reklama

Lipiec 2011

dodi no wlasnie niby przez zamrozenie one gina i mozna spokojnie jesc. Tak samo jak mi nie wolno jest tego surowego miesa co sie nazywa JAMON ale niby ze jak sie go zamrozi wczesniej i odmrozi to mozna troszke zjesc mimo ze sie ma ujemna toksoplazmoze :eek:
ja nie wiem czy to prawda czy nie, tak pytam z ciekawosci bo ludzie mi rozne rzeczy mowia!! jedna mi powiedziala ze musze kupic taki specjalny plyn ktorym sie myje wszystkie owoce i warzywa bo jak nie bede myla tym to sie nabawie toksoplazmozy :eek:

reklama
Corin kolorowych snów słonko dla Was :*:*:*
mailuj czyli czujesz nadal,że to córeńka może być ??
danuska hahah wszystko możliwe emcia dobrze jednak,że my płci nie znamy bo bysmy tez jeszcze szok miały straszny hihi a co do ryb no surowych jeśc nie można ale świeżych ?? kurde nie wiem

toksoplazmoza to przez odchody kocie , ptasie i wydzieliny z dzioba czy pyska.Wcale nie tak łatwo się nią zarazic.Zrobiłam rozeznanie. Uwazajcie za to na listeriozę- sery plesniowe i cytomegalię- małe dzieci.

EE TAM ludzie różne rzeczy mówia, ale co do surowego mięska to się zgadzam...nawet nie lubię więc nie jem nigdy..
W irlandii np mówią, że w ciąży kobieta nie powinna jeść orzechów, bo dziecko może mieć na nie alergie!! nie do wiary, przecież tłuszcze z orzechów są bardzo bardzo zdrowe i kobiety ciąży powinny je jeść.. to tak samo jakby teraz zabronic czekolady i innych takich rzeczy, bo sa alergizujące..masakra

ja w sumie jeszcze na liście lipcówek nie zmieniłam plci na dziewczynke.. muszę to zrobić, ale to za tydzień jak będe miala pewność:) bo jak narazie to chłopek tam widnieje:)

Ostatnia edycja:
Dobra Słoneczka!
Nadrobiłam troszkę zaległości a teraz zmykam do łózia z dylematem czy poprzytulać się do mężusia, czy poczytać książkę bo świetną mam.
majluj ja wczoraj na kolację piekłam bułeczki pszenne, ale takie z mąką:-) wyszły super, polecam!
Dobrej nocki!!!
:happy:

reklama
em-ka tak też podejrzewałam...
ale od ryb toxo się nie zarazisz, najwyżej tymi robalami, tak mi lekarz mówił jak pytałam o sushi

dobranoc tym co już w łóżeczkach:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry