reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
A ja nie wiem co sie u nas dzieje. Ewa od wczoraj ma strasznego maruda, dontego ta noc z mega iloscia pobudek a na dokladke kupy w ilosci hurtowej. Wszystko zaczelo sie przed wczorajszym jabluszkiem, wiec to nie po tym. Dzis juz zrobila 4 kupy. Wklada tez mocno piastki do buzi i tak jakby tarla, tzn potrzasa glowka kiedy lapki ma w pycholku. Moze to zeby? Ale zagladalam jej do pysiaka i nic tam nie widze.

Hej Kochaniutkie:-)
Ja na chwilkę. My po angielskim, teraz szykujemy się do szkoły. Współczuję ciężkich nocek. Życzę Wam i sobie, żeby dzisiejsza była lepsza:-)
Konwalianko Madzia lejecie miód na moje serce. Od razu łatwiej wracać do kieratu;-):-D***
Danusia Nasza szczepionka na rota to rotarx w 2 dawkach i tę trzeba skończyć do 22 tygodnia życia, a tak jak dziewczyny piszą, jest jeszcze inna i tamtą trzeba ukończyć przed 24 tygodniem (ale nie wiem ile to dawek). Między szczepionkami 6 tygodni. Może podpytaj pediatrę czy na sam rotawirus możesz zacząć szczepić?
Konwalianko u nas też problem z kupami i brzuszkiem. Bez sab simplexu katastrofa. Muszę kupić to mydełko do wypierana kupek z ubranek.
Malamii superaśnych, udanych zakupów!!:-)

corin u nas tez od 2 dni jakas masakra z nockami ale ja to tlumacze tym , ze jej 8 miesieczny kuzynek ktory jest u nas zostawiany na 10h wybudza ja przez calutki dzien gdy probuje spac. Wrzeszczy prawie 10h i wszystko rozwala,nawet z chodzika sam wychodzi :-/ .Wczesniej mala spala w dzien po godzinie, 1,5h zabawy i znowu spanie .Wieczorem ja kladlam o 21 i budzila sie o 1,2 a teraz!? w dzien spi po 15, 30 min a wieczorem od21 budzi sie o 24 a pozniej co 2,3h :-/
zalatwiam mieszkanie, mam nadzieje ze w ciagu kilku miesiecy sie wyprowadzimy bo nie wytrzymam tego dluzej. tesciowej tez nie zniose wiecej

corin jakie jabuszko dawalas Ewuni? zmiksowane czy do posysania?

Ostatnia edycja:
czesc Czorty!!

no no no widze, ze dzis nie jestem sama z fatalna nocką:-Du nas standard do 2;00 pobudka co 1,5 h a od 2 do 6 rano zero snu. nosz co za dziecko no:-D:-D

magia faktycznie normalnie medal ci sie nalezy za to ze tak jestes mega super zoragnizowana, nie dosc, ze Łukaszka zawozisz na te wszystkie zajecia i do szkoly, do tego Stasinek i chalupka na glowie! nobel jak nic powinnas dostac!!
reniusia u nas nocki wszystkie fatalne co do joty. jedyny plus, ze Rozia zasypia sama w łóżeczku po kąpieli, a po pierwszym snie walka do rana o kazda minute spokojnego spania.
dodi faktycznie - przesadzone zostałas ochrzaczona babyboom'ową tap modl:-)
mamalmi udanych zakupów!
corin glowa do gory, Ewunia to aniol i z tego co pamietam szybko sie "naprawia" - to tak a propo spania, wiec mysle ze to jednorazowy wyskok
konwalianko kobitko wspólczuje ci a przede wszystkim Tymkowi bardzo. miejmy nadzieje, ze wasze kupkowe problemy w koncu sie skoncza:*
psotka jak tam chorowitki? lepiej dzis?
sis:*:*:* Lili:*:*:*
emka wow kurcze to nie masz latwo naprawde, współczuje. trzymam kciuki, zeby sytuacja jakos sie wyklarowala i zeby Nicoletka miała spokojny sen!!

milego dnia !!!

KONWALIANKO ja mam problem z kupkami od momentu kiedy mala skonczyla miesiac. jak bylam w polsce w miare sie to wyregulowala i robila sama kupke i byla rzadka czyli taks jak powinna byc. Po powrocie do hiszpanii znowu sie spierniczylo wszystko i juz prawie 2 tyg zmagamy sie z kupka pure ktora uniemozliwia jej wyproznienie bo robi jej zator a poznoej wylatuje rzadka.Mi lekarze tez mowili ze to normalne bo.nie maja sily zrobic kupki,ale do cholerci ona ma 3,5 miesiaca to do.kiedy to bedzie trwalo i ile jeszcze bedziemy jechac na czopkach glicerynowych ... ?!

Witam wszystkie mamuśki:)
Współczuje tym które miały ciężką noc. U nas nocka jak zwykle super. Moja mała nie budzi się na jedzenie a z racji tego że słabo przybiera na wadzę to karmię ją w nocy co 2 godziny. Na szczęście nie muszę jej budzić bo je na śpiocha:)czasem sama sie obudzi jak kupkę zrobi ale ją przewijam i zasypia sama w łóżeczku. Tak więc śpi od 19.00-20.00 do 8.00-9.00. Normalnie skarb:) Za to z zasypianiem ma problem od urodzenia. Początkowo działała suszarka a teraz po kąpieli mama musi się z nią położyć bo inaczej to płacze i płacze i nie może sama zasnąć:( Za to w ciągu dnia troszke gorzej ze spaniem bo potrafi czasem bardzo długo nie spać i potem jest tak zmęczona że znów nie może spać. Ale wtedy idziemy na spacer i mała zasypia:)

A tak poza tym to dziś mi trochę smutno bo mąż mnie nie docenia. W nocy go wogóle nie budze do małej, w domu wszystko codziennie posprzątane, wyprane, wyprasowane, ugotowane a nigdy nie usłyszałam słowa podziękowania:(

dziewczyny mam pytanie o te szczepienia na pneumokoki, bo się zastanawiamy i sama już nie wiem kiedy trzeba małą zaszczepić bo każdy lekarz mowi co innego. a szczepicie też na meningokoki?

em- ka a może woda na której się gotuje , którą pijesz w herbacie , kawie itp. u mnie maja jak była mała miała straszne zatwardzenia po czym kupiliśmy filtr do wody i wtedy pomogło lekarz polecił na jakiś czas robić wszystko na mineralnej niegazowanej i poprawiło się . a co do nocek to racja im dziecko jest bardziej zmęczone tym gorzej śpi . no i szybkiej wyprowadzki życzę
emi mi pediatra mówiła że możemy na menigo. po 1 rż. i tego się trzymamy .a kalendarz szczepień pediatra dobrać powinien indywidualnie więc spokojnie na pewno wie co robi
corin opis typowo zębowy - tulę i szybkiej poprawy

reklama
em_ka - ja też stosowała czopki, ale na dłuższą metę trochę się bałam, ale koleżanka wyczytała w jakimś starym podręczniku dla młodych mam, żeby patyczek do uszu namoczyć w oliwce i posmarować dupcię, troszkę do rodka i kupa jak marzenie (przynajmniej u nas) i gazy pięknie odchodzą

Do góry