reklama

Lipiec 2014

Lilla mam nadzieję, że małej żółtaczka szybko minie... jakby coś, w domu odciągaj ile się da i zawóź do szpitala, niech ją karmią twoim mlekiem, a nie mm.

seorise wspłczuję palca.. alantanem plusem możesz zasmarować albo altacetem

siedzimy z Olą na balkonie, już nie mamy słońca, wieje wiaterek, jest super. ale na plac zabaw jeszcze nie możemy iść, bo tam patelnia...ja się właśnie inhaluję, przypomniało mi się, że przecież na katar można sobie inhalacje robić... Ola też trochę pooddychała, mam nadzieję, że minie jej ten żółty katar i jutro do przedszkola pójdzie, bo nie widać już po niej, żeby cokolwiek ją męczyło, tylko katar ma i oszukuje, że ją wszystko boli, żeby jej tantum verde psiuknąć do gardła :P lekoman mały :P i oczywiście spać nie chce iść, przed obiadem już prawie usnęła na balkonie, ale nie pozwoliłam, zjadła rosołek i nowe życie wstąpiło w dzieciaka, śpiewa, krzyczy, układa mnie do spania, teraz siedzi z czekoladą bajkę ogląda, może padnie...

reklama
Seorise ja polecam pudło lodów - smak dowolny ;-)

Co do depilacji planowałam w listopadzie zacząć depilację laserową bikini i pach tak żeby do wakacji już mieć spokój :-p
trudno, zacznę w najbliższym listopadzie :cool2:
Jak na razie używam maszynek, przy bikini jeżeli użyję świeżo rozpakowanej maszynki nie robią mi się żadne krostki.

Ostatnia edycja:
Jaskółka mi do domu wpadła. Na szczęście szybko się jej pozbyłam. Zachowała wyjątkowy spokój (jaskółka, nie ja, ja spanikowałam) więc łatwo poszło.

Lilla - daleko masz do szpitala? Bo pewnie kilka dni będzie dojeżdżać a nawet całe dnie tam spędzać. Sporo dzieci ma żółtaczkę, sama jestem z tej grupy. Fajnie, że Zola na wadze przybiera :tak:

Seorise - to nie wyjmuj na razie, jak w oleju to musiało nieźle boleć :baffled:

Co do depilacji to mnie laser strasznie kusi ale na razie szkoda mi było kasy. Używam wyłącznie maszynki tradycyjnej, kiedyś miałam depilator ale zrezygnowałam z niego bo już staruszek i strasznie rwał.

Ile czeka się na wyniki prób wątrobowych wie ktoś?

seorise lod albo cokolwiek z zamrażalnika, tylko owiń w ścierkę, żeby się nie przykleić do zmrożonego

ja teraz jadę maszynkami, po depilatorze zaczęło mi się robić straszne zapalenie i mam przez to brzydkie nogi... w strupkach i rankach, bleee

uprałam ostatnią partię ubranek, jeszcze rożek i kocyki zostały, ale to jak dokupię, no i ubranka dokupić muszę, to po niedzieli. prasowanie czeka na chłodniejsze czasy

Dzien dobry!

Witam sie na glownym watku :-D podczytuje od 6 rano, ale bardziej czekam na wiesci od Was, niz mam cos do skomentowania :/

Catsun - na Twoim miejscu pojechalabym skontrolowac sytuacje. Zadne plamienia nie sa blachostka na zadnym etapie ciazy. Rozumiem rozterki typu: jechac-nie jechac na IP, bo jak mnie kolka nerkowa dopadla, to kilka godzin zastanawialam sie, czy zbierac sie na IP.

Chorym mamom i dzieciom zycze zdrowka, bo troche slabo w taka pogode bujac sie z jakims chorowstwem

Lilla - fajnie, ze odzywasz sie na biezaco, bo dajesz mi obraz rzeczywistosci po porodzie ;) przykro mi z powodu Zolinkowej zoltaczki, ale tak jak mowia dziewczyny to sie zdarza. Polezy swoje w szpitalu i pojedzie z Wami do domku :) wspolczuje nawalu... Sledze temat, bom ciekawa poporodowej rzeczywistosci
:p

Seorise - teraz z oparzeniem masz juz chyba pozamiatane :/ nawet jak bezposrednio po oparzeniu chlodzi sie skore nie zawsze przyniesie to ulge w bolu. Troche Cie poboli :(

Cofne sie kilka stron moze cos mi sie przypomni :zawstydzona/y:

Ja odebralam dzis wynik GBS i bylam na pobraniu krwi. Wyniki mam w normie, tylko w morfologii mam jeden parametr powyzej normy (cos z krwinkami bialymi) w srode bede u gina to zapytam. Ciesze sie, ze nie mam anemii.

U mnie w slonku patelnia, ale w cieniu jest calkiem przyjemnie. Kupilam kalafiora i mysle co zrobic na obiad...

Milego dnia

używam tylko maszynek jednorazowych. Depilatory i te wszystkie woski budzą we mnie lęk :-D.

Ale dzisiaj sie ucieszyłam! Weszłam na stryszek z Mężem żeby mi zniósł gondolkę z wózka, tummy tub i takie tam pierdołki do wyczyszczenia i w gondolce znalazłam cały worek ciuszków tych najmniejszych, których się naszukałam że hoho!!! teraz się piorą! ale niespodzianka, a myślałam, ze komuś to dałam, a tam takie ładne ubranka są!!!

O kurcze Jagoda laser nie pomaga na to? Myślałam że jest najlepszy na tego typu sprawy. Na pewno jest jakiś inny sposób, pewnie kosztowny ale jeśli skuteczny to warto.
Ja bym chciała laserowo wąsik potraktować - brunetki niestety mają z tym problem. Na razie wosku używam ale.myślę nad laserem na jesień/zimę. Pewnie cholernie boli?

Na wrastające włosy to najlepiej peeling robić. Też miałam z tym problem.

Peeling nie pomaga na zapalenie mieszków włosowych:no: Laser (light sheeer duet) boli jak cholera - robiłam twarz i bikini pełne (przy bikini musiałyśmy przerwy robić, bo nie dawałam rady). Jest najlepszy, ale i tak sobie nie radzi. Próbowałam też IPL, ale to ***** straszne, wcale nie działa... U mnie to kwestia hormonów i genetyki, usuwam laserem, a obok wyrośnie 10 nowych:baffled: Miałam chyba z 6 zabiegów (po 6 na strefę), miałam w tym czasie większy spokój, ale teraz znowu jest to samo..:-( Wrócę do niego na pewno, bo mimo wszystko było lepiej. Tylko koszty są zabójcze.

reklama
Dzien dobry. Ja juz po kontrolnej wizycie w szpitalu. Wszystko u nas ok. Szczegóły w odpowiednim wątku.

Catsun, ja bym pewnie pojechała na IP. Po co masz sie stresowac? Byc moze cie zostawia na obserwacji ale dzieki temu bedziesz spokojniejsza.

Lilla, czy wiadomo jak długo beda chcieli zatrzymać Zolinke w szpitalu? Mam nadzieje ze nie za długo i ze nie masz daleko i ze bedziesz ja mogła czesto odwiedzać przez ten czas. Trzymam kciuki za Teoje dojście do siebie i z małą Zolinkę, zeby szybciutko mogła wrócić do domku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry