reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2011

Ja tez bym odpuscila, tych kilka tyg to nie wieczność. Też pojutrze pierwszy raz idę na wizytę (tej poprzedniej nie liczę bo to był poczatek początków i jedyny pożytek z niej to cytologia ;) ) Na twoim miejscu, jesli sie mocno niepokoisz, poszłabym w polsce tylko na USG. Zobaczysz dzidziulka, serduszko i bedziesz miała spokojniejsze święta :) Po co robić badania, kłuć się (i moze płacić) jesli w styczniu wszystko bedziesz musiała robić raz jeszcze?

Wlaśnie wcinam śniadanko. Dzięki dziewczyny za odpowiedź wczoraj, wytrzymalam na czczo i nawet mnie nie mdli. I teraz się zastanawiam...
Biorę femibion (dawny feminatal 800) wieczorem, a wczoraj zapomnialam wziac i dziś czuję się świetnie. Zbieg okoliczności? Możliwe zeby bylo niedobrze po witaminach?

Ostatnia edycja:
reklama
emkamek, agataaa, Corin dzieki za odpowiedz, mam w gazetce MOJE DZIECKO terminy badan i niby do 10 tc powinno sie zrobic te podstawowe badania, no a co jesli ktos sie pozniej dowiaduje o ciazy lub nie ma mozliwosci ich zrobienia?! chyba swiat sie nie zawali
Corin ja juz mialam USG w tamtym tyg, nawet umieszczalam zdjatko tutaj na BB byl tylko problem z serduszkiem bo nie bilo tak szybko jak powinno, dlatego mam ta nastepna wizyte 21.12 zeby sprawdzic czy sie unormowalo pykanie :) cytologii nawet nie chcial robic bo mialam regularnie co roku robione, ale nie chcial mnie niepokoic gdybym po tym zaczela krwawic troszke wiec odpuscil sobie zamartwianie mnie i dodatkowy stres. wszystko sie wyjasni po tym badaniu, jesli mi wyjdzie ze cos jest nie tak to zrobie te badania na szybko zeby sie uspokoic a jesli wyjdzie w porzadku to daruje sobie te latania po lekarzach.

Witam, ja tak na szybko, bo robota goni.

Corin - to może być po witaminach. Nie bierz jeszcze przez kilka dni i obserwuj. Ja biorę tylko Folik 1x dziennie, lekarz przytaknął, że jest OK. Witaminy w pierwszej ciąży jadłam później. A pamietam też, że jak sie Maja urodziła, to nie mogłam brac żadnych witamin, bo obie się źle po nich czułyśmy. A brzusio masz śliczny okrąglutki. U mnie to tylko fałdy tłuszczu. :/

em_ka - jak na mój gust to nie ma sensu robić teraz badań w Polsce, one i tak nic nie zmienią, a tak sobie a muzom to szkoda kasy.

czesc GOSIA 788:-) Moj szpital to Euston Hospital wiec niestety nie spotkamy :-(Zreszta my juz za 3 miesiace jedziemy na stałe do domku-odliczam juz haha.A jak tamty sie czujesz?Mój brzusio tez jest juz widoczny i z dumą paraduje :-)Ja juz niebawem musze kupić spodnie ciążowe bo zostały mi tylko jedne które moge zapiąć ale posiedzieć w nich już nie da rady;-)Byłas juz na pierwszym usg? ja mam dzisiaj wolne i mam zamiar nic nie robić;-)miłego dnia

Hej mamuśki:-) ale zimno brrrrr ... ja nie spie od 5 syn zaczął wymiotować czyli jelitówki cd:baffled: do tego w nocy zle spałam miałam straszny sen sniło mi sie ,że lekarz robi mi usg a tam serce dzidzi bije coraz wolniej i wolniej jezuuuuu:dry: prosze go o następne usg a on do mnie .... przeciez nie ma juz sensu. Nie lubie takich snów!!! było juz tak dobrze i znowu zaczęłam się bać....:nerd:

Corin, Margarita brzuszki pierwsza klasa.
U mnie mniej widoczny. W pierwszej to ok 6 dopiero strzelił a wcześniej to jak się wypielam:) Ale teraz mam apetyt większy to i brzuch wcześniej będzie większy:)

Wisienka
dobrze, że mdłości odchodzą. Z kolacją wigilijna dasz radę, tylko wykorzystuj pomocników, nie bierz wszystkiego na siebie.
Ja to wygodna jestem i w Wigilie do teściów, w pierwsze święto do rodziców na obiad a w drugie do kuzynki. Mam trochę wyrzuty sumienia, że u nas nic ale co tam może za rok.

Patrycja
możesz tez założyć bloga i tam klikać wszystkie swoje obserwacje; wklejać zdjęcia z usg a potem opisywać postępy maluszka. Założenie bloga darmowe a kiedyś możesz wydrukować to co stworzyłaś.
Albo narazie spisuj spostrzeżenia w jakiś zeszycie a od znajomych jak przyjdą oglądać dzidzie zażycz sobie takiego gotowca.

danuska
odwróć głowę i myśl o czymś innym to kłucie nie będzie takie przerażające. Mój synek panicznie boi się pobierania krwi - z tej paniki żyły się gdzieś chowają i nie moga mu się wkłuć a potem jeszcze krew nie chce lecieć. Relaks, spokój i będzie dobrze.

mailuj u mnie też cycki rozmiar powiększyły ale już mniej bolą niż na początku. Może się już do tej tkliwości przyzwyczaiłam. A że większe to mnie cieszy bo natura obfitego biustu mi poskąpiła więc przynajmniej w ciąży mogę się nacieszyć. I małżon tez się cieszy:)

agataaa popieram Corin, ewentualnie usg żebyś miała spokojne te kilka tygodni, że dzidzia dobrze się miewa. Badania, tzn krew zdążysz zrobić.

margerita okro[ny sen, aż mnie dreszcze przeszły

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamusie i brzuszki!!! Ja w końcu w Polsce! Samolot ponad 3 godz opóźniony, co za udręka...no ale już jestem!
I mnie powitał śnieg!

Wczoraj oznajmiłam rodzicom że będą dziadkami - nooo ale sie ucieszyli!!! Najlepiej moja babcia, od razu mi powiedziała ze coś mam taki podejrzany brzuszek!
A faktycznie juz mam niezłą piłkę! Może poźniej jakąś fotkę mi się uda zrobić!

Wisienko, fajnie że się znowu pojawiłaś bo już się wszystkie martwiłyśmy!
Em ka - ja bym też poczekała na badania w Hiszpanii - bo te polskie w Hiszpanii to na nic Ci się nie zdadzą...
Nowe brzuszki - witajcie!

A teraz lecę poszaleć na śniegu.

Ściskam mocno, i napiszcie koniecznie jak tam po usg genetycznych! Ja mam 5 stycznia
Ah, wiecie, mojego szwagra zona jest w 13 tygodniu (idziemy prawie łeb w łeb) i wczoraj na badaniu już jej powiedzieli że będzie dziewczynka!!!

reklama
Hej kobiałeczki. Dziś nie pospałam bo jakiś deb** słuchał techno rąbanki, łomotu i zgrzytu od rana. Lezałam i dziękowałam , że się wyprowadzamy z tego m i że to nie nasze. Sąsiedztwo masakryczne. Pod nami wyjący od 5 rano pies, przez godzinę minimum, rozdzierająco się drze jak tylko właściciele wychodzą. Nas nami "Lubicze" Wstający skoro świt i zaczynający dzień jak rodzina serialowa. Czyli szumi prysznic i rozmowy, dzwonia naczynia, pokrzykiwania do siebie w stylu : Krzysiu a może różową kupimy mamusi? Wychodza około 7 i wtedy zaczyna się awantura za ścianą. Mieszka tam jakaś rodzina z problemowym dorosłym synem, wyglada na narkomana. Straszne krzyki a on wyzywa ta matkę od najgorszych. No i "gdzieś" obok" wielbiciel głośnego techno. O właśnie pies się uaktywnił.:-)
We wro zimowo. Prószy śnieżek. Lekki mrozik.:-)
Dzisiaj czuję się w miarę dobrze. Standardowy poranny pawik a teraz nic się nie dzieje. Wczoraj wieczorem znów miałam okropne mdłości i myślałam, ze wróciło złe samopoczucie ale to był chyba skok hormonów.
Ciesze się, bo mój Paweł jutro ostatni dzien do pracy a potem ma urlop do Nowego Roku:-)
hanami, mamucica dziękuje bardzo za troskę i przywitanie.
margarittko zapomnij o tym śnie, mi się ciągle śnia jakies głupoty, to pewnie tez hormonki. Najczęściej uśmiercam w nich mojego Pola. Myslę, ze to powód tego, ze martwię się bo on ciągle w trasie w takiej pogodzie :szok:
Corin Kasiulka ma rację, ja tez miałam mdłości po femibionie i brałam sam folik

Do góry