reklama

Lipiec 2014

Małgorzatka,dziękuję za informacje. Muszę kiedys z ciekawości wybrać się do Factory Annopol, do tej pory jeździłam do Ursusa. Albo wysyłałam męża do Maximusa, tam też mają outlet Ecco. Teraz trzewiczki kupiliśmy w Ursusie, ale balerinek u nich nie kupię.
Rozmiarówkę mniejszą mają głównie z białą podeszwą,której doszorować się nie da:wściekła/y: Pod koniec sezonu wyglądały średnio.
Doti, ja swojej przymierzałam sandałki bez pięt i jakoś kiepsko chodziła.
Znalazłam za to fajne w Deichmanie, chociaż nie lubiłam tam kupować. Całe ze skóry, usztywniona pięta,miękkie, fajny fason, ale 25 na styk , a 26 dużo za duże...:-(
Poczekam na dostawę na Tarchominie chyba ;-)

reklama
jeszcze tak, zalecenie ortopedy, mąż ma straszne stopy: płaskostopie i trochę koślawe i lekarz stwierdził, że Ola ma tendencję do odziedziczenia, bo coś tam z piętką było nie tak i stópka się w łuk nie robiła, czyli pewnie płaskostopie by było.... zresztą czytałam, żeby tak do 3-4 rż kupować ze sztywną piętą... w sumie to teraz półbuty każde mają piętę sztywną, sandałków na paseczek na pięcie nie kupię jej i tak, bo by ściągnęła sobie przez przypadek, za młoda jeszcze jest :P

Mika, to ja tak półbutów szukałam: emelki 24 na styk, normalnie niecałe 2mm zapasu, a 25 za duże...

Doti moj skonczyl 5 lat a buty musi miec wyzsze z usztywniana pieta bo za bardzo koslawi. Fakt sandaly ma normalne, ale majac niskie polbuty kupowalismy mu nowe za kostke. To cos z zasady lepiej zapobiegac niz leczyc.....

Dziewczyny ja mam po Klaudii skórzane sandałki 25 na sprzedaż. Tyle, że czytam, że Wy ze sztywnym zapiętkiem chcecie, a ja mam z paskiem.

Hej
Posprzątałam w szafkach kuchennych i już jestem padnięta. Okien nawet nie myje przy tej pogodzie.
Na święta tylko do teściów.

Makota od lipca to młoda para jesteście ;) musisz sobie chłopa wychować. Najlepiej jasno ustalić podział obowiązków.

Dziś m maluje więc już bliżej niż dalej tego remontu. Sufit już machnal. Będę mieć kawowy pokój jak chciałam :)

Hejka!
W końcu słońce i ciepełko. Po wczorajszych gradach niezła odmiana :-)

Też mi ostatnio mówią, że brzuch mam duży - no kurcze a jaki ma być w 7 miesiącu?!? Eeee n/c :-)

Agulam pojdkę tak się robi - rozpuszczamy łyżkę maselka, do tego dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Jak się zeszkli wlewamy mąkę rozrobioną z maślanką i zagotowujemy. Na koniec dodać całe jaja i znowu zagotować, mieszając by się nie przypaliło. Doprawić solą i pieprzem. Najbardziej smakuje z młodymi ziemniakami i sałatą, więc już odliczam :-)

Jeszcze się okazało, że wczoraj gazownicy, doprowadzając gaz do nowego domu, przewiercili rurę z gazem. Cała ulica była zamknięta, ale nikogo nie poinformowali, że istnieje niebezpieczeństwo wybuchu! Dziś w przedszkolu się dowiedziałam, bo koleżanka zdziwiona, że nie wyjechałam gdzieś. Kurcze dobrze, że wczoraj nie o tym nie wiedziałam, bo sama w domu byłam i pewnie już bym panikowała :-/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ! :-)
ja dzisiaj poleniuchowałam w łóżku, M też dopiero pojechał do firmy. Zaraz muszę wstawić zupkę, nastawić pranie i ogólnie ogarnąć mieszkanie, po południu jadę zawieźć zwolnienie.

Co do świąt to ja też nie robię generalnych porządków, tylko ogarnę tak jak co tydzień, w niedzielę idziemy do mojej mamy, a pon najprawdopodobniej do rodziców M, wszelkie wyjazdy poza miasto sobie odpuszczamy, nie mam ochoty na takie rodzinne spędy, wolę spędzić święta w gronie najbliższych :tak:

makota89- u mnie też okna nie umyte M miał się do tego zabrać i jakoś się nie garnie, ale też mam to w dupie, ja myć nie będę i koniec :biggrin2:

zrobiła mi się wysypka na brzuchu i tak mnie swędzi, że mam ochotę się zadrapać:frown: gin wczoraj przepisał mi jakieś samrowidła mam nadzieję, że mi trochę ulży....

Dzień dobry! :)

Haust - o matko, jak można nie poinformować o takiej sprawie?? bezmyślność czasem nie ma granic
Elifit - to juz końcówka remontu :) pochwal sie efektem końcowym jak juz bedzie na gotowo :)
Bellina - udanej podróży i jak będziesz pezejeżdzać przez K-r to po pomachaj mi

Jutro wyzyta u gin, z USG, kurka chyba zacznę się stresować w nocy, na 17 fryzjer, może będę wyglądać jak człowiek wkońcu. A dziś popołudniu z Igim na plastykę i może jeszcze empik zachaczę bo ma być promocj na wszytkie książki 2 plus 3 gratis. Chociaż tak nie lubie z dzieciakiem po sklepie chodzic, zamiast sie skupić na wyborze to muszę go ganiać po sklepie albo uciszać. No i wieczorem może jeszcze uda mi się jakieś ciasto na próbę zrobić, bo na tych zamiennikach to nigdy nie wiadmo co wyjdzie.
A i mam nadzieję, że święta będa ciepłe bo właśnie się zorientowałam, że nie mam żadnej kurtki, płaszcza czy czegoś podobnego w co bym się zmieściła :/

A komentowanie wielkości brzycha przez obcych?? no czy ci ludzie nie mają własnych zajęć, problemów czy coś?? no bez przesady

Kum - no to troche kupiłaś faktycznie drobiazgów ale wszytko powinno się przydać, na krócej bądź dłużej bo termomer faktycznie szybko stanie się zbędny :)

.Jagódka - oby posiew dał jasny wynik, kciuki

reklama
Elifit - od lipca mieszkamy razem, a jestesmy prawie 10 lat z mala przerwa :p remont, remont i po remoncie :p

U mnie znajomi albo mowia, ze maly brzuch jak na 6 miesiac. Nie wiem co za roznica czy maly czy duzy... Ludzie nie maja o czym gadac...

Tez poszlabym do fryzjera, ale teraz uszy mnie bola :D pojde po swietach jak bedzie troszke luzniej. Akurat przed bierzmowaniem, na ktore sie wybieram w maju.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry