reklama

Lipiec 2014

Mówię dzień dobry na głównym wątku bo do tej pory skaczę po tych pobocznych :-)

Mam już wyprane wszystkie ciuszki dla dzidziusia ale chętnych do prasowania brak :-P Od jutra remont łazienki bo trzeba wszystko wyrzucić i skuć. Największy syf przed nami. Ale cieszę się na samą myśl i mam nadzieję że pójdzie sprawnie.

Jagoda fakt to działa na nas jak ktoś znajomy rodzi :-D

Wosk - ja też woskiem jechałam nogi, bikini i pachy. Miałam gdzieś podgrzewacz i kupowałam tylko wkłady i fizeline. Pachy na początku pierwszych kilka razy to była tragedia bo mam mocne owlosienie i wyobrazcie sobie że z jednej cebulki kilka włosów wyrasta! Więc pierwsze razy były krwawe ale owlosienie wyraźnie słabsze i dużo wolniej rosło. Po ciąży muszę do tego wrócić.
Nóg już woskiem nie robię bo po przeprowadzkach wywaliłam podgrzewacz no i dostałam depilator więc nim nogi jadę. Pachy niestety golarką i bikini też. Nie zniosę tego bólu w ciąży:-(

Catsun mnie się wydaje że on też zdenerwowany. Też przeżywa ale są faceci ci na samą myśl o szpitalu dostają gorączki. A czasem wolą odsunąć od siebie nerwy udając że wszystko ok. Ja bym postarała się na spokojnie mu wyjaśnić że się denerwujesz i chcesz mieć pewność że wszystko jest jak należy. Nie mam doświadczenia w krwawieniu bo ani w pierwszej ciąży ani teraz go nie miałam. Też bym czuła niepokój.

Sokoja drób za oknem :-D a to dobre :-D uśmiałam się :-D

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie to samo, kilka włosów z jednego mieszka:baffled: Ja muszę do laseru wrócić, bo u mnie najbardziej problematyczna jest twarz - mam lepszy zarost niż niejeden młody chłopak:-( Tragicznie to wygląda, wyrywam te włosy ,ale odrastają w takim tempie, że muszę to robić co drugi-trzeci dzień, straszne kompleksy mam na tym punkcie. Laser tego nie zlikwidował, ale mimo wszystko lepiej było..

jagodka ja tez mam wloski na twarzy,szcegolnei broda,wyrywam pojedynczo peseta ,moaj siostra ostatnio chodzila na laser wasik zlikwidowac i jest zadowolona:)

dobra zmykam obiadek podszykowac ,a potem zabieram dzieciaki i jade d orodzicow bo od dnia mamy nie bylam:-(

miłego popołudnia:)

Łączę się w bólu:P Też mam kłopotliwe owłosienie. Po zgolenki włosów na nogach rano wieczorem już coś mnie kłuje...depilator nie działa.. Bo za 2 dni zaczyna coś gdzieś rosnąć- nie wiem czy włoski nierówno zaczynają rosnąć ale w każdym razie depilator mogę wyrzucić... - aktualnie moja mama się nim opiekuje:P Plastry z woskiem bola:( I ten sam efekt co po depilatorze.. Więc.. Maszynka.. Muszę jaką z trymerem dorwać.. Myślałam że tylko ja tak mam x d nie wspomne o miejscach intymnych włos na włosie- golenie to katorga.. Po 2 dniach zaczynają odrastać.. A golić wted ich nie mogę bo boli i zaraz robią się czerwone krostki.. Więc delikatnie

O kurcze Jagoda laser nie pomaga na to? Myślałam że jest najlepszy na tego typu sprawy. Na pewno jest jakiś inny sposób, pewnie kosztowny ale jeśli skuteczny to warto.
Ja bym chciała laserowo wąsik potraktować - brunetki niestety mają z tym problem. Na razie wosku używam ale.myślę nad laserem na jesień/zimę. Pewnie cholernie boli?

Na wrastające włosy to najlepiej peeling robić. Też miałam z tym problem.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny, niestety Zola ma podwyższony poziom bilirubiny (zoltaczka
noworodkow) i musi zostać w szpitalu na naswietlaniach. Ja raczej nie będę
mogła zostać bo ze mną wszystko dobrze jest. Oprócz tego to jest super
silna, wyma****e nóżkami i rączkami więc nie ma typowych objawów
zoltaczkowych tj ospalosc i powolnosc. Je bardzo ladnie, ja mialam okropny
nawal i kombibowalam jak tu przeżyć z cyckami. wczoraj prawie caly dzien
plakalam z bolu takie nabrzmiale cycki mialam. dzisiaj mam nadzieje ze to
się już unormuje. teraz jak Zola zostanie to bede musiala odciagac pokarm i
boje sie trochę zeby nie odciagac za dużo i znowu nie miec kłopotów. Przed
chwila byla polozna z pediatra i się ich zapytalam ile mam odciagac to
powiedziały ze tyle ile wlezie, jak im tlumaczylam ze boje się za duzo
odciagac żeby nie stymulować za bardzo bo mam problem i i tak duzo mam
pokarmu to zapytaly ile sciagam. 40ml w 3min i zrobiły wielkie oczy ze to
rzeczywiście duzo i ktos przyjdzie porozmawiać ze mna na ten temat. Zaraz
pora karmienia wiec musze sie przygotować, z pielucha ktos mi musi pomoc bo
jak jest połączona do tego sprzetu to nie wiem czy dam radę sama zmienić,
poza tym teraz musza mierzyc temp przy kazdym karmieniu. No i super bo juz
przybrala do 2155g wiec całe 50g od wczoraj. Jest strasznie slodziutka i
wszyscy mówią ze jest sliczna.
Graza – Gratulacje z okazji rocznicy!!! wszystkiego dobrego na kolejne lata :*

Tusiaczek – ja jestem mięsożerna, a kilka dni przed porodem wcale nie miałam ochoty na mięsa, wędliny. No i miałam straszną ochotę na seks w dzień kiedy wody mi odeszły. Przeczuć innych nie miałam.

Haust – powodzenia z małym, dla mnie to największy koszmar – uszy dziecka, już teraz się boję o pielęgnację. Swoich nie umiem ogarnąć, psa jakoś daję radę, ale w tymi uszkami mniejszymi od mojego kciuka (a mam bardzo małe dłonie) to nie wiem jak sobie poradzę. Zdrówka życzę synkowi

Limonka – strach jest, dobrze że ja nie wiedziałam, że to się zbliża. Jak już się zacznie to nie będziesz czuć strachu tylko ekscytację, zaczniesz myśleć jak zredukować ból, czy już jest moment na znieczulenie, ja byłam nastawiona, żeby prosić jak już będzie koszmarnie. Nie będziesz miała czasu na strach :) Powodzenia &&&

Kurcze, strona się odświeżyła i zgubiłam się. Nie wiem do kiedy doczytałam, a co jeszcze nie :(

Czytam więc tylko ostatnią stronę (na każdej 40 postów) a tam tylko o depilacji, a o tym pisałam ostatnio. Więc lecę na inne wątki.

ja zawsze goliłam się maszynką, woskiem chyba nie dałabym rady.....:no: ale zastanawiam się nad zakupem depilatora, choć:no: wiem, że to też jest bolesne

właśnie smażyłam kotlety mielone i kładąc jednego umoczyłam sobie palca w tym rozgrzanym oleju, tak mnie boli, że aż się popłakałam :-( siedzę teraz i moczę go w zimnej wodzie, jak go wyjmuję to ból jest okropny :-(

reklama
Seorise posmaruj poparzenie pastą do zębów

Lilla odciągaj tyle ile wlezie ;) mała ci ok 80 ml powinna wypić a lepiej mieć więcej żeby w razie czego dać. Nie przejmuj się ze laktacje pobudzisz. Masz potrzebe to odciągaj a cyce się przyzwyczają i nie będą boleć. Nawał jest chwilowy nie trwa cały czas ;)
Powodzenia i oby Zolcia szybko wyszła. Jaka u was pogoda? Wystawialiście dzidzie na słoneczko? Mnie położne zalecały tak dziecko "opalać" żeby szybciej zoltaczka zeszła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry