reklama

Lipiec 2011

witajcie porannie
dawno nie było mnie a to z lenistwa i maz w domu kompa zajał
u mnie nieby w porzadku ale wczoraj mialam uplawy koloru zółtego i tak sie zastanawiam czy jest wszystko ok, ale w pt ide do gina
w niedziele bylam na komuii tak mi niewygodnie sie siedzialo ze nie czulam ruchów wogole ale w domciu wygodnie sie ulozylam i poczulam ze sie maly wierci, ale nie dziwie sie tyle co zjadlam w niedziele na tej komunii to szok, siedem godz gdzies bylismy i wiecie co chwila cos donosili ale i tak wszystkiego nie sprobowalam nie dalam rady, a wczoraj dojdalismy resztki bo komunia u mojego siostrzenca była
a ciekawostka to było nas 3 ciazarne babki, chrzestna mama juz na wylocie ze skrocona szyjka i malym rozwrciem byla na kmunii ale tylko z 1,5 godz i pojechała jest w 37 tyg i lekarz ja probuje dotrzymac do 38 ale tylko dotknac jak nam sie rodzina powiekszy bo to moja cioteczna sister

jakbyscie wiedzialy cos o tych zółtych uplawach to napiszcie cosik, szukalam w ksiazce oczekiwanie na dziecko ale nic nie było

reklama
Hej Mamuski!!

a ja wczoraj all day na lezaczku w ogrodzie, tlyko chyba za dlugo, bo wymeczylo mnie to slonko:)

sister:* milego spcerku:*
dodi super, ze malutka zdrowa i widze ze goni moja niunie z waga jak szalona:):)
konwalianka ciesze sie ze wizyta udana!! oby tak dalej:)

cała reszte slodkich brzuszkow witam slonecznie i cieplutko!!!

anulka chociaz raz na ruski rok moge sie tak powylegiwac, bo jak jestem sama w chalupce to moge zapomniec, ale pomysl juz niedlugo bedziemy z wozeczkami smigac - to milion razy lepsze niz ogrod i lezaczek:)

gon1a już o takich "upławach" rozmawiałyśmy jakiś czas temu.. ja je mam niemal od początku ciąży, teraz się nieco nasiliły.. są koloru kremowego po żółty.. jeśli nie wydzielają przykrego zapachu to to co masz, to najprawdopodobniej właśnie taka wydzielina ciążowa; mój lekarz mówi, że taka wydzielina zdarza się u 10% kobiet (dodatkowa ochrona przed bakteriami)

Maqnio ja wczoraj wyszlam na poczte mam pod blokiem, az wracac sie nie chcialo:-(nawet w kolejce nie stalam bo byla dluga strasci panowie mnie przepuscili;-)
Za to ostanio mam okropne noce juz 2 brzuch bolal mnie tak jak na okres:-(

anulka a leki pomagaja? bo kurcze moze gin powinien ci zwiekszyc dawki? skoro w nocy sa skurcze tym bardziej ze jednak w nocy najmniej sie ruszasz a mimo to skurcze sie pojawiaja

Myszenko:* dobrze, dziekujemy:* pisalam jeszcze do ciebie poznym wieczorkiem bo zasnac mimo zmeczenie wogole nie moglam, ale chyba nie doszło:( a jak u was? Moja Lilunia skacze:*?

reklama
Corin niestety tak teraz jest z przedszkolami, wiem cos na ten temat bo moja mama jest nauczycielka od X-lat, wczesniej jeszcze bylo ulatwienie dla samotnych matek, ale teraz to juz wycofali z uwagi na to, ze wiekszosc par nie jest po slubie i jak to sie mowi -zyja na kocia lape- wiec ciezko im bylo okreslic dokladnie status samotnej matki i zrownali wszystkich do jednego poziomu i mozliwosci wsadzenia dziecka do przedszkola. Dlatego teraz jest tyle przedszkoli prywatnych bo jesli ktos na prawde nie ma z kim dziecka zostawic to jest zmuszony albo przerwac prace z powodu braku pieniedzy na przedszkole albo oddac do przedszkola prywatnego, gdzie koszt za jedno dziecko wynosi od 300 zl w zwyz (bo moja mama aktualnie pracuje w prywatnym) do tego niektore placowki wprowadzily rowniez rejonizacje, wiec jesli tobie np odpowiadalo by przedszkole gdzies poza rejonem zamieszkania to tez pewnie by nie bylo szans :/
proboj za rok, dzwon jako pierwsza bo moze sie okazac ze znowu nie bedzie miejsca i kolejny rok w tylek :/ a co pozniej z dzieckiem zrobic ???

DOdis gonisz Rozyczke wielkimi krokami, kolejny wielkoludek, ja na wizycie 20 czerwca sie zapytam o wage, niestety do tego dnia jeszcze kuuuuuuupa czasu :-( a moja jest dokladnie tak samo ulozona jak twoja, caly czas czuje twarde po prawej stronie i to juz od ponad tygodnia, wiec musialaby byc ulozona glowka w dol
co do czkawki to malutka moja miala dzisiaj nad ranem, a ja ze sie wybudzilam to pozniej zasnac nie moglam jak sie na brzuchu skupilam :-D

teraz ide sie ubierac i lece do warzywniaka, dzisiaj bedzie leczo na obiadek :-D
Milego dzionka brzuchaty :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry