reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Małgorzatka w bielańskim wisi informacja,że codziennie między 13-16 robią KTG ale to pewnie dla tych co już są blisko terminu.
A w stanach nagłych, jak coś się dzieje pewnie cały czas.

Hubson,masz rację.Na tym etapie musimy się oswoić z tym,że ciągle coś nam będzie dolegać. Mi np. do kolekcji doszły bóle w ok blizny po cc .Ale o tych zwykłych bolączkach staram się nie myśleć:tak: i jakoś tam funkcjonować. Zakupy ,obiad i sprzątanie same się nie zrobią.;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aby nie zapomniej naj ustawić sobie budzik lub przypomnienie w tel.. Ja tak zawsze robie.. I albo daje drzemke jak coś robie albo zaraz zażywam. Ja zażywam kwasy Omega bo ryby w ciąży mnie nie kręcą.. niestety drogie:(

"Natomiast kwasy tłuszczowe omega-3 znajdują się w rybach, skorupiakach, tofu, migdałach, orzechach włoskich, jak również w niektórych olejach roślinnych, takich jak olej lniany, arachidowy i rzepakowy."

alternatywa są orzechy które wrzucam sobie do lodów :D, a oleje polecam do sałatek

Małgorzatka w bielańskim wisi informacja,że codziennie między 13-16 robią KTG ale to pewnie dla tych co już są blisko terminu.
A w stanach nagłych, jak coś się dzieje pewnie cały czas.

Hubson,masz rację.Na tym etapie musimy się oswoić z tym,że ciągle coś nam będzie dolegać. Mi np. do kolekcji doszły bóle w ok blizny po cc .Ale o tych zwykłych bolączkach staram się nie myśleć:tak: i jakoś tam funkcjonować. Zakupy ,obiad i sprzątanie same się nie zrobią.;-)

bóle w okolicach rany po cc też mam od paru dni, ale jakoś tak uświadomiłam sobie dopiero jak napisałaś.... dzięki za info o ktg

Was dogania 9tc a ja ledwo zaczęłam 8 tc. I tak mnie to trochę przeraża, co z tego że mam 2 miesiące jeszcze...

W pierwszej ciąży nie miałam takich skurczy o jakich mowa. Raz obudził mnie potworny ból brzucha - mega skurcz. Ale tylko raz coś takiego miałam. Mocny i długi.

Po kąpieli zauważyłam wyciek siary z piersi :rolleyes: ale to nie pierwszy raz. W pierwszej ciąży to mnie ominęło. 100% każda ciąża inna :-)

Ostatnia edycja:
Hej, malgoratkar powinnas pilnować tych skurczy, catsun nikt nie powiedział,ze wyjdę w dwupaku,więc nie ma czego gratulowac. Mam nadzieję,że nic nie znaleźli złego w wynikach. Czekam na obchod-wczoraj wieczorem wcale nie było- i śniadanie,bo strasznie glodna jestem:p polozna nas dziś o 5:40 obudzila,na słuchanie brzuszkow dopplerem. Adaś od rana szaleje-mila odmiana,po tym ostatnim uspokojeniu. Dam znać po obchodzie co się dzieje

Dzień dobry,
Jagódko - wychodź szybko ze szpitala z Adaśkiem w brzuchu!!! Jeszcze go trochę przetrzymaj, chociaż do mojego rozwiązania. OK? Mamy deal?

Obudziłam się dzisiaj standardowo do WC, (moja kochana psina położyła mi się na pęcherzu :p ) i jak już było po i myłam ręcę to takie miałam uczucie jakby moja dzidzi do jakiegoś tunelu się pchała. Śmieszne uczucie.

Poza tym chyba jakąś alergię mam na pyłki bo od dwóch dni pociągam nosem i oczy mnie swędzą, łzawią.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny będące w szpitalu trzymam kciuki za powrót w dwupakach jeszcze!!!!

Katka*** ja żelazo trzymam przy łóżku. Jak wstaję na jedyne nocne sikanie ok. 5 to sobie łykam i mam z główy, bo rano jestem taka głodna, że prosto do lodówki :-)

Współczuję dolegliwości :-( Ja to wychodzi na to, że nie mam praktycznie żadnych. Wciąż się świetnie czuję. Znacie przypadki aby nie mieć żadnych skurczy przepowiadających i od razu była akcja porodowa? Ile przed porodem obniża się brzuch?

Dzień dobry poniedziałkowo :)

Niestety skurcze to moja zmora od połowy ciąży. Teraz sa coraz silniejsze i juz czasami bolesne. Martwi mnie to, że szyjka miękka. No ale co mam zrobić, czekam i dziekuję za każdy dzień do przodu, łykam magnez z potasem i tyle. Chciałabym juz być w 36tc bo chyba psychicznie bym odetchnęła.
Małgorzatka, kciuki kochana!! daj znac po wizycie w szpitalu

I ja mówię dzień dobry choć u mnie standard pobudka ok 6 :-) kości mnie bolą!!! Cały dół mi chodził. Może jednak pojawiła się tam jakaś część ciała dzidziusia :-D

Jagoda ciekawe czy cię puszczą. Ja że szpitala pamiętam to czekanie na śniadanie i na obchód. Najważniejsze :-D jest u ciebie w sali tv na 2-złotówki?? :-D

reklama
Hobbit - każda ciąża inna, ja też nie czuję skurczy przepowiadających, a brzuch może ci się obniżyć dwa tygodnie lub dwa dni przed. Poza tym jak to poznać, że brzuch jest niżej skoro codziennie go widzę. Ja nie widzę różnicy. Dopiero po zdjęciach widzę zmiany.

Do góry