reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Tusiaczku potówki znikną na spacerze na dworze jak jest chłodniej czy w kąpieli (znikną to może złe słowo...staną się mniej widoczne), trądzik będzie tak samo widoczny cały czas. trądzik wygląda tak jak trądzik młodzieżowy, tylko maleńkie te krosteczki są... alergia swędzi i raczej pojawia się też na innych partiach ciała i policzki są tak jakby posmarowane białkiem jajka - błyszczą się i mają taką jakby warstewkę

reklama
Czy Wasze dzieci też tak marudzą dziewczyny? Moje ryczą w niebogłosy. Już momentami mam dość.

Dziś były ważone. Hania 4400 g a Nikodem 4540 g. Przybierają na razie około 500 g tygodniowo.

Kornela to próbuj - widuję wiele dzieci z poduszeczkami pod głową :tak: Spróbuj może z tymi książkami pod nogami łóżeczka lub segregatorem pod materacykiem - może nie zauważy różnicy :-)

Byłam u pediatry - u mnie w drugim tygodniu życia odbębnia się pierwszą wizytę. Niestety wagi niemowlęcej nie mam, kuchennej też nie

Trądzik to czerwone krosteczki z białymi czubkami - mamy na jednym policzku, do 3 tygodni powinny zejść, jak się moje hormony u niego "wypłuczą". Potówki nie mają białych czubków.

No wlasnie obie moje siostry kladly takie poduszeczki pod glowe maluszkom, ale mnie prerazily inf z neta na ten temat........ Powiedzcie dziewczyny jak to jest ze jak karmie malego to czesto wyduszam az z piersi pokarm a jak on teraz spi to mnie zalalo az do pepka.....:( nie ograniam, W dodatku pije te herbatki na laktacje, duzo wody, staram sie dobrze zjesc a malemu jest malo. Polozna kazala mi go dokarmiac bo widac ze sie nie najada. I juz 2 dzien na noc dostaje 40 ml mm a ja myslalam ze dam rade na samej piersi.

Kornela poduszka pod prześcieradło to praktycznie to samo co na. Jak coś to pod materac cos podłoż.

Angelika ładna waga:thumbup:

Małgorzatkar, Jagodka Dziękuję za wyjaśnienie. Czyli mój mały ma potówki, a właśnie się zastanawiałam czemu bywają mniej lub bardziej widoczne.

Jagodka może to chwilowe, Przystawiaj jak najczęściej i za tydzień idź sprawdź. Możliwe że np błąd pomiaru.

Darunia 500g tygodniowo? Mój przybrał niecałe 700gram w trzy tygodnie i wg pediatry to dobry wynik:what::what::confused:

Witam się popołudniowo :-) O 9 pojechałam na pobranie krwi, wróciłam z miasta o 12 i padłam :-D

U mnie bez zmian jakby kto pytał ;-) Czekam do pn.

Trądzik - wygląda jak trądzik - czerwone krostki + białe czubki, N. miała zeszło samo, kazali tylko wodą przemywać. To jest kwestia hormonów matki.

Poduszka - z tego co wiem to nie szkodzi na kręgosłup, ale jest odradzana ze względu na SIDS. Można pod materac dać zwinięty ręcznik zamiast klina, albo segregator.

Jagódko - może rzeczywiście źle Adasia gdzieś zważyli. Mi N. źle zważyli po porodzie - tzn źle wpisali, po kąpaniu "przybrała" na wadze :szok: ale ja widziałam kątem oka jak ją pierwszy raz ważyli i zamiast 3550, napisali 3350. Problem w tym, że nie mogli tego późnije w papierach zmienić :sorry2:

Undomiel - &&&&&&&&& nadal zaciśnięte :tak:

Toteż się zdziwiłam że kazała smarować. Przy Aru nie smarowalam :baffled: teraz też nie będę.

Ja też mam pod materac włożony segregator.

Kopacz nam krew leci z pępka. Kikut odpadł we wtorek. Ponoć się tak zdarza że jeszcze się goi.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry