reklama

Lipiec 2011

ja właśnie wróciłam ze spacerku i posilam się makowcem od mamy :)
Veronika, super że maluch rośnie jak dąb! fajne filmiki
balkan, ale oni się nad Tobą znęcają.. już lepiej jakby nic nie mówili o wyjściu a nie tak codziennie co innego..

a ja Wam teraz opiszę co zrobiła moja teściowa.. dodam, ze mam do niej olbrzymi żal i dużo straciła w moich oczach.. pisałam Wam już kiedyś, że mamy w tym roku dwie komunie - u mojego chrześniaka i u Pawła (syn jego wujka).. oboje pogodziliśmy się, że na nich nie będziemy, w końcu są w czerwcu a mój termin to sam początek lipca, więc nie ma co ryzykować i tak było do wczoraj, kiedy to Paweł powiedział, że rozmawiał z mamą i ona stwierdziła, że przecież skoro ja nie mogę przyjechać to trudno, ale on może mnie przecież zostawić na 2 dni!:-( najwyżej może kogoś zawołać aby ze mną posiedział, albo niech moi rodzice przyjadą! tego już za wiele.. naprawdę - poczułam się jak intruz w tamtej rodzinie.. oczywiście Paweł nie chciał mi tego mówić, ale jakie miał wyjście.. poryczałam się i tyle.. nie jest ważne, że przecież różne rzeczy się dzieją, że różnie może być, że to będzie już mój 37 tydzień (skończony)! Moim rodzicom nie przyszło by do głowy aby coś takiego zaplanować, tym bardziej, że mój chrześniak jest bardziej ze mną spokrewniony (syn mojej siostry), wszyscy rozumieją sytuację a tutaj - dla mnie szok

reklama
dziewczyny, bylam na zakupach i wstapilam do takiego malego sklepu a'la zielarskiego i kobitka ktora mnie zna z widzenia powiedziala mi zebym sobie kupila olejek z migdalow i olejek z dzikiej rozy, zmieszala je razem i uzywala kazdego dnia albo na piersi i brzuch albo na cale cialo jak ktos ma potrzebe bo np mu sie na udach rozstepy robia. Powiedziala ze nawet mozna sie pozbyc rozstepow tymi olejkami i nie jest to chwyt marketingowy z jej strony bo moje znajome mi juz dawno mowily o tym olejku z dzikiej rozy. Dodatkowa informacja to ta, ze ta mikstura czyli olejek z migdalow + z dzikiej rozy smaruje sie miejsce intymne co powoduje mniejsze prawdopodobienstwo naciecia w czasie porodu bo podobno bardzo dobrze uelastycznia skore TAM i ÓWDZIE :-D nie wiem w jakiej cenie mozna dostac to w polsce, ja kupilam 500 ml olejku z migdalow za 6 E ,a 60 ml z dzikiej rozy za 8 E . To taka ciekawostka gdyby ktoras chciala probowac zapobiec rozstepom :-D

moje leczo juz sie robi, w miedzy czasie dorwalam sie do czeresni, korzystam poki moge bo pozniej bedzie wielki post na pestkowce i truskawy moje kochane :-(

konwalianka pamietaj ze ostatnie slowo nalezy do twojego partnera, a nie tesciowej. Ja tez nie bylam na jednym slubie u najblizszej rodziny nie z powodu ciazy tylko z tego, ze nie dostalam wakacji na ten czas, na drugim slubie u jego brata tez mnie nie bedzie ale to juz z powodu ciazy, to twoja decyzja, jesli bedziesz juz w tak zaawansowanej ciazy to nie ma co ryzykowac komunia czy slubami :/ chyba logiczne!
pogadaj z facetem i dojdziecie razem do porozumienia. Zostawienie Ciebie na 2 dni byloby niemadre z jego strony, jesli mu zalezy na twoim zdrowiu a nie na widzimisiach swojej mamy to zostanie bez zadnego problemu. Gdyby moj mi powiedzial ze mnie zostawi na 2 dni z powodu komunii zle by sie to dla niego skonczylo, uwierz! i nie przejmuj sie, czasami tesciowe cos walna bez wczesniejszego przemyslenia i moze nawet nie zdaja sobie sprawy z bolu jaki moga wyrzadzic drugiej osobie. Ja tez czasami mam wielkie nerwy na swoja, ale jakos trzeba z tym zyc.

Ostatnia edycja:
No nie! Zostaje na kolejna noc! Ja dostane szalu! Na dodatek nie wiem tak naprawdę, czy jest dobrze, czy nie...

Konwalianka - tesciowa pewnie nie robi tego w zlej wierze... Pewnie mysli, że jak masz termin na lipiec, to w terminie urodzisz, a nie chcesz na urocystosc przyjezdzac, bo Ci ciezko bedzie. Natomiast rzeczywiscie pogadaj z mezem, żeby Jej wytlumaczyl. Nie ma co się od razu denerwowac... Ale rozumiem, że moze być Ci mega przykro...

wISIENKO w moim przypadku wstret do miesa nie jest mozliwy nawet w czasie ciazy :-D jestem typowym miesozerca w 100 %, gdybym mogla to jadlabym jakies miesiwo kazdego dnia, bez wyjatku! owoce i warzywa tez ale mieso zwycieza :-D

Cześć Dziewczyny!

Przepraszam, ale nie przeczytałam wszystkiego, co napisałyście przez ostatnie 4 dni, kiedy mnie nie było.
Dziewczynom, które miały wizyty gratuluję, że przebiegły pozytywnie, bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze!
Ja mam dzisiaj wizytę, niestety dopiero na 21:00 :(

Balkan, przyciśnij lekarza, niech Ci powie co i jak! Trzymam za Was kciukaski:*

Wszystkie Was mocno ściskam!

Konwalianka kobiety starszej daty tak mają, że facetów od porodu trzyma się daleko. Ale ja tez uważam że top tój facet powinien stanąc na wysokości zadania i przetłumaczyć !
Nika piękny chlopak :)
Anulka miałam identyczną sytuacje jak Ty, tylko ja byłam w liceum. Wiem, że teraz musisz przestawić się z myślenia - Ja Ania -córka , na ja Ania -mama- a to jest trudne. Ale im mniej będziesz spodziewasz się po rodzicach swoich tym będzie Ci lepiej! Każdy gest pozytywnie Cię zaskoczy. Boli jak cholera, przykro jest ale twoja samodzielność da im o wiele bardziej do myślenia niż prośby o pomoc. Trudne to jest ale kto powiedział, że życie ma być łatwe. Dasz radę, a sensowny wózek można juz za 200 kupić używany na allegro. Wiem, że chciałabyś mieć go tu i teraz, ale na razie jest faktycznie niepotrzebny bo na pierwszy spacer wyjdziesz i tak dopiero po co najmniej tygodniu.
Mnie wysyłali do Domu Samotnej Matki, ojciec pojechał na kontrakt 1000 km od domu żeby wstydzić się nie musiał. Było minęło, niepotrzebne były wylane przeze mnie łzy. Dlatego jak mogę Ci radzić. Myśl o małym, twoim partnerze, teściach i życzliwych Ci ludziach. Po takiej zaprawie to i doktorat zrobisz!

Ostatnia edycja:
Mailuj wiem i nie wymagalabym, nie mialabym zalu gdyby nie obiecywala i gdybym wiedziala ze nie ma na to a tak jest wszystko tylko nie na pomoc mi...moze nie obiecywac...i dac juz spokuj z gadaniem ze nie dam rady i tym pytaniem czy gotuje i chodze na zajecia wiedzac ze leze. Z reszta ona ma takie nloty raz dobra a pozniej jakbym mogla "zjadlaby" juz wole tak jak ojciec zrobil, nie pomaga, nie obiecuje,nie obchodzi go a nie tak jak ona...
Kochana to tez sporo przeszlas:-(
A nie wiecie co z Marzenka?

jejku w końcu doczytałam
Nika Walduś kawaler jak się patrzy
Anulka bardzo ci współczuję kochana takiej sytuacji
konwalianko nie przejmuj się teściową, twoja ciąża i wasza decyzja. Moja tez ma takie szałowe pomysły. Tuz po info o mojej szyjce było Macka biezmowanie. Pol miał wtedy zajęcia na których musiał być więc pojechałam sama. Przy okazji miałam odebrac od nich nasze opony. Umówiłam się na konkretna godzinę iiiiiiiiii pocałowałam klamkę. Zadzwoniłam do niej i okazało się, ze sa 60 km dalej na zakupach w większym mieście. Mówi do mnie żebym poczekała. Powiedziałam , że to byłoby niemądre z mojej strony bo mogłabym zaszkodzić własnemu dziecku a ona jest po prostu nieodpowiedzialna. Trudno niech się obraża. Potem się tłumaczyła ale co z tego....
emka masz racje z tymi olejkami. Moja połozna tez mówiła żeby smarować krocze, wykonując taki specjalny masaż, mozna znaleźć technikę w necie. Ten masaz mozna robić od 34tc.Są tez urzadzenia rozciągające krocze ale u nas straszna drożyzna, Nazywa się Epi no i kosztuje około 350 zł.

http://www.docsimon.pl/towar/weleda-olejek-do-masazu-krocza-50ml

A olejek

http://www.docsimon.pl/towar/weleda-olejek-do-masazu-krocza-50ml

Witam wszystkie aktywne majluj, Psotka, Magia , Balkan i nie wymienione

Ostatnia edycja:
reklama
Wisienka takie zycie, jakos damy rade...co do tesciowych to ciezko o dobra, ja na taka trafilam. Moja mama przy kims wydaje sie idealna a tak naprawde potrafi dac popalic, jagorzej byc falszywym.
O tym nacieraniu krocza slyszalam podobno pomaga, ja licze na szybszy porod z taka szyjka...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry