• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2011

witajcie
chwile czasu mam wiec zagladam co u Was
nie wiedzialam ze beetka juz urodziła w 26 tc, dziecko 800 g moze wiecie jak sie ma mała/?? mam nadzieje ze rosnie i przybiera peqwnie jeszcze w szpitalu
moj mały zaczyn powoli syganlizowac swoje niezadowolenie i potrzeby, generalnie to spi spi i jeszcze raz spi, slodki jest taki malutki, minki fajniutkie strzela
wlasnie zbliza sie pora zeby go rozbudzic i do cyca przestawic,
wczoraj troche marudzil i nie wiem czy to nie po karmi, polozne mowily ze najlepszy na laktacje i fakt cyccki mi stwardnialy przez noc duzo mleka ale maly jakis niespokojny byl, wyraznie cos z brzuszkiem

reklama
corin adekwatny do naszych snów dzisiejszych cytat z Twojego artykułu::) Odpoczywaj więc, ile się da, zwłaszcza że czasem „skutkiem ubocznym” zachodzących zmian są piękne, kolorowe sny.:)

Witam niedzielnie, u nas po deszczu chlodno:-Dnogi mam opuchniete ale wczoraj od 11 do 18 ciagle cos robilam siadlam na pol godz wiec nic dziwnego, dzis watalam o 10 i poszlam spac o 11 i tak do 13:-D
Wisienka moze maz da sie namowic:-Dja nie mam zadnych skurczy, w tamtym tyg mialam 2 razy ale takie ze spac sie przy nich dalo;-)
Maqnio widze ze jeszcze sie trzymasz, uparta masz niunie:-Da tak sie balysmy ze nie ur za wczesnie a teraz maluch na dobre sie zadomowily:-D
Konwalianka bijesz rekordy, ja wstaje 3-5 razy zalezy o ktorej sie poloze...
Wydrusia Lilka bedzie zdrowa jak ryba:-)
Mailuj nie ma to jak patrzec i sluchac tych pod wplywem,czasami jest z czego sie posmiac, no i ta swiadomosc nastepnego dnia, ze sie mecza:-D
Sestina Ty to masz sny:-D
Psota ciesze sie ze tak dobrze sie czujesz:tak:
Teska masz racje, w ten sposob czas szybciej leci;-)
Magia tak jak pisza dziewczyny masz dobrego lekarza, cudownego synka a nastepny bedzie lada dzien, maz cudowny wiec nie martw sie:tak:a mama sie nie przejmuj, tak jak dziewczyny pisaly trzeba przywyknac. Ja z moim ojcem nie rozmawiam od grudnia(wtedy dowiedzial sie o ciazy)na poczatku rozpaczalam ale dalam spokoj. Kiedys im przejdzie a teraz nie ma co sie martwic mamy wazniejsze sparwy;*
Corin ja dzis tez mam faze na spanie, moj tez robi obiad ja zrobilam surowke i przygotowalam schabowe do smazenia;-)a pamietam ze ostatnio mialas problem z zlatwieniem sie, mi pomaga rozpuszczalna kawa ze smietanka:tak:

gon1a ale super, że masz już swojego maluszka w domu! Jeszcze raz gratulacje!
Tak sobie myślę o tym karmi i bólu brzuszka małego - może dlatego że karmi jest gazowane? Może trzeba zupełnie je rozgazować zanim się wypije?

gon1a z małą beetki ok. waga 2 kg . Fajnie że maluszek Twoj już w domku i że taki rozkoszny. Moze to karmi mimo wszystko lekko wzdyma bo gazowane???
anulka sny jak widac, przed porodem mają prawo byc kolorowe haha
heledorka jak ból w boku?

Dzięki sestina - dziś spokój, ale narazie przebywam w pozycji leżąco-siedzącej. Zazwyczaj chwyta jak chodzę albo stoję. Zaraz idę do kościoła to zobaczymy. Mój mały chyba uwielbia kościół (albo nie znosi) bo tam zawsze szaleje jak nigdy :D

Gon1a to Ty specjalnie budzisz małego na karmienie? Karmisz co ileś godzin regularnie a nie na żądanie? Tak Ci poradził lekarz/położna?
Jak to jest dziewczyny z tym karmieniem - kiedy dziecko chce czy kiedy jest czas?

Ostatnia edycja:
heledorka ja tu podczytuję książkę " Pierwszy rok życia dziecka- rozwój i pielęgnacja" i piszą taK:
Przykładowy plan dnia:
10-10.30-obudz dziecko,przemyj, ubierz, rozpocznij karmienie o 10.30, zmien pieluszke
14-14.30.obudz dziecko jesli spi, rozpocznij karmienie ok 14.30
18-18.30- po kapieli, rozpocznij karmienie ok 18.30
22-23- jak sie samo nie wybudzi, to obudz o 23, nakarm
w nocy nakarm wtedy, kiedy sie obudzi
5-6- obudz do godz 7, nakarm
Oczywiscie pisałam w mega skrócie i jest to poglądowy schemat na karmienie noworodka co 4 godziny. zamierzam nie karmic na żądanie a wlasnie wg jakiejs regularnosci
Polecam tę książke, jest mała, poręczna i jest fajnym wyjsciem do tego co same wypracujemy z maluchami- jest na czym bazować ( autorka Rachel Waddilove) kupiona w EMPIKU

Ostatnia edycja:
reklama
sestina ja jeszcze szczerze mówiąc się nie orientowałam w tym szczegółowo, ale wydawało mi się, że teraz zaleca się karmić na żądanie. Hm... trzeba doczytać i dopytać :) A może to wybór każdej mamy?
No bo jak dzidziuś będzie darł się i darł i widzisz że to z głodu to i tak będziesz czekać powiedzmy godzinę bo wtedy jest czas karmienia? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, ale jeśli mądre książki tak piszą to pewnie można i tak.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry