reklama

Lipiec 2011

Witam mamusie i dzieciaczki.
Od razu przepraszam ale nie czytałam Was od początku... za dużo naskrobałyście ;-)

konwalianko, u nas na zimę nie wiem jak to będzie. Ogólnie stałam się zmarźluchem i gdy nie ma 23 stopni to jest zimno. A w zimę jak nikt nie napali w piecu to będzie poniżej 20 stopni i zimna woda w kranie. A w nocy temp spada poniżej 15 stopni... Taki dom.

maqnio... współczucia naprawdę. Masz straszliwego wrażliwca w domu. No chyba że naprawdę coś jej jest. Może zmień lekarza?

A ja nie wiem co się dzieje z Filipem. Nie je i nie śpi w nocy. Jada za każdym razem ostatnio 40-50 ml mleka a gdzie wcześniej jadł 150ml. No i w nocy wybudza się tak jak był noworodkiem.

reklama
Cześć dziewczyny!
U nas nocka w sumie ok: pobudka o 2 (jedzenie i kupa), potem o 6. I już za bardzo spać nie chciał ale całe szczęście tata się zajął młodym i mama mogła pospać do 9 :)

dodi - najlepszego dla małej :)
psotka - &&&&& !!!
konwalianka - my utrzymujemy temp. 22-23w pokoju, wydaje mi się że jest taka optymalna
maqnio - mój Mateusz może nie pluje śliną ale robi balony :) czytałam, że robienie balonów ze śliny to jest kolejny etap rozwoju :P

Dziewczyny, chyba mnie coś bierze :/ Nos mam zapchany, gardło na razie ok ale czuję się taka rozbita. No i temperatura mi wyszła 37,1 :( Co mogę wziąć jako karmiąca??

Wróciliśmy ze szczepień. Dziękujemy za wszystkie kciukasy! Tak, jak przy pierwszym szczepieniu Dawidek nic nie płakał, tak teraz krzyczał strasznie, a łzy, jak grochy:( Bidulek mój kochany, ehh… ale to dla jego dobra. Przez weekend mamy nie wychodzić z domu i nie przyjmować gości.

Miczka,Alexandra, może to kolejny skok?

Alexandra, ja patrzę w lustro i od razu czuję się zmotywowana;)

Wydrusia, e tam;)

Maqnio:***, resztę już przegadałyśmy;)

Em_ka, no proszę jaką masz grzeczną córeczkę :)

Konwalianko, ja mam w domu 22-23 stopnie.

Malamii, ja nie mam pojecia co możesz:/

A! Dawidek waży 7300g ;]

Ostatnia edycja:
psotka no świetna waga, moja tydz temu wazyła 6900 wiec pewnie 7 kg tez juz wskoczyło.Alez te pociechy nam rosna:) Z jednej sstrony ciesze się ale z drugiej coraz bardziej doskwiera mi mój terminatorowy kregosłup i martwię się co bedzi edalej-boję sie zeby nie było kolejnej przepukliny bo drugiej operacji nie zyczyłabym sobie

Sestinko, no tak, bo Ty bidulko masz ten kręgosłup chory, współczuję Ci bardzo, ja mam tylko problemy z barkiem i czasami nie wyrabiam, a co dopiero cały kręgosłup.

Ale muszę Wam powiedzieć, że była dzisiaj w lux medzie kobitka z takim 6 tygodniowym maluszkiem i aż uwierzyć nie mogłam, że jeszcze chwilkę temu nasze serduszka też były takie tyci tyci, a teraz już jakie duże:)))

Wydrusia, nie, dzisiaj mieliśmy infanrix hexa, prevenar 13 i rotarix.

Ostatnia edycja:
psotko waga piękna i niech te poszczepienne dni minął wam spokojnie
wydrusiu też waga niczego sobie :-D

maqnio może to i od ,,zająca ''taka mała niespokojna i jak cie coś niepokoi to rehabilitant po swojemu sprawdzi.my zaczeliśmy od poradni reh. a w nastepnym tygodniu do neurologa
em ka cieszę się że nocka spokojna :tak:

no a my po reh. uffff... pani miła i sympatyczna z super podejściem do dzieci .najpierw pokazywała ćwiczenia potem ja powtarzałam i mały płakał i ja już z tych emocji nie pamietam nic .okazało się że źle małego noszę w ciągu dnia ( za bardzo pionowo) to stanowczo za duże obciążenie dal kręgosłupa . asymetria jest mała ale sporo pracy przed nami . moim zdaniem te 5 spotkań to stanowczo za mało i pewnie będziemy jeździć prywatnie chociaż jeszcze z kilka razy .jedno z fajnych ćwiczeń- rodzicie łapią za rogi koca i bujają :tak:mały piszczał z radości

wisienko ty podawałaś link do tej stronki z ćwiczeniami jakbyś mogła to bardzo proszę

miczka, alex trzymam kciuki oby sie nie powtórzyło
alex dobrze że mama reaguje na alarm :tak:

konwalianko my wszyscy zimnolubni i u mnie w domu zawsze chłodniej ale nie mam tem. i nie wiem ile stopni mały kima w pajaciu i jest ok
sesti kochana uważaj na siebie z tym kręgosłupem ( wiem wiem łatwo się mówi) &&&&&

Malami, mój Mateusz, który jutro skończy 14 tyg pewnie waży coś ok. 5 kg - dorbniaczek z Niego :)

no i deszcz mnie za spaceru wygonił, a teraz znowu słońce..... co za pogoda.... a wogóle musielismy wracać, bo gumę złapałam.... :( w przednie kółko mi sie pinezka wbiła.... :( Mąż dziś późńo przychodzi to poprosiłam szwagra, żeby załatał.... jakoś muszę jutro na zakupy pójść.....

Mailuj, to możemy Mateuz i Krzysia o jednej godzinie na nocnik sadzać (w przyszłości) - Mateusz też ok. 10 robi wielką kupę.... :) rano się zastanawiałam, żeby mu założyć nowego pajacyka, ale sobie przypomniałam, że pewnie kupa wyjdzie bokiem - no i wyszła.... :) mimo, że zaraz po odgłosach zabrałam go do przewijania....

Psota, ale to strasznie restykcyjnie - żeby przez 4 dni nie wychodzić z domu - moja lekarka powiedziała, że dziecko po szczepionce to zdrowe dziecko, no chyba, że są jakies powikłania (temperatura i takie tam....). my na szczepienia dopiero za 2 tyg.....

Aaaa... miałam Wam napisać co zamiast telewizora w Mateuszu wzbudza ogromne zainteresowanie - akwarium! - mamy 120litrowe akwarium - Mateusz potrafi przed nim siedzieć godzinę - wodzi oczaki za rybkami i gada....

Co do prężenia to Mateusz też się wygina, jak lezy na leżaczku, a mu się nie chce.... to samo, jak lezy na kolanach i mu się nie podoba.... przed wyjściem na spacer odkładam go do leżaczka, żeby się ubrać, a dziś musiałam go dodatkowo przypiąc, bo tak się wyginał, że myślałam, że spadnie.... no i kciuk jest nieustannie w buzi.... a ja walczę przy pomocy smoka....

Co do temperatury to u nas w nocy jest ok 20 st, bo my tez zimnolubni, a Mateusz w pajacu i pod kołderką - w ciągu dnia też w śpiochach i z długim rękawem.... bodziaki z krótkim to już dla nas wyłacznie bielizna....

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry