reklama

Lipiec 2011

Dodi ale mi smaka tym groszkiem narobilas... Moj dziadek ial na ogrodku jak bylam mala i dobrze pamietam ten smak, mniam... Niestety u nas nie do dostania.

Dziewczyny pytanie mam z innej beczki.
Bylam teraz na zakupach i chwycil mnie koszmarny bol. Od posladka (tu bołi najbardziej) promieniuje az do stopy prawie. Nie umie chodzic, siedziec, stac, nic. Myslicie ze apap moze tu cos pomoc? A jak nie to jak sobie z tym poradzic? Pamietam ze pisalyscie wczesniej o takich bolach

reklama
maqnio wiem kochana ale coraz więcej się słyszy o cc właśnie mój lekarz tylko decyduje się na cc jeżeli widzi i jest pewny na USG ,że dzidzia jest owinięta pępowiną lub się nie obróciła ;-) musze gadać do mojej żeby nie rosła za duża :-D w razie W :-D
Corin kurcze ja nie wiem co to za ból więc przepraszam,ale nie pomogę Ci :no:

Ostatnia edycja:
magia od 4700g? o kurcze to faktycznie chyba troche przegieli.
orchi no widzisz a u nas np. jak dzidz jest posladkowo to kaza rodzic sn, jak ja lezalam laska własnie tak rodziła i wsio było ok z jej synkiem, a wystarczy ze wage ma za duza to juz cc.
tak jak aneta pisała co szpital to zupełnie odmienne praktyki.

No masz rację ;-) a jak te Twoje potówki??/ maqnio
Aneta ja nie wiem nie wnikam już bo bym popadła w paranoje :-D płacenie za to czy ta to poprostu chcę szczęśliwie urodzić i wrócić do swojego domku z dzidzią na rączkach :-D

Cześć brzuchatki!
Ja wczoraj odpłynęłam nawet nie wiem kiedy :P pożegnać się nie zdążyłam..

Dzisiaj wybieram się do fryzjera - zrobi mi się lżej na głowie :)
Muszę też iść na pocztę - zamówiłam koszulkę nocną i szlafrok i gdzieś przesyłkę wcieło :/

psotka - super wieści!! Może Dawidek zrobi niespodziankę i 4 lipca się z Wami przywita :) Kto wie.. ;)
wydrusia - dobrze, że wszystko OK, byle do 1 lipca ;)
sestinka - ja mam dwa zestawy ubrankowe. Jak będzie ciepło to kaftanik ze śpiochami a jak będzie chłodno to mam welurkową bluzeczkę i półśpiochy.
maqnio - ale Różyczka wyrosła :) Na pewno wszystko będzie dobrze, nie ma się co niepokoić!

Co do ochraniaczy to nie wydaje mi się żeby aż tak ograniczał przepływ powietrza, nie przesadzajmy.. Prędzej w zestawie z baldachimem, chociaż.. Ja tam założę ochraniacz.

A teraz idę prasować ubranka, dzisiaj może poprasuję same białe :P
Miłego dnia!

aneta u nas to na odwrót nie chca robic cc, bo anestezjolodzy sa na kontraktach i kazda ich ingerencja to jest wydanie kasy ze szpitala, dlatego upieraja sie przede wszystkim przy sn.

Corin jako znawczyni tego bólu sprzed ciązy ( dlatego byłam operowana) z opisu wynika ze to ucisk na nerw kulszowy. Wiele Ci nie pomoge bo nie sądzę ze dzwignęłas po prostu ciezar ciała plus moze nacisk małej z którejs strony na lędzwiowy odcinek kregosłupa. apap nic nie da . nie faszeruj sie zbedenie. lezenie lezenie lezenie- popatrz w necie jak w ciazy układac sie z bólem lędzwiowym.Niestety moze az do stopki promiowniowac. ( mi dretwiała stopa ale to był powazny przypadek) a moze masz dużą piłkę? siedzenie i kulanie mogłoby złagodzić ból

reklama
Witam Was dziewczyny!
Nie sposób Was nadrobić jak piszecie po 30 stron dziennie. Z tego co pobieżnie przejrzałam to widzę że coraz więcj z nas szykuje się do porodu i prawie każda juz o nim marzy, aby utulic już swoje dzieciątko. Jedynie na bieżąco jestem z wątkiem wieści i smsy ze szpitala.
Niemniej trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę szybkiego i lekkiego porodu.
Ja wczoraj byłam na wizycie. Malutka zdrowa, waży 2940, wszystkie wyniki w normie. Coraz częściej odczuwam bóle w dole brzucha i coraz częściej brzuszek twardnieje. W piątek na KTG, więc zobaczymy jak te skurcze wyglądają. No i w końcu musze spakować torbę, bo wczoraj po połuniu gdzieś przez 3 godziny te bóle pojawiały się tak co 10-12 min.A ja taka nie przygotowana. Mam nadzieję że do niedzieli wytrzymam. No a teraz zmykam na spacer z Paulinką.
Pozdrawiam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry