reklama

Lipiec 2011

reklama
Dzisiaj dzien pt : Mdlosci " Rano wtymioty popoludnia i w nocy... :)
Zero apetytu i duza ilosc bialego sluzu i lekkie klucie w jajniku :)
Oprocz tego .. Zyje oddycham ciesze sie ... i glaszcze po brzuszku :) mam nadzieje ze u Was wszystko w jak najlepszym porzadku do mojego USG i serduszka zostalo 5 dni

Hej dziewczyny,
Witam nowe mamy:)
A propos dentysty i zębów. rozmawiałam z moją dentystką, i ona powiedziała mi, że oczywiście ważne jest wapno, ale że ona z własnej praktyki ma taką teorię, że duuuużo groźniejsze w ciąży dla zębów jest odczynnik PH w ustach, Chodzi o to, że kobiety często po mdłościach nie myją lub nie płuczą zębów, również z tego powodu, że włożenie szczoteczki do ust samo w sobie powoduje torsje. No i odczyn w buzi kwaśny i prosta droga do stanów zapalnych. Ona twierdzi, że to jest jeden z podstawowych problemów z zębami w ciąży i żeby płukać. No ale to jej zdanie, ja je tylko przekazuję dalej.

Dzisiaj był jeden z moich gorszych dni... do pracy dotarłam na 8 zamiast 7, a potem powitanie z firmowym K. Na szczęście było mało roboty i jak zasnęłam o 9 to obudziłam się o 14, wstawałam tylko do K i znowu spać. Patrze koleżanka wszystkim się zajęła a ja nieprzytomna. Głupio mi było ale nie panowałam nad tym.

Jak była u lekarza poprosiłam w razie czego o cos na mdłości, przepisał mi TORECAN i mówił że w krytycznych sytuacjach mam brać. W domu preczytałam ulotkę a tam że "nie zaleca sie stosowania w ciązy". Kurcze nie wiem co tym myśleć. Na innych forach czytałam że dużo kobiet w I trym to bierze. Teraz w firmie mam luz ale od przyszłego tyg zacznie się młyn i muszę być w stanie gotowości do pracy. Może któraś próbowała tego TORECANU?

Pozdrawiam wszystkie nowe ciężarówki i trzymam kciuki za kolejne wizyty :D

reklama
Witam nowe zafasolkowane, i cieszę się, że coraz więcej bijących serduszek słychać:(
A ja już miałam 2 lepsze dni jeżeli chodzi o nudności i dzisiaj znowu wizyty u pana K no i cały dzień leżę i się męczę, i staram się spać ile moge bo wtedy chociaż na chwilkę jest lepiej... No i trochę się boję, bo w poniedziałek wracam do pracy więc może być ciężko. Ale w środę mam wizytę u lekarza to jak będzie tragicznie to wezmą zwolnienie. Co prawda wolałabym nie brać, ale w takim stanie i tak za dużo nie zrobię...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry