reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Michalina glasiam. Nie zalamuj sie. Lilla ostatnio wyczytalambu madrej kaktatorki, ze na wieczor moze byc mniej mleka bo spada poziom prolaktyny. Takze nie wiem co Ci wyjdzie.
Makota gemini ma mm w buteleczkach.
Moj mm ma awaryjnie w buteleczkach bebilon ha. Bebilon tylko dlatego, ze mial ezmacniacz z bebilonu i tak zasugerowala lekarka.
Ja sciagam pokarm bo musze dawac zelazo, a do tego maly mi z 1 piersi. Na noc karmie go odciaganym, bo wiem ile zje i je kinkretna porcje, a nie robi numeru zjem troche i pojde spac przeciez za chwile mama mbie przytuli, bo jak nie to zrobie rabanu na caly blok.

reklama
Tusiaczku, jak podałaś to lactulosum? Bo mam w domu, podaje Mani, bo ona ma straszne zaparcia, potrafi mi półtora tyg kupy nie zrobić. Zawsze we wakacje mam z nią taki problem. Po tygodniu popuszcza mi w majtki, a później strzela taką wielką kupę jakiej dorosły nie byłby w stanie zrobić.

Darunia - Jagódka też mi tak dziwnie charczy, ona śpi ale matka nie może. Brzmi to zupełnie jak parskający koń. Nie wiem co z tym zrobić.
Ale cisza! Młoda śpi, reszta w kościele. Zjadłam w spokoju, wykompałam się, teraz kawka i nowa książka, chociaż kilka stron pochłonąć zanim ferajna powróci. Potem mam obiecane wyjście na rower a na popołudnie planów brak

Lilli - a chodzi ci o takiego busa busa?? to faktycznie nie mam pojecia. U nas z wioski jeźdżą normalne miejskie autobusy to nie ma problemu

tu z tej wschodniej wsi to autobusy mijskie mie jezdza tylko taki busy miedzymiastowe. miejsca na wozek brak. w chuscie nie bede jechac bo az strach po tych polskich drogach gdzie mozna 90km/h a wyprzedzaja tiry itd. tak sobie mysle ze taka kobieta jest uwieziona z dzieckiem bez samochodu, albo biora dziecko na kolana.
cześć

postaram się odpisać hurtowo

- nie chustuję, nie mam chusty - do ilu kg można motać w chustę?
- jak odciągam mleko to tylko z jednej pory - nie mieszam ze sobą. miałam zamrożone, ale wyczytałam, że mrożone można wypić do 2 tyg i ostatnio wylałam. poza tym Adaś mrożonego ani z lodówki nie pił
- nie mam żadnego mm. miałam poszukać w malutkich buteleczkach, ale w końcu tego nie zrobiłam
- pierscionka nie nosilam w ciazy. teraz jestem w stanie go zalozyc, ale boje sie, ze podrapie dziecko

czy wchodzicie w swoje ubrania sprzed ciazy ? :baffled:

jak ubieracie teraz dzieci? u mnie jest ok 20 stopni i wiatr, co po tych egzotycznych upalach wydaje sie typowo jesienna pogoda :baffled:

milego dzionka
-chuste mozna nawet do 18kg chyba, takie 2-3latki na plecy se wrzuca i dawaj w góry :)
-mozna mieszac mleko sciagniete do 12h, tylko najpierw w jednej temp schłodzone musza być, Zola piła już 2-3 razy takie z lodówki podgrzane w goracej wodzie.
-dziecko ma body z dlugim rekawem, spodnie, skarpetki i czapke, otulone kocykiem i idziemy na spacer.

Michalina glasiam. Nie zalamuj sie. Lilla ostatnio wyczytalambu madrej kaktatorki, ze na wieczor moze byc mniej mleka bo spada poziom prolaktyny. Takze nie wiem co Ci wyjdzie.
Makota gemini ma mm w buteleczkach.
Moj mm ma awaryjnie w buteleczkach bebilon ha. Bebilon tylko dlatego, ze mial ezmacniacz z bebilonu i tak zasugerowala lekarka.
Ja sciagam pokarm bo musze dawac zelazo, a do tego maly mi z 1 piersi. Na noc karmie go odciaganym, bo wiem ile zje i je kinkretna porcje, a nie robi numeru zjem troche i pojde spac przeciez za chwile mama mbie przytuli, bo jak nie to zrobie rabanu na caly blok.
Gosia a ile tyg ma twoj Aleksander, jaka waga i ile zjada jednorazowo twojego mleka. chce wiedziec ile mniej wiecej Zola powinna jesc, ile powinnam zostawiac.

To Zola zjadła wczoraj 80ml i wytrzymała 3h, dzisiaj też jej dałam 80ml o 10 i śpi. Wierci się, ale nie wiem czy z głodu, czy bąki czy mokra pielucha. Teraz o 11.30 ściągnęłam 100ml z obu piersi (w porównaniu do Darusi to ubogo) i poczekam kiedy się dziecko obudzi i dam cycki, a tamto na czarną godzinę zostawię. Nie pomyślałam, że będę odciągać i nie wzięłam więcej butelek. Mam jedną do karmienia z małą dziurką, i dwa pojemniki do laktatora, ale tylko jedną zakrętkę :/ Więc ściągam, chłodzę i przelewam do tamtej butelki ze smoczkiem. dobrze, że nie muszę jej na dłużej zostawiać niż na jedno karmienie.

Tututum!! Moj Hubi ma dzisiaj miesiac:) :tak:

Michalina- Wspolczuje.. Wiem jak to jest i mysle nie jedna z nas ma takie dni.. Ja czasami musze nr 2 a maly tak ryczy i ma kolki ze nie moge i musze to odlozyc na pozniej.. :/

dzis wpadla do mnie moja mama... Boze nie wytrzymam:/ Moze innym one pomagaja ale moja jest tak irytujaca i meczaca i nie przegadasz jej z niczym. Wszystko musi po swojemu. Bo kazde dziecko jest takie same:/ I wszystko zle robie oczywiscie.. Czemu to czemu tamto.. Az czuje sie zla matka:/ Bo herbatki koperkowej czemu nie pije itd bo musze mu dawac.. A jak ja mu raz w tyg daje to opluje mnie tym i siebie i ryk pol godziny i wypije 5,10 ml i tylko go tak rozdraznie ze pozniej mi ryczy 30 min i oczywiscie go nosze na rekach bo sie zaryczy.. I moj kregoslup krzyczy.. Ale tak taka jestem zla:( A jak powiem ze jestem wykonczona przez te ciagle kolki to uslysze: bo mama juz jest toba przemeczona a ja bym sie toba zajela jak bym nie pracowala bo dla mnie to nie problem. I znowu jestem wyrodna. Ehh kur**

reklama
Do góry