Wisienka, a ten basen to taki zwykły może być? Mati też ma zalecony, na basen mam 10 m - naprzeciwko mojego okna, ale dla dzieciaczków jest u nas specjalny z wodą ozonowaną chyba... I moze woda cieplejsza.
U nas to samo z cyckiem, Mati szarpie się, kręci główką, otwarta buzia, czasem liże sutka, ale nie łapie piersi...
em-ka, Mati w nocy też przebudza się ok. 4 , wierci i pcha bączki, uspakaja się dopiero po porannej kupce ok. godz. 7-8

. I ja nie śpię, masuję mu brzuszek, uciskam, przytulam i bardzo mi go żal, bo się męczy.
maqnio, konwalianka, u nas wieczny problem z ulewniem, czasem to wręcz chlustanie nawet po 2-3 gpdz. od karmienia, szczególnie w nocy, gdy ciśnie bączki i kupkę, wyciska też mleczko... Miał USG brzuszka, to nie reflluks, tylko taka jego uroda. Podobno przechodzi, czsem już w 4 m-cu, czsem troszkę później. Trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki, aby to jak najszybciej ustąpiło.
I dobre wiadomości:
1. byliśmy dzisiaj rano u kardiologa, dziurka zarasta się, jest duża szansa, że calkiem znikie. Yupi, jestem mega szczęśliwa!!!
2. chustujemy się, Mały to polubił, ćwiczę na razie wiązania, ale jaka ulga dla rąk i życia w ogóle - ile rzeczy można zrobić z dzidziolem

. Jakie polecacie sprawdzone wiązania dla malucha, który jeszcze glówki nie trzyma?
Miłego dnia!!!