reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
Jagodka u mnie noc podobna Spałam może z godzinę.

Undomiel, Michalina kciuki:thumbup:

Malutek urządzał nocny koncert z totalnym fochem na łóżeczko i spanie a potem i na jedzenie i matkę. W akcie desperacji obudziłam męża i ten go dopiero uspokoił trochę. Tym sposobem mój mały terrorysta dał się nakarmić około 2 i pospał do 3.30 a potem nawet od 4 do 6. A teraz od nowa. Jestem zmęczona jak koń po Westernie. I chyba z łóżka dziś nie wyjdę. Mały śpi na mnie i niech śpi. Taki łóżkowy dzień sobie zrobimy spanie z przerwami na jedzenie

pada u mnie a miałam do biedronki iść...

ja daję witaminy prosto do buzi, główka na boczek albo strzelam kapsułką w policzek

Michalina, Undomiel kiucki trzymam, żeby decyzję co do was podjęli szybko i nie trzymali was na głodniaka do wieczora!

Adaś nasikał sobie na głowę:zawstydzona/y: Przebrałam go. Za 5 minut ulał na czyste body i moją bluzkę. Ile razy dziennie można przebierać dziecko?:-p Jakiś kolejny zły dzień mam..

Jagódka, ja juz nawet nie liczę ile razy dziennie musze przebierać małego. Nie mowię juz o sobie.... Ostatnio sie wycwanilam i Tymek paraduje w samej pieluszce.

Hubson - z lyzeczki. Super sie sprawdza.
Ps. Jak Twoi starsi synowie zachowuja sie w stosunku do najmlodszego? 10 lat roznicy...
Starszy ok, mlodszy jest troche zazdrosny, ale to dlatego, ze to wielki pieszczoch i czuje, ze stracil dotychczasowa pozycje. Zdarzylo sie, ze powiedzial, ze nienawidzi Olka, ale potem przeprosil. No i obaj przychodza sie przytulac czesciej niz jak Olka nie bylo.
Ogolnie jest dobrze, tak jak chcialam - odchowane samodzielne starszaki i malutki :)

\
Wspolczuje wszystkim niewyspanym. Moje dziecko nr 3 jest dla mnie najlaskawsze ze wszystkich. aJe, spi, robi kupy, placze tylko jak glodny. Najedzony godzine w lozeczku potrafi lezez i rozgladac sie w spokoju dokola. W nocy budzi sie raz na karmienie i zaraz zasypia. Dziecko jak marzenie :)
Starsi dali mi mocno w kosc jako noworodki i niemowlaki.
Mam tylko nadzieje, ze Olkowi sie nie odmieni.

Mam pytanie - jak dajecie dzieciom witaminy? z lyzeczki czy prosto do buzi? z butelki u nas odpada, bo dajemy tylko na noc, a pisalyscie, ze wit d pobudza dzieci.
lekarz mi mówił żeby witaminy d i k dawać do 13,potem może boleć brzuszek jak na kolkę.Podaję do buźki,na policzek.
U mnie też między chlopcami duza rożnica,jeden 13 lat,drugi 7 i jest super,są super pomocni.Zuzanka spokojnie,we wszystko ją włączam i cały czas zemną na spacerach.Oby tak dalej:)

Ostatnia edycja:
Jagódka - myślę, że kleksy z bączkami są normalne

Kropelki daję na metalowej łyżeczce, zazwyczaj rano, czasami jak zapomnę to w południe

My dzisiaj noc w miarę spokojna. Ja już pisałam Zolka jadła wczoraj od 19 do 20 prawie non stop, a zazwyczaj je 20min, potem przez ok 1h była aktywna i zasnęła. o 22 jej nie budziłam bo ładnie rośnie więc nie muszę co 3h karmić, a potem ja zasnęłam i obudziłam się o 1(!!!) w nocy na jej płacz. szkoda z to nie było od połnocy do 6 rano, ale i tak dobrze, że choć czasami wydłuza się czas między karmieniami. Potem znowu wracamy do 3h czyli 4 i 7 rano. po ostatnim karmieniu dopiero teraz usnęła.
Ja muszę trochę dom ogarnąć bo mają przyjść rurę wymieniać. Już trzy tygodnie z rozkopaną orangerią jesteśmy, i meblami stamtąd w pionie lub w ogródku. Nie rozumiem jak to tu działa: trzy tygodnie temu przyszedł chłopaczek rurę przetykać bo gdy padało to wylewało zamiast dalej iść. Przetykał, przetykał i rozkopał, żeby sprawdzać gdzie rura pęknięta. Te kawałki dziurawe wyciął i ... poszedł bo on tylko miał udrożnić rury, a od założenia nowych jest inna firma. Po tygodniu przyjechał inny facet i popatrzył jak to wygląda i co jest potrzebne, żeby to naprawić po czym znowu tydzień nikt się nie odzywał bo nie mogli się dogadać co do ceny z firmą która wynajmuje nam dom :/ Może gdybym język lepiej znała to bym awanturę zrobiła, ale wątpię aby to coś pomogło.

Zola tak pięknie wygląda jak śpi <3 tylko położyć się obok i ją wąchać i spać <3

reklama
Dzień dobry

Kropelki do buzi wciskam.

Jagódka kleksy to normalka

Wszystkim dwupakom powodzonka &&& szczególnie tym szpitalnym ;)

Ej nocka w miarę spokojna. Standardowa u nas pobudki co 3-4 h. Ja trochę gorzej spałam ale cóż się dziwić.

Do góry