reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Cześć dziewczyny!

U nas noc rewelacja, 21 karmienie i od razu Dawidek zasnął, później 2 i znowu od razu poszedł spatuchny, później 7 amciu i godzina zabawy, od 8 do 10 spał, zjadł o 11 i znowu śpi.

Całą noc walczyłam z zatkanym nosem, bólem gardła i głowy, jestem dzisiaj nie do życia, za to malutki już lepiej:)

Idziemy dzisiaj pierwszy raz na rehabilitację, prosimy o kciukasy! ;)

Danuska, ten 7-letni chłopczyk, to mój brat, nie synek;) Co do pytań, to masz rację, jakczasami coś walnie, to ze zdziwienia mi oczy wychodzą;)

Wydrusia, kciukule za usg!

Corin, wygląda na zęby.

Asica.g, witaj!

MADZIA, Dawidek ma augmentin, eurespal, mucosolvan i dicoflor w kropelkach. A tutaj są linki
http://allegro.pl/listing.php/search?string=mustela&buy=0&distance=1&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_enabled=0&state=0&us_id=14099355&order=pd&price_from=&price_to=&view=gal i http://allegro.pl/mustela-bebe-chusteczki-70-szt-apteka-melissa-i1875753371.html Trzymam kciukasy!

Konwalianko, ja tam w każdym związku byłam jędzą, nawet Włocha sobie wychowałam, a co! ;) Nie było pana Radzia, nie pamiętam co mi się śniło;)

Renusia, ja nie pomogę, karmię mm.

Teśka, paluchy zaciśnięte za Was!

Malamii, Magia,ja zaczęłam Małemu zmniejszać ilość kropelek i doopa, jak dostaje 8 do każdego jedzenia, to go kolka łapie, musi dostawać 9-10, heh… ciekawe, jak długo jeszcze będą go męczyć… A ile wasze maluchy ważą? Dawidek 7300g, a podobno po Sab simplexie dzieci sporo przybierają na wadze, hmmm…

Silwia, prawie 240?! Wow, Mój mały ledwo 150 wypija;)

Em-cia, to ładny tam masz Sajgon bidulko…

Maqnio:*** lepiej… nie mówić;) reszta obgadana;)

Emi, jaka grzeczniutka dziewczynka z Twojej córeczki:) a co do męża, to jesteś za dobra;) Ja będę szczepić na meningokoki, mam wpisane to szczepienie w 16 miesiącu.

Ostatnia edycja:
reklama
emka, wiem co czujesz.. mnie już to dobija.. ja staram sie nie używaćć czopków na dłuższa metę.. dlatego stosuje ew. wazelinę z termometrem.. czasem mu tylko masuje odbyt i już pomaga.. ale ja mam dość, patrzeć jak mi się dziecko męczy i płacze..czasem to aż mnie serce z tego boli..
mały niby pije debridat i bierze probiotyk - sanprobi, ale to nic nie daje.. może faktycznie dzisiaj dam mu troszkę jabłuszka.. no i słyszałam że warto dawać małemu do picia wodę z siemię lnianym.. juz sama nie wiem.. on niby robi te kupy ale okupione sporymi bólami:no:

a co do męża to w nocy wstaje do małego, w domu sprząta, gotuje, zajmuje się małym i bardzo mnie we wszystkim wspiera, dzielimy się wszystkimi obowiązkami
czasem mu mówię, żeby trochę odpuścił bo ma jeszcze pracę na głowie, ale skoro chce :-)

mały dziś bardzo niespokojny

idąc waszym śladem rozłożyłam małemu matę, ale okazało się, że zabaweczek nie ma, mata po siostrzeńcu więc muszę siostrę potrząsnąć żeby poszukała

no chyba faktycznie za dobra jestem. musze zrzucić część obowiązków na męża.
asica widzę, że nasze maleństwa urodziły się tego samego dnia:) moja mała na macie wywija już od miesiąca ale teraz nauczyła się chwytać i normalnie szaleje:)
psota życzę wam zdrowia i trzymam kciukasy:)

A wszystkim mamusią i bąbelkom życzę miłego dnia. Uciekam na spacer z małą choć pogoda u nas nieciekawa. Najważniejsze że nie pada:)

Hej dziewczęta :)
ja dzis do Was po 2 sprawy. Tak troche egoistycznie bo nie mam czasu Was czytać:zawstydzona/y:
Musze zrobić listę rzeczy z apteki dla malucha i mówiłyście jakiś czas temu o olejkah do inhalacji ale nie mogę już tego znaleźć a nie pamiętam o jakich mówiliście. Dodatkowo potrzebuję jescze opini na temat maści na ząbki i na ile miejwiecej czasowo starczają( tu nie mają nic dla ząbkujących dzieciątków). Musze się troche zaopatrzyć w sobotę mój brat znów przyjeżdza.
I potrzebuje dodatko opini co do ubranka do chrztu :) My dopiero mamy termin na 19 listopada. Ale już muszę wybrać zeby zdarzyło przyjść.
1b1993fcdebcf6ff.jpg854e479afb7d2bbamed.jpgf27d42bedcc4b6e62c99187fd6e6aa6e.jpgStas_P.jpg

Załączniki

• 1c587de42878f5a6.jpg
    1c587de42878f5a6.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 39
Witam!
U nas noc super maly wstal o 2 i 5 ale uwaga Ł wstal do niego, zriobil mleko i dal a wszytsko dzieki wizycie jego mamy:-Da jak bedzie miedzy nami zobaczymy. U nas w dzien maly spi 2 razy po 20 min i raz tak 1-1,5 ale to tak dopiero o 15. Wczoraj kupialam tarke dla niemowlat nie niszczy witaminy c:tak:
Wydrusia ja dalam ciut jablka i kupa zolta, w koncu:-D
Maqnio ciesz sie ze badanie dobrze wyszlo;-)
Emka cholerka ile to ma trwac przeciez mala juz ma ponad 3 mies i nadal z tym problem a wlasnie czopki podobno na dluzsza mete sie nie sprawdzaja, moze faktyccznie o wode chodzi:confused:
Corin moj taki wlasnie mial na zeby, a slinil sie tak ze co pol godz musialam nowy sliniak zakladac...

Asica, Blazejek sie nacierpi ale dzieki temu bedzie mial zdrowa nozke, a nie wiesz co moze byc przyczyna?czy to samo z siebie sie robi?
Danuska wiem co czujesz po porodzie moj pewnie byl podobny wody geste, zielone i malo juz bylo a kurka tyle dni w szpitalu przed lezalam, tylko ze u mnie oxy ruszyla bo juz chcieli robic cc
Miczka, Psota &&&&&&& za rehabilitacje
Magia podziwiam, ja z jednym nie moge sie wyrobic ale on aalo spi a gdy nie musze byc obok bo piszczy. Jutro idziemy do lekarza maly ma taka wysypke na buzi ze szok i nie wiem przez co, pije bebilon pepit, proszku nie zmienilam.
Marzenka ja sie boje podawac cokolwiek bo maly jest alergikiem a o serkach nawet nie mysle nie wiem kiedy sprobuje:confused:
MADZIA oby wynajeli mieszkanie:tak:
Pisalysie o J&J u nas polzona nie polecala ale sprobowalam i malego uczulil, uzywamy tylko kosmetykow nivea i olillan, po chusteczkach dada byl tragedia, po pampersa nawet ok, tak samo bambino moga byc jednak najlepiej u nas sparwdzaja sie nivea soft & cream poluje na promocje i robie zapasy:-DPisalyscie o szaponach my nie potrzebujemy bo niunio jest lysy ale mam plyn do kapieli i szpampon 2 w 1 z olillan i tym myje glowke
Wczoraj bylam na uczelni mam przedluzony teramin skladania pracy dyplomowej do konca grudnia pozniej moge ostatecznie skaldac podanie do rektora zeby do marca przedluzyl ale mam nadzieje ze sie wyrobie:tak:na uczelni pozmieniali troche sroda jest dniem bez studenta w dziekanacie ale promotorka weszla ze mna i poprosila zeby wszytsko zaltwily bo tak chodzic nie moge:-D
U nas od rana pada:wściekła/y:

Witajcie. Nie nadrobię was po wczorajszej nieobecności ale dziś będe już na bierząco.
Byliśmy u kuzynki w sprawach dentystycznych. Fajnie mieć stomatologów w rodzinie;-) Prócz części nieprzyjemnej posiedzieliśmy i pogadali miło a wróciliśmy po 22. Mila była grzeczna i wszyscy ją za to podziwiali. I byłoby super gdyby jeszcze nie szopki z jedzeniem. Juz od rana obraziła sie na cyca , o 8 zjadła 30ml ściągniętego mleka i nie jadła do 12.30 . Na sam widok cyca wrzeszczała jak opentana,. W końcu wcisnęłam w nią mm , potem jadła jeszcze moje ściagnięte i kaszkę. Cały dzień cyca nie tknęła ja nie wziełam laktatora i myślałam po prostu, ze oszaleję z bólu. Probowałam ręka ale rezultat mierny. jeszcze trochę i Pol by odsysał:-D:-D:-D:-D:-D No a z zapadnięciem zmroku Mila się odmieniła. Pisałam kiedyś, ze to mały wampirek:-D Zaczeła ssać cyca pięknie. Zjadła z jednego z drugirgo już w domu ściągnęłam i tez zjadła i to 130. Sama nie wierzyłam. Potem spała jak mops. W nocy ssała z cyca bez problemów a rano znowu nie!!!!!! Ja jej nie ogarniam:-D:-D:-DMówiłam, ze musze ją ustawić tylko na nocne cycanie bo wracam do pracy ale jeszcze nie teraz. Chyba mnie podsłuchała.

Oglądam zdjecia i jestem zachwycona. Śliczne mamusie i maluchy.
maqnio my mamy takie ćwiczenia z reha na piłce
psotka &&&&&&&77 za ćwiczenia
alex wklejaj , wklejaj bo synuś oszałamiający

A ja w sobotę widze się z Silvią we Wro:-):-):-) Może będzie z tego jakiś romans między dzieciakami:-D:-D:-D:-D

reklama
Hej dziewczęta :)
ja dzis do Was po 2 sprawy. Tak troche egoistycznie bo nie mam czasu Was czytać:zawstydzona/y:
Musze zrobić listę rzeczy z apteki dla malucha i mówiłyście jakiś czas temu o olejkah do inhalacji ale nie mogę już tego znaleźć a nie pamiętam o jakich mówiliście. Dodatkowo potrzebuję jescze opini na temat maści na ząbki i na ile miejwiecej czasowo starczają( tu nie mają nic dla ząbkujących dzieciątków). Musze się troche zaopatrzyć w sobotę mój brat znów przyjeżdza.
I potrzebuje dodatko opini co do ubranka do chrztu :) My dopiero mamy termin na 19 listopada. Ale już muszę wybrać zeby zdarzyło przyjść.
Zobacz załącznik 400221Zobacz załącznik 400223Zobacz załącznik 400224Zobacz załącznik 400225

dziób opcja pierwsza mi sie najbardziej podoba ;-) ja inhaluje solą fizjologiczną

Do góry