• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2011

maqnio, doskonale Cię rozumiem, ja wpadał z euforii w straszne doły i odwrotnie. Nigdy o nikogo się tak nie bałam, jak teraz o mojego synka.

dodi, cieszę się, że u Ciebie i córeczki (?;-)) wszystko dobrze:)

reklama
orchidea, psota..chyba tak nam pozostanie ten strach juz do konca ciązy, a potem jak sie urodza babelki to bedziemy sie zamartwiały o milion innych rzeczy:) chyba taki nasz juz los:)
iwonus, corin..a nie da sie tak tych pysznych obiadków przez kabelki przepchac???:-)

Witam :)
Maqnio chorowitku, mam nadzieję, że bedziesz sie czuła coraz lepiej. Wygrzewaj sie w tym łóżeczku ile tylko mozesz :* Czy mi się wydaje, czy zmieniłaś suwaczki? Chyba wczesniej mialas inne, albo mniej.. :)
Dodi_ no trudno, że nie mogłaś potwierdzic płci, ale najważniejsze ze wszystko ok i dzidzia/córcia zdrowa..
Orchidea - pisz co tam widzialas jak tylko wrócisz :)
Wydrusia, dobrze ze juz w porzadku u Ciebie, bedziesz spokojniejsza..
Kasiulka jak to fajnie, że się na tym znasz kochana. Z góry dzieki Ci za wszystkie porady :tak:
Iwonuś - ładny suwaczek

Kurcze, ciagle kusicie tym jedzeniem... Niedobre Wy! ;-)

Hihihihi....:-D Ale Wam narobiłam ;-)

Co do urlopu dla TATUSIA:
należy go wziąć ciągiem, nieprzerwanie, więc nie da się teraz tydzień, a w 2012 znów tydzień. Jeśli chcecie skorzystać z 2 tygodni w 2012, to macie na to czas między 8 stycznia 2012 a (np.) 15 lipca 2012. Do czasu skończenia 12 miesięcy przez dziecko.

Urlop dla MAMY:
urlop macierzyński należy nam się w wymiarze 20+2(fakultatywnie, dobrowolnie) a 20+4 dopiero od 2012-2013, a 6 tygodni w 2014. Dziewczyny rodzące w sierpniu załapią się na 4 tyg dodatkowe, ale my to chyba już nie....

Dla RODZICÓW:
przysługują nam, jako rodzicom 2 dni tzw. OPIEKI na dziecko do lat 14. Są to 2 dni dla OBOJGA rodziców, zazwyczaj wykorzystuje to mama, albo tata, ale może być 1 dzień dla mamy i 1 dla taty. Często pracodawca prosi o zaświadczenie z zakładu pracy współmałżonka o korzystaniu bądź nie, z tego prawa

Ktos pytał, czy pracodawca może zmusić do pójścia na urlop? TAK. Wypoczynkowy. Mamy 26 (lub 20) dni na rok. Zdarza się, że zostaje nam go trochę na rok nastepny. MUSIMY go wykorzystać go końca marca (czyli do 31 marca 2011). Więc pracodawca może tatusia wysłać na urlop. Trochę korzystamy na tym, że jesteśmy na chorobowym, bo urlop nam zostaje, mamy więcej wolnego, ale pracodawca NA PEWNO wyśle nas na ten urlop jak tylko skończy nam się macierzyński, bo w razie kontroli płaci olbrzymie kary.

My juz po spacerku. Paulinka nakarmiona poszła spać. Chwila wolnego dla mnie. Ale niestety krótka chwila. Juz wstała.
A Wy znowu o jedzeniu. A wiecie że kobieta w ciąży w 2 i 3 trymestrze potrzebuje tylko 300-500 kalorii więcej niż przed ciążą.
A co do obaw o zdrowie dziecka to musicie się przygotować na to że juz zawsze ten strach będzie. Ja przy pierwszej chorobie Paulinki to się popłakałam. I tak juz całe życie będziemy drżeć o zdrowie i bezpieczeństwo naszych pociech.

reklama
hej dziewczyny
maqnio zdrowiej!!! szybciutko
dodi super ,że z dzidzią wszystko ok
kkasiulka mądra z Ciebie kobitka;-) a jak juz jesteśmy przy tak ważnych tematach spytam czy wszystkim należy sie becikowe??? My pobieramy rodzinne w holandii a z tego co wiem becikowe tak jak i rodzinne wypłaca opieka społeczna:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry