reklama

Lipiec 2011

witam kochane

prosze od razu o podwojne espresso..
ok 2 w nocy obudzilo mnie "dziwne miotanie"dobiegajace se z lozeczka..
wstaje, biegne prawie ze, potykam sie o koldre, juz w glowie czarne mytsli - dziecko sie przydusza pielucha ( ale skad? skoro na wieczorem ja zabralam? pewnie wzial! ciekawe jak? :-D )
podchodze do lozeczka - a odleglosc do pokonania mam niebywala - tyle co wstac ze swojego i zrobic jeden krok ale trwalo to jakby wiecznosc... podchodze i co ?? moje male lezy w poprzek na barierkach, ale to nic, moje male miota sie jak szalone, kopie nogami,, ale to nic, moje male smieje sie w najlepsze , "guga" gaworzy do kudlatego miska ktorego przytarmosil z kata lozeczka ( wszystko inne zabieram a ten zostal,w cisniety w kat a jednak dostalo mu sie.. ) ale to nic, koldra skopana, nogi prawie gole, a on zadowolony jeszcze gada do tych naklejek na scianie ktore ledwo widac w ciemnosciach.. no to akcja usypianie malego..padam na ryjek..biore go do lozka a ten guuuuuuuu, gaa.. itd, itp. wyspalo sie dziecko :baffled::baffled: i tak jescze z godzine .. kolejna pobudka ok 6 - znowu sie wyspal.....
zepsulo mi sie dziecko :-D

psota - do auchan mam daleko, ale.. czy te pieluchy sa ok ? nie uzywalismy, mialam jedna probke ze szpitala nr 2 - byla wieeeeeeeelka w porownaniu do 2 pampersow.. i cenowo tez nie sa jacys mega tani ..:baffled:
dodi -my jeszcze krzeselka nie mamy, karmie go w bujaczku - opieradelko daje troszke wyzej i jest ale na dlugo to nie starczy.. krzeselko trzeba kupic..tez sie w tym nie orientuje ale wiem jedno nie chce takiego co sie go "rozbiera " na osobne krzeselko i stolik, wole cos takiego jak ma konwalianka

reklama
hejka z rana!
jak tam wasze dzieciaczki po kłuciach wczorajszych??
mateuszkowa no to miałaś przygodę w nocy nie ma co :-D u nas nawet ładna nocka była, tylko wstałyśmy po 4, mała odsypia właśnie ;-)
mi pieluszki happy nie podpasowały, dostałam paczkę jak ktoś przyszedł w odwietki, takie jakieś sztywne były :no:
dziewczyny mam pytanie czy wy przed szczepieniami przyklejałyście plastry znieczulające?? bo maść jest na receptę a plastry nie i mam zamiar właśnie kupić w styczniu bo czeka nas szczepienie:-(

joannach - witaj :)
my nie przyklejalismy nic ale mialam zawsze butle z mlekiem i tak ustawialismy godz. szczepienia zeby maly dostal PO zarelko hexa go nie bolala tak bardzo jak pneumokoki, zreszta pielegrniarka mowila ze pneumokoki bola o wiele bardziej i faktycznie maly sie zanosil strasznie ale tylko chwilke, dostal zaraz butle i spokoj a po chwili zasnal..

no właśnie ja też jak coś do cycka daję, to szybciej się uspokaja ehhh szkoda tych dzieciaczków:-( dobrze chociaż że można na kolanach trzymać i przytulać jak się wkuwa :-( bo nie wszędzie tak jest chyba
ja to dopiero będę szczepić na pneumo, ale jak tak piszesz że to tak boli to szkoda mi jej i nie zaszczepię na tej wizycie bo to wzwB będzie i będzie boleć, ale w 13 mscu też dodatkowo nie będę szczepić tylko te co zalecane to już nie wiem, a można między szczepieniami? muszę ze swoją szczepienną porozmawiać chyba, zdołowałam się trochę :baffled:

Ostatnia edycja:
no inaczej chyba nie daly by rade ;-) nie lubie tych szczepien ale trudno to dla jego dobra kolejne kolo lipca a w styczniu pobieranie krwi...brrr... nie bede na to patrzec bo nie moge..
tak mi go zal bo taki nie swiadomy.. ale postaram sie juz teraz i na przyszlosc nie robic z tego nie wiadomo jakiego wydarzenia zeby maly zle nie kojarzyl lekarza ;-)

eh........biore sie za prasowanie..dwie wielkie sterty czekaja, w miedzy czasie bede tu zagladac ;-)

ps - myslalam ze dzis wyjde ale guzik z tego szaro, mokro, zimno..brr...

hej, hej ja poproszę kawkę i idę Was poczytać, dodam, że my od 4 na nogach a kawki nie mam kiedy wypić :oo2:
ja mam porasowane a teraz zbieram ciuszki małego do prania, tata ma dziś imieniny i trezba będzie jakieś szybkie żarełko na wieczór zrobić

Ostatnia edycja:
joannach - ja to zrobilam specjalnie :P bo wiedzialam ze za 3 dni bede znowu prasowac bo mialam wiecej ubranek ale nie narzekam.. ;-)nawet idzie to jakos ;-)
asica - tule, kawke klade na stol..

reklama
joannach - a co to za plastry (nazwa)
mateuszkowa, konwalianka - obie kawki wypiję :)
mateuszkowa - muszę wyjmować wszystkie pluszaki z łóżeczka, bo też zawsze jeden zostaje :blink:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry