reklama

Lipiec 2011

Cześć, ja juz wyspana, wczoraj odpadlam natychmiastowo. :)

Wisienko ja przy córze płakałam bardzo często, nachodziło mnie w różnych momentach. Pamiętam jak mi raz było wstyd, bo usiadłam przy stole w restauracji, spojrzałam na widelec i zaczęłam plakać... Na widok widelca...

reklama
Witam i ja z rana.

Byłam wczoraj u gin. Najpierw mnie wybadał z każdej strony - stwierdził, że wszystko ok. Wg OM to 6,1 tygodnia. Termin na 20 lipca. A później zrobił USG. I teraz się martwię.
Tak jest napisane :
"W jamie macicy uwidoczniono pojedynczy pęcherzyk ciążowy o regularnych zarysach i prawidłowym kształcie, o wymiarach GS - 13 mm ( 5,1 tygodnia). Uwidoczniono prawidłowy YS - 3mm z widocznym zgubieniem na obwodzie mogącym odpowiadać zarodkowi. Nie uwidoczniono FHR - za mała ciąża? Trofoblast bez cech odklejenia. "

I do tego jeszcze torbiel na prawym jajniku - 42 mm

POwiedzcie co o tym wszystkim myśleć. Lekarz fajny- kazał mi przyjść za 2 tygodnie i zrobimy jeszcze raz USG

Hej male ciezaroweczki:) ja po meczacej nocy wlasnie wstalam:) meczacej poniewaz nie moglam zasnac bardzo sie meczylam kolo 1 sie udalo ahh oby to juz minelo:) &&&&& za odwiedzajace gabinety:) oby dolaczyli ze zdjatkami do nas:)

Witajce przyszłe mamusie!!! Chciałabym dołączyć do Waszego grona - termin porodu z kalkulatora to 17.07. Do lekarza jestem umówiona na 4 grudnia. Jestem mamą 3 dzieci (10, 6,4lat)Teraz spodziewam się 4 maleństwa o które staraliśmy się 9 miesięcy i jestem szczęśliwa że się udało. Mam nadzieję że na USG 4.grudnia zobaczę serduszko mojej kruszynki. Pozdrawiam Was gorąco!

Ostatnia edycja:
Witam z rana,

ale mi dziś nie halo......blee......trzeci dzień boli mnie głowa, niedobrze mi, znów zaspałam.....Nie chce mi sie tu (w pracy) siedzieć.....potrzebuję się wyspać, tak porządnie.....

Anima - słowa lekarza, nie nasze, jest decydujące. Co u on Ci powiedział? że jest ok? To zdaj sie na niego, w tak wczesnej ciąży, mogło nie być widac serduszka, najprawdopodobniej dopiero się formuje, bo właśnie ok 5 tygodnia. Mojej siostry córa dopiero w 9 tygodniu ujawniła serducho i wszystko było OK.

edlem - witam serdecznie!! Wow! Czwarte maleństwo, prawdziwa matka Polka z Ciebie. Też bym chciała mieć dużo dzieci.....:-)

Kochene mam do was pytanko. Wydaje mi się że o tym nie pisałyście, chociaż może nie doczytałam, jak to jest z dentystą? Od kilku dni boli mnie ząb, chyba bez borowania się nie obędzie, słyszałam że można tylko bez zieczulenia? Czy wy w jakiś sposób uzupełniacie wapń w organiźmie? Jedna z koleżanek podczas ciąży ratowała zęby pijąc wapń. Co wy na to?

beetka - ja już byłam u dentysty dwa razy.....W ciągu tego tygodnia! Miałam wcześniej umówioną wizytę, poszłam i mówie od razu co i jak, a on że nie ma kłopotu, że dobrze, że jestem mimo wszystko, bo teraz najważniejsze zapobiegać, miałam dwa niewielkie ubytki, oba zrobiłam ze znieczuleniem "czystym" jak on to okreslił. I mam spokój, po skończeniu 1 trymestru mam sie zgłosić na usunięcie kamienia i gites :-D:-):tak:

W pierwszej ciąży tez chodziłam do dentysty i też miałam znieczulenie.

Ostatnia edycja:
reklama
o dentyscie moge tylko powiedziec ze czytalam najlepiej zapytac gina i ewentualnie dentyscie powiedziec ze sie jest w ciazy...jest mozliwosc na poczatu naprawy zabkow ja na szczescie mam problem z glowy ale pare dni temu koronka mi sie uksyla mam nadzieje ze nie bedzie wiekszych problemow bo to kawaleczek a wiekszosc jest ok :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry