reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2010

reklama
madzik a o której masz mieć tą cesarkę? ja wierzę, że się denerwujesz- to zupełnie normalne...ale pamiętaj, że już jutro przytulisz małą...oj jak ja Ci zazdroszczę;-) a boję się porodu BARDZO! i wolałabym cesarkę, ale trudno nic nie zrobię- muszę czekać aż mała zechce wyjść...
louisie za okna chyba się jutro wezmę, bo już wszystko w domu porobiłam........o jeszcze szafki w kuchni mi zostały:-D

kurde niby coś tam się dzieje, skurcze jakieś mnie łapią, ale nic się nie rozkręca-ehhhhhhhhhhhh pewnie do lipca tak pochodzę:-(

mruczka parasolka tak bardzo Ci się nie podoba, czy cena zwaliła Cie z nóg bo widzę, ze nic nie napisałaś:-D i oglądalam ten program o dzidziusiach :tak: ale one głośno płakać potrafią :eek:
perla cieszą mnie dobre wieści z Laurowego frontu:-D silna ta mała po mamie że hoho;-)

Bardzo ładna, ale droga:zawstydzona/y: Nie wiem w sumie, jak to rozegrać. Wiele drobnych zakupow przełożyłam na pocz lipca, ale wyszla z tego niezła kwota. Chciałam jeszcze załatwić ten bank komórek macieżystych. Raczej nie dam rady, bo nie starczy mi kasy. Poza tym zasiłek macieżyński będę miała płacony przez ZUS, a wiem że tam są niezłe opóźnienia.

Maruśka jutro wychodzi i odezwie się wieczorem:-)

mruczka też myślałam o tym banku komórek macierzystych- ale niestety kasy na to nie mamy skąd wziąć... a parasolka wiem, że droga sama to przeżywam dziś jeszcze, i nie kupiłabym gdybym nie była w sklepie z M, który już nie mógł słuchać jak lamentuję, że droga ale potrzebna i takie tam ehhh wkurzył się i poszedł do kasy...
maruśka fajnie że wychodzisz :-)

Właśnie zjadłam obiad, pierwszy raz robiłam mielone i wyszły całkiem całkiem, tylko troszeczkę słabo doprawione bo w życiu nie spróbuje surowego mięsa:baffled: Czekam teraz aż M wróci, miał być o 15 a niedawno napisał że niestety się wydłużyło i wróci gdzieś przed 17... ehhh będzie musiał sobie odgrzać.
Kilka minut temu ściągnęłam te wkładki Medela (miałam dzisiaj na sobie aż 4h) i powiem wam że naprawdę działają:-) Mocno wyciągają brodawkę i trzyma się ona całkiem długo, i niema problemu z ręcznym jej wyciągnięciem, a przy okazji zauważyłam że zaczęło ze mnie cieknąć... we wkładce odkłada mi się spora ilość siary"?", nie wiem jak to nazwać.
Idę się szykować i lecę na miasto bo mi się margaryna skończyła:szok:

atabe a wiadomo ile wazy Dawidek?
madzia ja tam ci zazdroszcze zobacz poszłas z nastawieniem ze jeszcze tydz a tu prosze,super widocznie julka ma dosc siedzenia w brzuchu
agatka natalia współczuje stresów ale byle do jutra,pózniej juz tylko lepiej ,ja jak byłam ze starszym w ciazy to 2 razy tak miałam na usg ze wogóle tetna nie było ,ja miałam prawie zawał a im sie sprzet popsuł,a co przezyłam to moje
mnie ten brzuch pobolewa,ale mam nadzieje ze jeszcze do przyszłego tyg pochodze
misena gratuluje kotletów,najgorszy ten pierwszy raz

kama no wlasnie poczekalabys :-);-) nie lataj za bardzo po tym miescie w takim razie bo nie dotrzymasz a to jeszcze 13 dni :-D

perla, kama
no to super ze tu wiecej strzelcow u nas :-) tak tak-nie da sie ukryc ze to b fajowy znak zodiaku. i taki bezproblemowy :-)

iwusia
podrzucilabys tego biszkopcika ;-)

ania pestka
no nie mow ze ty nastepna chcesz dolaczyc do grona lipcowko-czerwcowek :-) koniec z tym sprzataniem. ja w koncu wstane i zrobie misje na marsa i was wszystkie powiąże :-) i za kare rozwiaze dopiero w sierpniu

madzik
to cakiem calkiem ta twoja Julenka :-) nie dziwie sie ze w szoku jestes. ale na ciebie to najlepsza metoda powiedziec ci z dnia na dzien-nie zdazysz sie zestresowac. najlepiej jakby ci powiedzieli jutro rano o cesarce na pol godz przed zabiegiem :-) nie przejmuj sie bedzie ok wszystko a jutro juz bedziesz miec swoja corenke tydzien wczesniej :-)

arlecia
no powiem ci ze juz kota w tym domu dostaje. nie mam za duzo pretekstow zeby wstac z lozka choc na chwile. tylko siku :-) bo tak to M robi wszystko. ale jeszcze 2 tygodnie i 3 dni i wstaje i zaczynam szalec :-)
a z fajkami to faktycznie nie bylo za ciekawie...a i piwko za czesto :-) wiec ta ciaza mi b dobrze zrobila pod tym wzgledem. nie chcialabym juz wracac do palenia...
nie boj sie cc-bedzie dobrze. to taki bardziej kontrolowany zabieg niz porod sn

perla
no widzisz-powoli powoli i wszystko sie uklada i do przodu idzie-bedzie coraz lepiej :-)

atabe jak herbatke zarzucisz, sexik, okna i szalwie naraz to ty juz jutro urodzisz :-)

mruczka
fajnie ze maruska jutro wychodzi :-) ja tez mam na lipiec jeden podstawowy zakup czyli wozek i juz samo to mnie dobija. teraz nie zamy rady na pewno...no i kosmetyki mi zostaly...

atabe ja tez lamentowalam i w koncu dzis juz mam wszystko (chyba) zamowione. dobry sposob ;-)

dzamena
alez ty nas trzymasz w napieciu...:-)

ja poszalalam na allegro i mam do was pare pytan ale nie wiem gdzie? napisze tutaj a jak zle to powiedzcie. czy kupowalyscie takie rzeczy jak:
gabka/myjka do kapieli dla bejba, cazki bezpieczne oprocz nozyczek, woreczki na pieluchy, przewijak miekki na wyjscia, gaziki waciane (oprocz platkow kosmetycznych dzieciowych), sliniaczek (i jaki?). i jakie podklady na lozko i ile wzielyscie? (ja mam 2 przescieradla nieprzemakalne, podklady 3 i paka podkladow do przewijania. wystarczy?a wkladow poporodowych 20 wystarczy?

reklama
louisie gąbki nie mam będę myła ręką, mam tylko nożyczki, kupiłam paczkę paklanek na spróbę- ale zamierzam używać tylko na wyjścia w gości;-), przewijaka miękkiego nie mam ale wiem, ze mam jakis w torbie do wózka tylko nie wiem czy się nada :-p, mam tylko zwykłe gaziki jałowe z apteki ale kupie jeszcze zwykłe kosmetyczne takie jak używam do zmywania makijażu :-) śliniaki kupiłam w ikei 5 sztuk malych białych zwykłych z froty za 10 zł, ma też 2 z lidla i jeszcze jeden większy z folią od spodu, na łóżeczko malej mam prześcieradła 2 frotte z gumką a pod nim mam taki podklad jak poprodowy by nie przemokło, na razie nic innego nie kupuję, zobacze jak się sprawdzi.

Do góry