reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

To i ja się melduję dziewczyny, że jesteśmy już z Elenką w domu :tak:
Mimo problemów, zmartwienia że nie siusia... jednak zaczęła i nas wypuścili :tak:

DZiękuję wam wszystkim za gratulacje,
Mruczka- za wieści ze świata BB i kontakt, Aisim, Dzamena, Ashika- sms-y: DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI i wogóle za wszystkie kciuki: podnosiły mnie na duchu :tak::tak::tak:
I wielkie gratulacje dla kolejnych MAMUS :) Louise, Kama, kto jeszcze?- doczytam później jak będę miała chwilkę... Ps. Piszcie dane swoich maluszków do mnie na priv co bym uzupełniła dane na "rozpakowanych mamusiach" bo mogę nie dotrzeć do wszystkich informacji z tygodnia na ogólnym...

reklama
Emih,Kama witamy,dobrze,że już jestescie w domku!!
Tweenie hihi-mis haribo,to dobra oznaka(może już blisko)-a ja dzisiaj całą paczkę Haribo wmłuciłam i aż mi jest niedobrze
Emih jeszcze Mysza,Ania_Pestka,Magdzia,Aneta,Tetina -pewnie jeszcze ktoś ale nie pamiętam :)

A my dzisiaj bylismy wszyscy na spacerku-fajna pogoda,ale od jutra zapowiadają upały.Tak się wczoraj wymsmarowałam samoopalczem ,ze jestem cala w plamamch-masakra,zaraz idę się peelingowac,mam nadzieję,że zejdzie....
Dziewczyny kiedy mozna zacząc cwiczyć po cesarce,albo nosić jakies wyszczuplające majtki,bo powiem wam,że brzuch to mi został jeszcze.

czesc Wam:-)
kama, jak milo, ze sie odezwalas:-)fajnie, ze juz jestescie w domu, chyba myslami Cie przywolalam, bo juz chcialam pisac- co tam u kamy?jak sie czujesz?i jak tam majka?
emih, witaj dzielna kobieto!!
madzik, w takie upaly to szybko naturalna opalenizne podlapiesz, niepotrzebnie w samoopolacze sie bawic;-)

Ostatnia edycja:
ja zaraz spadam na spacer, a później położna, gin, ktg-jak wrócę, to będę, a jak nie to znaczy, że z wrażenia zaczęłam rodzić- co jest bardzo wątpliwe, więc do wieczorka:-)

byłam w aptece, kupiłam maść na grzyba. Kobieta się bardzo zdziwiła, bo to nie na receptę jest...
Na poczcie odestałam prawie pół godziny. Zgroza. Przyszły mi w końcu te nakładki z medeli - zaraz je umyję i zastosuję. Tylko w sumie nie wiem jak, bo nie mam takiego stanika wielkiego :-D

Dziewczyny, są już śliwki!! Tak więc teraz Olka niech siedzi, dopóki się nimi nie najem. Nie chciała wcześniej wychodzić, to niech terminuje do 20-go :-)

Ewelad- to rzymam kciuki za to zeby moze cos tam sie ruszyło:-D
Emih witaj witaj kochana!

Dziewcczyny które urodziły, czekam na relacje na temat porodu w specjalnym porodowym wątkuu, bo tak cudownie sie czyyta ze po tych wszystkich bolach malutkie lezy na ramionku i wszystkie bole odchodza:-)

Przypomnijcie mi na kogo teraz czekamy? Kto jest w szpitalu i rodzi albo zaraz bedzie, bo juz sie pogubiłam :p

ewa już niedługo i ty będziesz miała swoje maleństwo. Staram się cieszyć wolnym dniem od pracy, ale wiadomo człowiek myśli jak tu dalej będzie. Na razie trudno mi jakoś cieszyć się spacerkami itp. bo jeszcze za słabo się czuję ale myślę, że jeszcze parę dni i będzie dobrze.
Co do ciuszków ja miałam najwięcej na 62 trochę na 56 w rezultacie musiałam ganiać za takimi na 50, więc tak do końca nie przewidzisz
ewelad no tak te zawrotne godziny przyjmowania w urzędach, normalnie człowieku rzuć wszystko i leć do urzędu. Co do "sieroty przeterminowanej" wybacz ale rozbawiłaś mnie tym okresleniem
butterfly no tak brzuszek masz nisko, to może mała lada dzień zawita
ewcik jakie mocne miałaś skurcze i nic nie czułaś, no moja droga. Trzymamy kciuki
supcio tylko te sosy do kurczaka to chyba nie bardzo się nadają matce karmiącej i jak tu te piersi zrobić echh. No i supr masz tą torbę, ja chyba jeszcze mniej miałam niż ty a i tak nie wszystko sięprzydało
magdzia gratulacje ogromne, a twoja córcia ładnie waży i mierzy
kasik już przestaje boleć, tylko takie uczucie typowe dla gojenia, swędzenia, ciągnięcie itp zostało. Co do powrotu do pracy to ja też zamierzam, ale nie wiem jak to będzie bo nianie w Wawie to droga sprawa
ashika no dialog jak z filmu Barei :-)
kacperek magdzia już była po 40 tyg
jedyneczka życzę ci by w firmie się rozkręciło zawsze to łatwiej planować sobie czas
agatha mój M jest na działalności więc nici ze zwolneinia ale mój brat brat takie zwolnienie, tylko nie pamiętam czy to gin wystawiał czy internista to jest tzw. zwolnienie na opiekę. Co do torby nie miałam dużej bo rodziłam znienacka więc M mnie pakował, niektórych rzeczy nie ma sensu brać. Np kosmetyki pod prysznic najlepszy jest BIAŁY JELEŃ
tetina nie dziwię ci się, że upłakałaś się, ale mądrze piszesz, najważniejsze że to infekcja a nie wada wrodzona, pewnie że chciałoby się tulić swego szkraba, być z nim jak najszybciej, ale czasem się nie da. Na pewno ci nie jest łatwo, zwłaszcza jak on będzie tam a ty w domu, ale perla też tak jeździła i Laura jest z nią. Tymek to silny chłopak, zwalczy infekcję a wy będziecie się cieszyć jego obecnością
vanilka a co takiego zjadłaś, że małemu nie zasmakowało??
dzamena no proszę i twoja kolej przyszła, trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że niedługo usłyszymy dobre wieści
louise witaj witaj, co do wcześniaka musisz sprawdzić czy aby na pewno to był 38tydz, dobrze e już go odłączyli. Wiem, że to wszytsko boli to co mogę ci polecić na już to mydło biały jeleń, ana później tez mam parę sposobów, bo jakoś trzeba było sobie radzić. Co do pokarmu to jeszcze trochę czasu potrzeba na ten nawał, ale pij dużo wody
kasiamaj gratulacje
gaja gratulacje
elspeth jak widać dzieciaczki same wybierają sobie dogodne terminy, jedne wcześniej inne później, ale na każdego przyjdzie pora
rusia, kama, emih fajnie że już w domu jesteście

Ja dzisiaj jakoś skonana rano byłam (mimo, ze noc ok), więc jeszcze jak mała usnęła to pospałam trochę. M zarobiony ma tyle na głowie, ja nie mam siły iść na spacer, więc trochę małą na balkon wystawiliśmy, ale u nas głośno,trochę pospała. Ja jak mam chwilę to buszuję na allegro i dokupuję ostatnie rzeczy, bo jednak kiedyś to trzeba zrobić więc pomału, pomału uzupełniam listę. Poza tym ciągle jestem głodna, marzy mi się jedzenie. Poza tym czekam, aż będę miała więcej siły, bo póki co to tak średnio z tym.
Dziewczyny czasem to mam stresa jak karmię małą, ona jak mały głodomór wciąga jedzenie, ale potrafi się zachłysnąć - oj mama ma wtedy stresa

Emih kochana dobrze Cię widzieć:-)
Niunia ja jeszcze się pokulam. Gin pogmerał i powiedział, że Mała 3350 przyparta, ale szyjka dluga choć podatna:tak: Do 18.07. powinnam urodzić. Ehhh:baffled:

reklama
Emih kochana dobrze Cię widzieć:-)
Niunia ja jeszcze się pokulam. Gin pogmerał i powiedział, że Mała 3350 przyparta, ale szyjka dluga choć podatna:tak: Do 18.07. powinnam urodzić. Ehhh:baffled:
Nie ma w co wierzyc w te przepowiednie mi nikt nie pogrzebie bo tutaj tego nie robia aa ja sie na tym nie znam zeby grzebac:-D wiec nie wiem ile mi zostalo ale na 17 mam niby termin ostatni bo w sumie to mam 4 terminy ale trzymam sie tego najdalszego a wg om na 13mam a jak sie bedzie to za bardzo przedlużało to połkne jakas pochodnie i wykurze mała z brzucha

Do góry