reklama

Lipiec 2011

Sis, Dawidek w 34+4 ważył 2632 :) możesz się z Tomkiem założyć, będziesz bliżej, no chyba, że maleńka zrobi psikusa i wyskoczy tak, jak Różyczka Manqio;)

Ja też chcę rodzić SN, ale gin mi kazał iść do okulisty sprawdzić ciśnienie w oczach, bo mi się coś tam z nimi dzieje, i jak coś to CC,buuu…

Maqnio, no to kochana, teraz pełen relaks:) i jakieś kino i kolacyjkę z mężem zalicz;)

Mailuj, Sis, Balkan i wszystkie mamusie, które pominęłam, a w tym tygodniu wizytują, trzymam kciuki!

Corin, rwa kulszowa, musi samo przejść, odpocznij sobie.

Pippi, cieszę się, że wizyta udana! No i gratulacje, maleństwo jest już donoszone:))

Ostatnia edycja:
reklama
pippi, to wiadomości bardzo dobre.. nie ma co się marwić tą wagą, może masz po prostu wielkoludka:) a nie bąbelka.. zresztą dowiesz się już niedługo.. gratuluje skończonego 37 tygodnia i innych pomyślnych wieści.. ciekawe która z nas pierwsza wystrzeli do porodu :)

Pipi bo czasem dzieci tak mają. ja urodziłam się chuuuuda i dłuuga straszliwie i jeszcze później robiłam mojej mamie wagowe numery. Jak miałam 6 miesięcy to w książeczce zdrowia pediatra napisał mojej mamie - lekarce ;-)- niedożywienie dziecka :szok: Jadłam normalnie. Byłam taka długa, ze nie mieściłam się do wózka jak miałam 6 miesiący, a gondole wtedy robili o wiele większe i dłuższe. Później okazało się, że taki mój urok i już. W dorosłym zyciu niestety nadgoniłam ...

psota ja też byłam u okulisty, żeby sprawdzić czy nie ma przeciwskazań do SN bo mam wadę wzroku - zbadała mi dno oka czy się siatkówka nie odkleja i jest ok
ale ciśnienia mi nie mierzyła

no nic, moża rzeczywiście taka jej uroda, że bardziej koszykarka niż zapaśniczka, bo nogi za to dłuuugie ;-) sprawdzimy w pt na usg czy coś przytyła, mam nadzieję, że jednak tak...

konwalianka tylko ja nie mam żadnych objawów przeporodowych - ani fizycznych ani psychicznych, wydaje mi się, że to jeszcze ho ho....:-D więc się zaskoczyłam, jak powiedziała, że to może być niedługo.... choć też dodała że może być i w terminie ... ha ha i bądź tu mądry

Ostatnia edycja:
Majluj, ja bylam podobna, he he. Wazylam ledwie 3,2 kg, ale 56 cm:) Roslam 5 cm na miesiac, a mama skladala mi nogi w wozku:-)

Corin, pisza ze cieple oklady i kolysanie biodrami powinno pomoc. Mnie pomagalo, jak lezac unosilam biodra do gory i maly troche "odplywal" z tego nerwa

Pippi - elegancko :)) Moj synus tez nie jest wielki, kazdy dziec ma inna budowe

Pippi - dokładnie! wieści z wizyty są dobre i najważniejsze, że dzidzia już donoszona, wszystko będzie dobrze :)

A ja odebrałam moje wyniki: Limfocyty mam poniżej normy, a granulocyty powyżej.
Do tego wyszły mi bakterie w moczu :/ Kurcze już nie wiem jak dbać o higienę żeby było OK!! Ciągle mi się coś przyplątać musi :/
Pewnie mi jeszcze ten paciorkowiec wyjdzie jak mi ginka pobierze..
Cholesterol też mi wyszedł wysoki :/ ech.. ciekawe czy to może być faktycznie zaburzone przez ciążę..
No i nie zrobili mi Coombsa - muszę zadzwonić, czy zapomnieli czy po prostu jeszcze nie było wyniku! Bo jak będę musiała jechać drugi raz oddać krew to się zdenerwuję!!

malamii a co to jest ten coombs? ja chyba nie miałam takich badań...
em-ka no dokładnie, mówimy sobie z męzem że niedługo będziemy już w trójkę, ale nadal to dla nas abstrakcja... :-D chyba tak to jest przy pierwszym dziecku

reklama
Powróciłam trochę spokojniejsza :-) Wisieńko dziękuję za przekazanie wiadomości i wszystkim za trzymane kciukaski :-) skurcze łapią jeszcze więc czekamy bo jak nie ruszy do 1 lipca to Cc :-) tak więc teraz się oszczędzam :-) miejmy nadzieję że rozwarcie się zatrzymie :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry