• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
Właśnie wrócilam z zakupów. Młody szczęśliwy bo w końcu ma wymarzona hulajnogę, a ja kupiłam pierwsze body dla maluszka :D Jutro wam pokażę :D

Deser przed chwila wciągnęłam i teraz czuję jak maleństwo szaleje ;-)

to jak to jest z tymi zachciankami, jak się wciąga tonami owoce, warzywa i jogurty, a nie może patrzeć na mięso i słodycze, to na dziewczynke czy chłopca? :)

dziewczyny, przytyłyście już coś w ciąży? Ja schudłam 1 kg, ale nie wymiotowała, więc sie troszkę martwie...

Psota, Ja słyszałam, że jeśli ma się ochotę na:
1. kwaśne, mięso, konkretne jedzenie - to będzie chłopak
2. słodycze pod każdą postacią - dziewczę

Oczywiście że to zabobony, ale jako forma zabawy można sobie pogdybać. Mi na razie z powyższego wynika że i chłopak i dziewczyna, bo jadłabym wszystko!

No i tez być może z tego powodu, przytyłam już z 5 kg. To tempo przyrostu wagi jest dość dziwne, bo na początku dorzuciłam 3-4 kg, a teraz widzę że dość spokojnie ta waga narasta. I oby tak zostało.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny nie mam siły nawet na forum zaglądać i raczej nie nadrobię wątku :)

W końcu widzieliśmy naszą kruszynkę w zeszłym tyg. i termin z USG mam inny niż z miesiączki dzidzia większa o całe 3 dni :))))
Ja od początku ciąży przytyłam 3kg i o dziwo to strasznie mało a czuje się jak słoń :szok: mąż się śmieje, że jeszcze raz mi muszą sprawdzić czy tam bliźniaka nie ma przypadkiem albo może zamiast w 14 tyg jestem już w 18. Nie mieszczę się w żadne spodnie masakra a ciuchy ciążowe mam u rodziców którzy ciągle mi mówią, że wyślą jutro. Przez ten wystający już brzuch wygiął mi się już i tak krzywy kręgosłup i po spacerach z moim 3 latkiem do przedszkola i z powrotem padam i najchętniej poszła bym spać, biedny młody nudzi się z mamą w domu a tatę atakuje jak tylko do domu wchodzi.

hej dziewczyny, ja w koncu nigdzie nie poszlam, kumpela powiedziala mi ze sobie zapomniala o prawku wiec i ja nie poszlam a ze pojechala do madrytu to nie poszlysmy na soczek i chyba juz nie pojde bo sie rozleniwilam :-D

ja tez teraz jakos nie przepadam za slodyczami typu czekolady, czekoladki itd, za to np lody wciagalabym co dzien a owoce tonami, uwielbiam !!! za konkretnym jedzeniem raczej jestem, typu zupy, mieska itd, z tym nie bardzo wierze w te zabobony o zaleznosci miedzy smakami a plcia dziecka.

witam popołudniowo
:-)a jak się ma ochotę na warzywa i frytki?;-)
ja przez pierwsze tygodnie jak wchodziłam do sklepu to od razu na mrożonki i brałam wszystko co zielone jak głupia - fasolka, brukselka, bób... o zwłaszcza bób mi smakował prawie codziennie wsuwałam.
Potem przeszło jak ręką odjął i miałam długo fazę na frytki. A teraz to w sumie na wszystko, aby było zróżnicowane, monotonia nie wchodzi w grę.
I Psota chyba jeszcze wagą nie musisz się martwić - dziecko waży niewiele, więc to co tyjemy to głównie większe piersi:-), woda i ewentualnie trochę tłuszczyku. Ja też nie przytyłam przez pierwsze 13 tygodni ani grama, ale potem coś drgnęło i teraz już ważę kilogram więcej. Rozkręci się na pewno.

reklama
i brzuch też mam mały, trzeba się dobrze przyglądać
dlatego znajomi i w pracy się śmieją ze mnie że coś ściemniam :-) jakby nie większy biust - jedyny na razie argument, że coś się zmienia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry