reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

mały walczy o drzemkę
a ja proszę o kciuki bo dziś mam wizytę potencjalnych lokatorów- mam nadzieję że mieszkanie się wynajmie i jeden problem z głowy :baffled:
konwalianko no coś nie tak z tą kupą u was? nie ma pojęcia jak pomóc a może jak wprowadzicie jakis owocek bedzie szło lepiej
mój Pan też ma obowiązki sobotnio niedzielne nie poleży sobie i wstejemy razem do małego w nocy :baffled:

reklama
My dziś na usg bioderek :-) ostatnia wizyta :tak: Renusia moja tak robila na początku i spała przez to bardzo malutko. Moja też kładla na lewą strone i dlatego ma teraz taki kształt ale to wszystko przez napięcie mięśniowe. Jest już rozmasowana więc kładzie także na prawą stronę. Właśnie zasypia Niunia :-) a co do ilości mleczka to może być za mało w końcu są już coraz starsze te Nasze dzieciaczki :-) Konwalianko,Madzia,Magia,Psota,Sis,Balkan,
Basieniak,Miczka,Wisieńka,Danusia,Mailuj,Corin,Dodi,Marzenko,
Silwia
i wszystkie nie wymienione mamusie witam cieplutko :-)

EDIT: A i zapomniałam dopisać... Lekarka nie kazała się przejmować zieloną kupką no więc wczoraj dostała łyżeczkę marchewki i była już żółtawa... Więc podejrzewam mleczko :-)

Ostatnia edycja:
Heej 1alez nadrukowalyscie ale nieprzerazam sie bo jak bylymy w ciazy to bylo tego 2 razy tyle:)my po wczorajszej wizycie ,no i najprawdopodobniej to od mleka co ja dokarmialam ,bebikiem,on sporo ulewala tez no i kolki od tego sie robily ,zrobilam wielki blad ze zaczelam dokarmiac a teraz jest problem bo z placzem bierze cyca jest taka avantura ze szok ,mam jej niedokarmiac poki co moze uda sie dalej na samym cycu ,ma przyjsc dzis polozna i pokazac jak poprawnie przystawiac bo moze ja zle cos robie ,zobaczymy oby bylo dobrze,maqnio super ze udala sie wizyta,Magia mi tez sie snia czasem inni mezcczyzni ale mezowi nic niemowie chociaz to nic zbereznego ,orchideo witaj,ja uzywam Dady biedronkowych chociaz raz mialam i pampersy i hugisy,mala wazy 5 300 1,5 tygodnia temu wazyla 4 480 wiec ladnie przybrala na wadze ,tylko obawiam sie ze teraz jak na samym cycu bendzie to tak pieknie niebendzie ,ale moze niedlugo sie wprowadzi zupki itp to inaczej bendzie,pozdrawiam i zycze milego dnia:)

Witam wszystkie mamuśki.
U nas o dziwo spokojna noc. Błażejek zasnął o 20 i pierwszy raz wstał przed 4, a potem już na dobre o po 7. Ale teraz tak mi dał mały popalić
strasznie się biedny upłakał, a teraz padł ze zmęczenia.

danuska będziemy czekać na twoja porodówka story...

co do oliwki to lekarka kazała mi odstawić J&J bo uczula, kupiłam bambino i mały dostał po niej wysypki, wszystko zależy od wrażliwości naszych dzieciaków i każdy inaczej będzie tolerował kosmetyki...

a co do serków - ja małemu nie dam ze względu na podejrzenie alergii, ale siostra już po 2 m-cu dawała małemu po trochę na palcu, potem zajadał się nimi, nic mu się nie działo, teraz widzę, że jakoś mniej ich je, prawie wcale, no ale chłopak ma 20 m-cy i je już wszystko

Cześć dziewczynki i bąbelki!!
Wy narzekacie na noc a u nas nocka super. Mały poszedł spać o 20:30 a obudził się na jedzonko o 3:30. Następna o 7. Co prawda o 6 już marudził, ale zrobił kupę i w sekundzie usnął. Nie miałam serca go budzić..
Teraz walczy na macie :)
Ja zjadłam śniadanko i się szykuję - mąż zostaje z małym a ja uderzam na podbój sklepów! Ale znając moje szczęście to nic nie kupię,no ale zobaczymy :)
Aaaa i jadę po zdjęcia z sesji, ach jaka ciekawa jestem :))

Magia - ja wczoraj miałam dokładnie takie samo skojarzenie - Mateusz złożył rączki jak do modlitwy :) śmiać mi się z niego chciało :) To miłe ze strony Twojego męża, że tak Ci powiedział :)) też by mnie to na duchu podniosło :)
dodi - moja lekarka mówiła,że odstępy między szczepieniami można wydłużać, ale absolutnie można skracać (bo chyba minimalny odstęp to 6 tygodni). Co do bólu włosów to wiem o czym piszesz, ale już dawno czegoś takiego nie czułam, zależały się i tyle ;)
psotka - ja daję jeszcze sab-simplex, właśnie zamówiłam 4 buteleczki. Ale mój Mateusz jest 2 tyg młodszy od Twojego Dawidka. Zresztą ja czasem jeszcze widzę, że się zmaga z brzuszkiem.
danuska - jeszcze na nic nie szczepiłaś małej? rota do 24 tyg. muszą być zakończone, a odstęp chyba 6 tyg. więc w sumie 12 tygodni potrzeba.
konwalianka - i Twój mąż to wszystko robi???????? Boszzz.. gdzie Ty takiego anioła znalazłaś????? :)
Madzia - &&&& za wynajęcie mieszkania!
wydrusia - &&&& za usg!!

Miłego dnia wszystkim życzę :)

ponawiam pytanie: jak u was zachowanie dzieci? Czeste pobudki w nocy macie ale czy dzieci zasypiają czy sie rozbidzają? No i czy tak jak u mnie faza zeby spac z cycem w buzi? Jak sobie radzicie?

hey,
u nas nocka rewelka. padl o 19:30 wstal o 1:30 potem 7. juz zwiekszylismy dawke mleka m. moje juz sie konczy. teraz potrafi wypic 235ml co 5h, ale wazy juz powyzej 7kg

buziam wasz wszystkie maly sie buzi

renusia ja nie mam problemow, maly je przewijam i potem grzecznie idzie spac

reklama
Reniusia, u nas róznie, mały usypia w łóżeczku, na następne karmienie biorę go do siebie i jak nie usnę - odkładam, jak usnę - trudno, śpi z nami.. na ogół przebudzam się wepchnąć mu cyca i usypiam.. najczęsciej od 1-2 już śpi z nami w łóżku, ok. 5 mały ma problemy z kupą, więc często wybudza sie i mały, ale ok. 6 już idzie spać...

aaa bułeczki już są.. i pyszne!polecam

Do góry