję, bo zapominam, kiedy się kończą...:eek:A jak w końcu wyszedl obiad?
Tiffi mnie też czekają straszne szafy, ehh tyle roboty, a ja bym chciała tylko palcem pokazywać i żeby ktoś robił...
Niunia456 może taki pas specjalny na kręgosłup dla ciężarnych by Ci pomógł??
Agatka a uciska Ci wątrobę?Jak nie, to może faktycznie się obrocił:happy2:
Cynamonka odpoczywaj!!Jeśli ja też będę miała takie zalecenia, to na bank nic nie będzie przygotowane dla Karolci:blink:
Vanilka dzięki za pozdrowienia od Perły i też zazdroszczę!!Twój dzieciaczek będzie mial miesiąc jak mój się urodzi!!:tak:A co do innych ciężarówek, to na mojej SR ja jestem najgrubsza, co mnie bardzo stresuje:-(Nie wiem, jak te inne dziewczyny to robią,że mają takie małe pupy i szczupłe uda...
Madzik może się przerzucisz na zakupy internetowe??:confused:
Kama wybacz,że tutaj-jestem z Tobą i wspieram wirtualnie!!!!:***
Precelek witamy!!

Przepraszam,ale więcej nie nadrobię...Wracam do roboty, muszę chociaż swoje ciuchy rozpakować:sorry2:

reklama
ATABE mam dobrą radę na twoje dolegliwości- jak w pierwszej ciąży w 33 tyg. tak spuchłam, że nawet jak rano wstawałam to byłam cała opuchnięta to lekarz zalecił mi przez 3 dni jeść tylko sam ryż-ugotowany -ale sam bez dodatków to już po 2 dniach były efekty-więc proponuję-spróbuj

Do góry