reklama

Lipiec 2011

Kochane help!!! Mam dylemat?? jechać do tej masażystki(ok10-20zł+kumpeli na paliwko=ok 40zł) czy tu w ostrowie jest babka ktora sie zajmuje niemowletami i chce 50zł (mowi ze ona pokaze ćwiczenia i w domku bede robic a za jakis czas do kontroli ). Tą masazystke bede musiała kontynuować a ta rehabilitantke nie co chwile

reklama
Wydrusia, chyba lepiej na miejscu. bliżej i wygodniej...róznica niewielka jesli chodzi o kasę ale weż tez pod uwagę czas, jaki ci zajmie dojazd.
Przełąmany tzn uchynięty? nawet mnie nie strasz.... chyba go wybudzę, i jeszcze raz spróbuje nakarmic...3majcie kciuki.

Melduje ze 2 godzinny spacer zaliczony, zakupy zrobione, wyniki odebrane. No wlasnie, wyniki... Bilirubina ladnie spadla (bylo 3,74 a jest 2,24) i rozbicie na bilirubine bezposrednia i posrednia daje jednoznaczna odpowiedz ze Ewuni przedluza sie zoltaczka fizjologiczna. I z tego sie cieszymy :-) ale juz z alatem i aspatem nie jest tak rozowo, obydwie wartosci wzrosly. Aspat o 2 jednostki a alat o 3.
Zaraz bede szukac prawidlowych wartosci u niemowlat, bo dzwonienie do tego mojego lekarza rowna sie z tym ze przyjedzie do nas i skasuje nas 80 zeta. Troche duzo jak za spojrzenie w wyniki badan :-/

Dziewczyny uswiadomcie mnie co to znaczy przelamany/ uchyniety?:confused:

Mala monis, a moze u was jest wlasnie skok? Przeciez maly ma 9 tyg

Corin, no mi nic nie mowią te wyniki. a lekarze tylko ręce zacierają, gdzie by tu grosza wyrwac.
Jaki miałąs skok na mysli? ależ ty jestes kobieto zorganizowana, ja dzis tylko zrobiłam sos do obiadu, buraki ze słoika i nastawiłąm jedno pranie. zakupy w moim przypadku wogóle nie wchodzą w grę.... jesli chodzi o uchynięcie to podobno lekarze nie wierzą w takie zjawisko, mowią ze cos takiego nie istnieje. ale wiele słyszałam ze uchynięte dzieci po wizycie u znachora masażysty znów funkcjonują normalnie. u mojej siostry tak włąsnie było. uchynięcie to stan, kiedy dziecko płacze, kręci się zanosi się płaczem, jest marudne nie je a po zbadaniu przez lekarza nic nie wynika, tzn ze dziecko jest zdrowe. uchynięcie może powstac na skutek nieprawidłowego przytrzymania głowki dziecka albo jakies skrzywienie go. ja tak to rozumiem.ale nie wiem czy to samo oznacza p[rzełamany

Corin, zadzwoniłam do swojej pediatry, ale jej nie ma;/ zapytałam o normy dla niemowląt innej lekarki i powiedziała mi, że jest taki przedział 40-200. A ile ma Ewunia? Później spróbuję jeszcze dodzwonić się do naszej lekarki.

reklama
wydrusia moim zdaniem pokazać prawidłowe ćwiczenia musi rehabilitant nikt wiecej ,
masażysta w tym przypadku to chyba nie jest dobry pomysł. małej trzeba zastosowac odpowiednie cwiczenia konieczną metodą - czy masażysta zna te techniki?

corin kurde a ja bym zadzwoniła do swojego lekarza i przeczytała mu te wyniki .... każdy przypadek jest indywidualny a norm nie znam wiec szkoda ale nie pomogę

malamonis moim zdaniem to tez może byc skok. co do kupy jeżeli nie płacze i nie stęka może byc 1 na parę dni - kilka na dzień też jest prawidłowo. a może coś zjadłas ?
STO LAT DLA NASZYCH 3 MIESIĘCZNIAKÓW

PSOTKO KOCHANA WIELE LAT MIŁOŚCI I SZACUNKU

MARGERITA MOJA SYNOWA JEST PIĘKNA a rozmiar słuszny jak jej mąż:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry