reklama

Lipiec 2014

Lilla, z dwojga złego lepiej ,że ta żółtaczka w szpitalu wyszła a nie w domu dopiero.Mnie wypisali jak mała cos już tam miała ale mieściła się w normie. A w domu się zaczęło.
Do tego wszyscy wmawiali mi,że nie jest żółta tylko ja wymyślam. (uwielbiam to podejście męża i teściowej-lepiej negować choć ewidentnie coś się dzieje, bo niby ja panikuję :wściekła/y:)
No i jak do przychodni trafiliśmy to się okazało,że dziecko ma silna żółtaczkę,ale na naświetlania nas nie skierowali.Tylko kłuli ja w przychodni, średnio wprawnie bo nie mają doświadczenia z maluszkami :no:. Ile ja się nastresowałam, czy powikłań nie będzie, dziecko nie przybierało, starsznie długo to trwało.Teraz już nie pozwolę na to,choć mam nadzieję,że nie będzie żółtaczki.
Słyszałam też ,że czasem zalecają odstawienie od piersi lub nawet gotowanie mleka z piersi przed podaniem. Ale nie wiem od czego to zależy

reklama
uffff, lubię upały ale dzisiaj mnie dobiły :/ a moja mała maruda tylko na dworze od rana by siedziała. Teraz w końcu śpi

Castum - jedź, sprawdź bedziesz spokojniejsza. To nic nie zaszkodzi

Lilla - oby szybko opalanie pomogło. Trzymam kciuki

Ja też tylko z maszynką się przyjaźnię :) Może skuszę się na elektryczną :)

Pola - dobrzy że dobrze :*

Idę po truskawki na dół i będę leżeć dalej. Zresztą zaszalałam już wcześniej i poprasowała stertę ubrać. A co ta, trochę się dogrzałam :)

Potwierdzam, że laser boli, ale działa. Tylko ważne żeby mieć duży kontrast między włosem a skórą czyli najlepiej jasna karnacja i ciemne włosy. Ja robiłam pachy dwa lata temu, też 6 zabiegów, bo to minimum. Nie wyrobiłabym z kasą, więc przez kilka miesięcy polowałam na kupony na grouponach itp. i jak już uzbierałam komplet to się zapisywałam. Nie mam bardzo bujnych włosów, ale rosną mi strasznie szybko, co cieszy tylko na rzęsach i głowie, więc przed tym pachy musiałam golić codziennie. Wiadomo, że laser działa tylko na te włosy w fazie wzrostu, więc dziś już mi rosną nowe, ale jest ich dużo mniej (kilkanaście na pachę) i golę się raz w tygodniu.

Graża wszystkiego najlepszego:-)

Słyszałam też ,że czasem zalecają odstawienie od piersi lub nawet gotowanie mleka z piersi przed podaniem. Ale nie wiem od czego to zależy

Broń Boże, właśnie jak najczęściej trzeba przystawiać! Moja Klaudia też miała silną żółtaczkę, na szczęście zaczęła się jeszcze w szpitalu i była naświetlana. Niestety dzieci o niskiej wadze urodzeniowej gorzej sobie radzą z żółtaczką i trwa to zazwyczaj dłużej.

Dziękuję w imieniu synka. Wróciliśmy z młodym od lekarz - kurde wykrakałam to zapalenie ucha :-( Dziadka to bym normalnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wczoraj jak czekali aż skończą u mnie te badania, włączył mu klimę w aucie, bo gorąco było - już widzę ten nadmuch na twarz :angry::angry::angry::angry::angry::angry: Kurcze ale Mati zgrzyta teraz przez sen - aż ciarki przechodzą :shocked2:

u mnie tylko maszynka, bardzo sporadycznie krem. Wcześniej sobie wąsik woskiem robiłam, ale na szczęście w końcu tak mi osłabły włoski, że np. w ciąży ani razu nie woskowałam :-)
Kurcze nie wiem czemu, ale łudziłam się, że laser nie boli

Dziewczyny pewnie ze teraz bede odciagac po kazdym karmieniu zeby mala jadla tylko moje mleko, nie wiem ile mam do szpitala bo maz jezdzi, ale mysle ze nie wiecej niz 10km, tylko tu nie jedzie sie miastem tylko autostradami i szczerze to chyba sama bym sie zgubila. tutaj to naswietlanie wyglada tak ze wkladaja jej pod plecy na gola skore taka "plytke" miekka ktora wydziela niebieskie swiatlo. wiec moge przystawiac do piersi nie przerywajac terapi. na slonce jej teraz nie wystawiam bo po oczach swieci. wypila przed chwila jedna pierś i 35ml z butelki, drugiej piersi nie chciala wiec odciagnelam. tesciowa juz drugi dzien sie do mnie nie odzywa, a wczoraj nawet wyciagnelam do niej reke i pierwsza sie odezwalam zeby zalagodzic sytuacje, ale skoro ona tak woli to jest kosa... nie jest to juz z reszta dla mnie wazne. teraz mam swoje dwa kilo szczescia i tylko o nich mysle.

Haust współczuję i zdrówka dla synka

Ola mi właśnie padła, ale dosłownie padła: biegała po balkonie, ja się połozyłam na pufce, usiadła w moich nogach, połozyła głowę i zamknęła oczy, tak w pół minuty dosłownie :P a własnie miałyśmy na plac zabaw iść. no nic, niech się zregeneruje, za pół godziny ją obudze, bo potem nie pójdzie nam spać o przyzwoitej godzinie

ja nie wiem dziewczyny jak mając dzieci ogarniacie jeszcze forum , ja mam chwilę gdy śpi albo czasem się zajmie sobą, a tak to wieczór gdzie często padam
LillyMy baby blues jak nic! ja beczałam pierwsze dni stale, a raz niechcący uszczypałam małą to myślałam że się zaryczę. A nie mów mi nic o grze o tron bo czekałam cały tydzień karła cały odcinek czy go stracą, a tu lipa, cały odcinek mordobicie! Przykro mi że malutka musi zostać w szpitalu, ale kilka dni i weźmiesz ją do domu
graza najlepszego z okazji rocznicy! wózek mam brązowo beżowy
catsun może to plamienie po badaniu, mi dziś położna badała szyjkę i powiedziała że może pojawić się plamienie, trzymam kciuki żeby to było to
tusiaczek ja miałam wywoływany poród więc nie mogę opisać nic o objawach
limonka naturalne że się boisz, sama znając termin cc panikuje czasem, będzie dobrze, już jutro zobaczysz swoje maleństwo, teraz spokojnej nocy bo jutro czeka Cię nie lada wyzwanie
małgorzatka nigdy mi tak niunia nie usnęła, tylko łóżeczko akceptuje, no ewentualnie fotelik jak jedziemy gdzieś
nic idę gotować makaron na spaghetti i pasuję zabawić jakoś moje dziecko

reklama
Czesc dziewczynki. Ja juz jestem . 06.06. 0 10.30 przyszedł na swiat nasz Oliwiererek :tak: wczesniak waga 1780. Oddycha sam , jest zdrowy ale nadal w szpitalu z powodu niskiej wagi. Ja dzis wyszłam do domu i mam mu dowozic mleko. Jest w inkubatorku ale przybiera juz na wadze:tak: dzis rano ważył już 1840.. A miałam cesarskie ciecie bo nie przybierał na wadze i były problemy z łożyskiem i pępowiną. Ciesze sie ze juz za mna i maleństwo zdrowe i silne. Buziaki

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry