reklama

Lipiec 2011

HEJ! ja już w domku, jeszcze z koleżanką na gofrach byłyśmy pow wizycie:)

No i u lekarza wszystko w porządku i UWAGA mała waży podobno 2150g :-D liczyłam tak za 1800-1900 a tu taka heca:) no ale waga zgadza się równo z tygodniami ciązy, więc jest ok:)
Czekaj czekaj maqnio, czy nie przerosła Rózyczki?? bo nie pamiętam ile miała:)

reklama
HEJ! ja już w domku, jeszcze z koleżanką na gofrach byłyśmy pow wizycie:)

No i u lekarza wszystko w porządku i UWAGA mała waży podobno 2150g :-D liczyłam tak za 1800-1900 a tu taka heca:) no ale waga zgadza się równo z tygodniami ciązy, więc jest ok:)

super dodi, czyli nasze maluchy przekraczają już kolejno granicę 2kg.. mój młodszy o 4 dni i waga mniejsza o 130g :)
Różyczka miała chyba 2200

Ostatnia edycja:
Konwalijanka no, właśnie doczytałam że twój maluszek też ma 2 kg:) spore juz mamy dzieciaczki heh.. a ja myslałam, ze po prawej stronie u góry brzucha, ta górka która sie robi, to dupka:) ale wygląda na to że nóżki, pewnie kolanka:) bo buźką leży zwrócona w prawym kierunku

Trzeba ukrócić te gofry ze śmietaną i inne smakołyki hehe bo cos szybko rosną te dzieciaczki nasze:)

To Rózyczka i tak wymiata:)

Jeszcze chciałam was zapytac, czy któraś miała już wymazy robione na paciorkowce? bo dzis lekarz mi mówił, że moglibysmy zrobic, ale nie miał tych paleczek do wymazów i mam podejsć jakos niedługo i zrobic.. no i morfologie i mocz mam zrobic do kolejnej wizyty..

Ostatnia edycja:
konwalianka super wieści! widzę, że termin mamy ten sam :-) moja mała ciut lżejsza, no ale w końcu to kobietka ;-)
dodi z twojej udanje wizyty też się cieszę:-) moja też tak samo "leży" - czyli po lewej plecki i tyłeczek, a po prawej nogi, ale tak czułam już od dłuższego czasu, bo jak prostuje to czuję kopniaka w prawy bok właśnie

ja mam wizytę za tydzień w środę to zapytam też o tego paciorkowca

myślałyście nad położną? - w sensie wykupienia opieki indywidualnej przed i w trakcie porodu?

morgenrood ja czuję prawie codziennie - nie da się z niczym pomylić, lekkie bardzo regularne podskakiwania brzucha tak z częstotliwością 1-2 sek i to głównie tam gdzie ma główkę, czyli na dole podbrzusza, trwa to może z minutę - trochę podobne uczucie jak mięsień np. powieki drga, tylko że dla odmiany w brzuchu :blink:

Ostatnia edycja:
Konwalianka, dzieki. Pewnie roznica tkwi wlasnie w wytrzymalosci naszych szyjek, dlatego ja musze lezec. Ale przynajmniej wiem, ze takie niskie ulozenie w tym okresie nie jest takie niezwykle:happy2:

Dodi, pieknie cora rosnie, gratulacje. To chyba idealna waga na 33 tydzien. Paciorkowcow nie mialam, jeszcze

Corin, przerazasz mnie - nawet mi do glowy nie przyszlo zeby wyslec o przedszkolu...

Morgenrood - tak, maly czka sobie codziennie. Jak pisze Dodi to takie miarowe "stukanie" albo "pulsowanie" w brzuchu

Pipi - ja bede chciala wynajac polozna, ale nie mam jeszcze nic z nikim ustalone

Ostatnia edycja:
A ja mysle ze skoro kiedys kobiety siadaly pod drzewem i tam rodzily dzieci, a trzy dni pozniej szly ciezko pracowac to mi ani prrywatna polozna ani lekarz potzrebni nie sa;-) Jak dla mnie to zbedny wydatek i juz. Ale jesli komus ma to zapewnic spokoj i pewnosc ze bedzie dobrze to moze warto. Ja zwyczajnie nie czuje takiej potrzeby.
A jutro ide do ginka i juz nie moge sie doczekac:D

No i przytyłam 2,5 kg od ostatniej wizyty.. to pierwszy taki duży skok wagi:) czyli jestem 7,5 kg do przodu od poczatku..

Pippi, ja nie myslałam nad taka połozną, ale w sumie jakbym miała zdecydować, to fajnie mieć kolo siebie kogoś kto nam pomoże i będzie nas pilnował cały czas:) tyle, że jednak wydatki same za mnie zdecydowały i o połoznej nie ma mowy:)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry