reklama

Lipiec 2014

Ja nie dostałam skierowania, tylko wskazanie w wypisie żeby USG zrobić... Muszę jutro podzwonic i popytać jak z terminami... nie lubię takich rzeczy załatwiać.

Ja wizyte u gina mam na 18.08. umówiłam sie na rano a później uswiadomiłam ze nie mam co z dzieckiem zrobic i zmieniłam na wieczór - koniec wolności :szok:

Undomiel - powoli ale waga rośnie. Moze warto wprowadzic dopajanie mm? Czy chcesz za wszelka cene pierś? My kupiliśmy mm na wypadek jakiejś awarii. Ja z cycem mam cały czas schiza ze moze go braknac.

Jezeli chodzi o położna to Ja mam wizyty co dwa - trzy dni. Już miałam dwie i w środę znowu przyjedzie. Fajne butelki z Aventu mi przywiozła.

Szczesliwa - jak tam?

Katka - nawet sie nie wygłupiaj i nie zostawiaj nas!!!

sorry za brak PL liter ale dziecko trzymam. Już pół h ciumka i ani mysli skonczyc - te cycki sa fascynujące... skad to sie tam bierze.

reklama
Tusiaczek a widzisz to tylko na glowce czy na ciele tez?

Udomiel u mnie z waga podobnie. Po 10 dniach od wyjscia ze szpitala mala przybrala tylko 45g! Lekarka dala nam 3 dni szansy bo kojarzylismu niski przyrost przez katarek ktory byl na poczatku. wtedy sie zawzielam z mala cycowalam sie cale dnie i ostatnio juz w ciagu tygodnia przybrala 200g. Teraz jeszcze jest kwestia tych upalow. Trzymam kciuki, nie denerwuj sie bedzie dobrze!
Jagodka jak to byc albo nie byc? Ze przestaniesz karmic cycem w ogole?

S.michalina ja ze szpitala tez nie dostalam skierowania tylko na pierwszej wizycie u pediatry.

Jagodka to trzymam kciuki za dobra wagę &&&

Mam mm hippa bo miałam pozno pokarm, ale już od tyg tylko.cyc. To mleko nie ładnie pachnie i potem mu z paszczy daje tym sztucznym, ale jak będzie trzeba to trudno. Ale on ładnie ssie i pije po 20 min z każdej a karmie co godzinę dwie w dzień

Hej dziewczyny:)

Nie wiem jak to robicie, że macie czas zaglądać...
Od czwartku jesteśmy z Marcinkiem w domu. Wypisałam się na własne żądanie, bo chcieli mnie zostawić do soboty bez powodu...

Niestety Marcina męczą gazy, ma bóle brzuszka co mnie niesamowicie dobija. Przy piciu jest bardzo nerwowy, pręży się i jak go mocno boli to popłakuje. Od kiedy dawałyście espumisan? Jutro przychodzi położna to zapytam, ale jestem ciekawa jak dawałyście. Jak on tak nerwowo pije to ja też się denerwuje...

Nawału mleka nie miałam. Z Mikołajem też nie i z jednej strony się cieszę, a z drugiej to chyba dziwne? Narazie jedziemy cały czas na cycu, ale nie mam za dużo pokarmu:( Mogę stwierdzić, że na "styk". Jak nie wypije wszystkiego to trochę odciągam i potem podaję z butli jak widzę, że ma mało... Muszę koniecznie kupić mm. Jak zaczęłyście dokarmiać? Sorry, że piszę na ogólnym ale nie mam czasu się rozdrabniac i skakac po wątkach.

Jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które były nacinane. Kiedy mogłyście normalnie usiąść? Bo ja tak jak po pierwszym porodzie nie mogę siedzieć i niesamowicie utrudnia mi to życie:( Zazdroszczę wszystkim bez nacięcia!

Przepraszam, że tak o sobie, ale korzystam z chwili, kiedy młody śpi, a starszak pojechał z tatą do dziadków;) Mam jeszcze mnóstwo pytań, ale nie będę zamęczać. W niektórych sprawach czuję, jakbym urodziła pierwsze dziecko...

Czasem załapuję mega doła, że zaniedbuję starszaka :( Nie mogę wyjść z nim na plac zabaw, nie mogę się nim zając jak kiedyś i to mnie niesamowicie dobija :( Kocham mojego drugiego synka, ale bardzo nie lubię zmian, a teraz wszystko odwrócone jest do góry nogami :( Może jak dojdę do siebie i będę już normalnie funkcjonować to wszystko się zmieni na lepsze...

Gratuluję wszystkim cudownych dzieciaczków i życzę lepszego samopoczucia niż moje..

Dzięki Kasiuchna, też teraz będę częściej karmic, mam nadzieję że za tydzien będzie lepiej.

Venus ja bylam bardzo ładnie szyta, po znajomości i siadać bez bólu moglam dopiero po tygodniu.

Kasiuchna zmiany są tylko na buzi, a konkretnie na brwiach i w okolicach uszu. No i na czole skóra zrobiła się jakby bardziej szorstka. Całe popołudnie czytam o AZS i już wiem, że to nie koniecznie musi być to. A nawet wiele faktów przemawia za tym, że to nie to. Przede wszystkim trochę za wcześnie na AZS. No ale pójdę do lekarza to się okaże. Chociaż już trochę się uspokoiłam.
Michalina źle się wyraziłam też nie dostałam skierowania ze szpitala tylko na pierwszej wizycie u pediatry.

Anastazi tu się zaleca podawać D i K do trzeciego miesiąca. A potem tylko D.

Agaa ja podaje witaminy na policzek. Tego jest taka ilość, że dziecko się raczej nie zakrzTusi.

Emyly ale czy skaza białkowa nie wyszła by prędzej w jakiś sposób? Ja sobie mleka od początku nie odnawiam i to w sporych ilościach. I do tej pory żadnych zmian nie było. A na AZS nie jest za wcześnie? Podobno objawy pojawiają się dopiero po trzecim miesiącu. No i jakoś tego żeby go swędzialo też nie widzę.

Venus po około tygodniu mogłam już w miarę normalnie siedzieć, ale przy długim siedzeniu w jednej pozycji jeszcze potem przez kilka dni czułam dyskomfort.

Ostatnia edycja:
Jagodka jak to byc albo nie byc? Ze przestaniesz karmic cycem w ogole?

Próbowałaś kiedyś piersiować i dokarmiać? Bo ja tak, prędzej czy później kończy się to tylko butelką.. Bardzo chciałabym tego uniknąć

Mam mm hippa bo miałam pozno pokarm, ale już od tyg tylko.cyc. To mleko nie ładnie pachnie i potem mu z paszczy daje tym sztucznym, ale jak będzie trzeba to trudno. Ale on ładnie ssie i pije po 20 min z każdej a karmie co godzinę dwie w dzień

Nie zastanawiaj się ile pije jak pije itd. Będzie dobrze, muszą przecież w końcu zacząć przybierać:tak:

Hej dziewczyny:)

Niestety Marcina męczą gazy, ma bóle brzuszka co mnie niesamowicie dobija. Przy piciu jest bardzo nerwowy, pręży się i jak go mocno boli to popłakuje. Od kiedy dawałyście espumisan? Jutro przychodzi położna to zapytam, ale jestem ciekawa jak dawałyście. Jak on tak nerwowo pije to ja też się denerwuje...

Nawału mleka nie miałam. Z Mikołajem też nie i z jednej strony się cieszę, a z drugiej to chyba dziwne? Narazie jedziemy cały czas na cycu, ale nie mam za dużo pokarmu:( Mogę stwierdzić, że na "styk". Jak nie wypije wszystkiego to trochę odciągam i potem podaję z butli jak widzę, że ma mało... Muszę koniecznie kupić mm. Jak zaczęłyście dokarmiać? Sorry, że piszę na ogólnym ale nie mam czasu się rozdrabniac i skakac po wątkach.

Jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które były nacinane. Kiedy mogłyście normalnie usiąść? Bo ja tak jak po pierwszym porodzie nie mogę siedzieć i niesamowicie utrudnia mi to życie:( Zazdroszczę wszystkim bez nacięcia!

Czasem załapuję mega doła, że zaniedbuję starszaka :( Nie mogę wyjść z nim na plac zabaw, nie mogę się nim zając jak kiedyś i to mnie niesamowicie dobija :( Kocham mojego drugiego synka, ale bardzo nie lubię zmian, a teraz wszystko odwrócone jest do góry nogami :( Może jak dojdę do siebie i będę już normalnie funkcjonować to wszystko się zmieni na lepsze...
Nie możesz stwierdzić, że mleka masz "na styk" co to w ogóle znaczy? Ja laktatorem nie mogę ściągnąć nic.. A od 2 tygodni jesteśmy tylko na piersi - to co, Adaś nic nie je? To, że laktatorem nie mogę nic ściągnąć, to nie znaczy, że nie mam mleka, bo mam i to cieknie ciurkiem Młodemu po brodzie;-)
Espumisan dałam po skończonych 2 tygodniach, najpierw 4 kropelki dwa razy dziennie z zalecenia pediatry
Siedzieć mogłam od razu. Sama byłam w szoku, bo po pierwszym porodzie bardzo źle zniosłam nacięcie.
Co do starszaka, to minie, z dnia na dzień będziesz lepiej zorganizowana, a Maluch mniej absorbujący, głowa do góry:tak:

Anastazi jak dajesz tran to wit. D niepotrzebna.
Elifit co do wieku skorygowanego to zalezy od lekarza. Szczepienia u pediatry wiek od urodzenia. Neurolog powinien byc w wieku skorygowanym, ale ten do ktorego chcialam isc ma wtedy urlop i idziemy za tydzien. Do ortopedy ide wtedy kiedy jest miejsce czyli w wieku skorygowanym, usg bioderek zrobie teraz lub przed wizyta. U okulisty bylam i jeszcze z2 razy ide na pewno.
Takze to zalezy, ale ja wszystko robie prywatnie bo mi zalezy na czasie i musze sie do konkretnych terminow wyrobic z badaniami.

reklama
Co to jest wiek skorygowany?

Rozmawiałam własnie z koleżanką, która urodziła dwa dni przede mną. Miała podobną sytuację w szpitalu MM po powrocie rozkręciła laktację i narzeka wiesz na co? Że dziecko je co godzinę i słabo przybiera. Położna jej powiedziała, że mleko matki jest mniej treściwe i potrzeba go większą ilość niż MM dlatego młody tyle ciumka. To samo jeżeli chodzi o wagę, spadku nie mieli ale po takim karmieniu myślała że będzie lepszy wzrost.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry