reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Michalina - jak placze to przerabane :p ja dzisiaj tak mialam. Raz chcialo mu sie odbic, drugi raz ulac, a trzeci raz puscic baka. W miedzyczasie sie zasiusial i w koncu spi.

Jak mi sie wierci, bo sam sie przebudzil w lozeczku - odpalam gwiazdeczke z projektorem fisher price - stara jak swiat, ale muzyczka jest super i mozna ustawic az na 15 min. Przewaznie ze smoczkiem, w jakies 20 min, Adas zasypia.
Ja nie wiem czy nie za czesto klade Adasia spac, ale chyba mu tyle snu potrzeba. Bawie sie z nim, nosze, karmie, przebieram, wiec jakas tam aktywnosc wykazujemy, ale nie wiem czy to nie za malo. Teraz spi duzo wiecej niz jako noworodek, ale wtedy byly te okrutne upaly...

reklama
Haj
I po lecie :/ co za pogoda bleee nici ze spaceru. Ale chociaż poprasuje.
U nas nocka jak zwykle.

Na chrzest mam dwie sukienki. Jedna po siostry córce. Teściowa zrobiła zaszewki i jest dobra. Wcześniej w barach za szeroka bo siostrzenica miała cztery miesiące jak chrzczona.
Pochwalcie się swoimi
Aru był chrzczony w zimie więc nie inwestowałam w ubranko. Body plus śpioszki i biały kombinezon.

Moja smoczka nie chce ale też mało jest odpukać momentów w których bym go potrzebowała.

Jagódka super kieca :tak:

Ostatnia edycja:
Ja prasowałam dwa dni temu, także sorry Darunia:-D W ogóle to znowu piorę - dżizas, czy ta pralka chodzi non-stop? Więc od nowa górka się uzbiera.
Elifit, da radę jak na siostrę pana młodego?;-)

magdalenko - jeżeli chodzi o położna to sprawdź czy sobie nie pobrała przypadkiem kasy za programowe 6 wizyt za które NFZ położnym płaci (jak zgłoszą oczywiście), a u ciebie była raz... Czyli powinna mieć zapłacone tylko za tą jedną wizytę.

jagódko - fajna kiecka :tak: będzie efekt przy obrotach :-)

Kurcze jak tą moją odkładam do łóżeczka to ona momentalnie na bok się układa. Karuzelę też próbowałam ale nawet jednego odegrania melodii nie wytrzymuje :dry: Ogólnie sprawa braku efektu bujania wprawia ją w nerwowość... Nie wiem skąd ona to ma i w którym momencie załapała to bujanie na rękach - nawet nie o samo bujanie chodzi ale o chodzenie, ruszanie się. Tak pilnowałam tego usypiania w łóżeczku. Teraz odkładam do łóżeczka, czekam na potężną awanturę, biorę na ręce uspokajam i znowu odkładam. Aż padnie.

Darunia - ja mogę :sorry2: jest mi tak zimno, że chętnie się zagrzeję. Zabiorę się za swoje pranie i może przy okazji jakiś film obejrzę.

Katka na początku zmieniałam czasem i przed i po ich w trakcie. Teraz Młody się ogarnął i zmieniam tylko jak jest potrzeba. W nocy jeśli nie ma kupy to dopiero rano, bo nie chcę Młodego wybudzać:)

Już myślałam że tylko mnie się nie podobają te ubranka na chrzest dla chłopców. Paskudne są, a ceny z kosmosu. Myślałam o czymś bardziej normalnym jakieś sztruksy czy coś. Chociaż coraz częściej myślę o tym że chrzest zrobimy dopiero zimą albo nawet i wiosną:confused
Magdalenko ja tak ważyłam małego na pierwszej wizycie patronackiej w trzecim tygodniu i potem dopiero na szczepieniu jak skończył 7. Mam przychodnie pod domem ale nie chodziłam częściej, żeby nie złapać paranoi wiem, że poszłabym raz to chodziłabym non stop:banghead:

Michalina jak Szymek nie chce spać po odbiciu to kładę się z nim na chwile tzn on na mojej klacie i bujam za dupkę. Parę minut i śpi. W nocy nawet wtedy do niego nie gadam za dużo. Próbuje uświadamiać, że noc jest do spania, więc ograniczam wszelkie bodźce.

Jagodka sukienka super.:thumbup: Świetne rozwiązanie z tym zamkiem. Gdzie kupiłaś?

Makota myślę, że Adaś śpi tyle ile potrzebuje. Gdyby było za dużo to by się awanturował. Niech śpi na zdrowie;)

Elifit spójrz na pogodę na Wp lato jeszcze wróci ;) moje też nadal smoczka nie lubi. Może powinnam dawać jak jest spokojny? Ale wtedy nie ma takiej potrzeby, a jak już taka zaistnieje to wtedy z nerwów w nosie ma smoczka:)
Trudno się mówi.

Darunia, eh chyba nie dzisiaj, mam dzień lenia ;)

Szymek właśnie zasnął, jak codzień na doktora House prawie. Niby nie patrzę na zegarek, ale codziennie przed tym serialem jest jedzenie i zaraz potem śpi, to jest jego najdłuższa drzemka w ciągu dnia, około trzech godzin. Z tego wynika, że moje dziecko jednak posiada jakiś rytm dnia, bardzo mnie to cieszy, bo daje nadzieję na przyszłość:)
Ogólnie to Wam powiem, że Szymek za trzy dni będzie miał dwa miesiące i zauważam dużą poprawę. W nocy budzi się regularnie, w dzień też już zaczyna łapać regularne drzemki. Wieczorne codzienne marudzenie, też zmienił w przed kąpielową drzemkę, przez co i ja mogę zjeść kolację i się wykąpać. Nie chcę zapeszyć, ale zaczyna być fajnie. No i decyzja o wieczornej butli była jedną z lepszych. Odżyłam:)

Ktoś tu pytał o witaminy przy karmieniu mieszanym. Ja daję mimo wszystko witaminy, bo u mnie butelka idzie tylko jedna w ciągu dnia i to zazwyczaj nie cała porcja i nawet nie codziennie. Więc witaminy swoją drogą.
Chyba, że ktoś daje więcej, to radziłabym się skonsultować z pediatrą.

Jagodka u mnie pralka też właśnie ruszyła i tez by chodziła non stop gdybym miała podwórko, albo chociaż balkon. A tak to susze wszystko w domu, więc zanim zrobię kolejne pranie, musze wysuszyć wcześniejsze:banghead:

Jagódka no ba! :D

Moja karuzele lubi i dźwięki pozytywki a w łóżeczku śpi na brzuszku wyłącznie.

Tusiaczek Zuza ma półtora miesiąca i mogę śmiało stwierdzić że jest pogodnym niemowlakiem. Nie daje mi w kość i śpi co jest ulgą w porównaniu do starszego brata który nie chciał spać ani w dzien ani w nocy.

Ja zmieniam pamka przed karmienie bo z reguły jest mokry i po karmieniu bo z reguły jest kupa:D

Jagódka sukienka super:) My też idziemy na wesele w tą niedziele zakup sukienki to było wyzwanie, z mojego rozmiaru sukienki nie dopinają się w biuście. W końcu coś tam kupiłam będzie na wesele i chrzciny.

Też szukam czegoś na chrzest dla Karolka ale wszystko jest takie sobie albo atłasy brrr albo ubranka niczym stary maleńki.

Podbijam pytanie czy Wasze dzieci jak śpią to też się krecą tzn. machają rękami, zrywają się albo przekręcają z jednej strony na drugą?

Jagodka - bardzo ladna kiecka... Tez czeka mnie zakup sukienki. Jeszcze nie mam pomyslu...
Graza - tak. Przeciaga sie, poplakuje, usmiecha, zmienia pozycje ,macha raczkami, nozkami. Najgorzej, jak ma raczke u gory, raczka zaczyna spada, spada i wtedy jest placz i koniec spania :D

Duzo dzieci juz po chrzcie. Ja taka bezboznica dopiero slub zamierzam brac :-D slub i chrzest uda sie zorganizowac do pazdziernika zapewne

Zapisalam sie do fryzjera na jutro - bardzo wspaniale :p zrobie sobie grzywke.

reklama
Jagódka - sukienka mi się podoba a i ty świetnie wyglądasz!!! Zazdroszcze figury bo ja jeszcze muszę się pozbyć tego co zachomikowałam jeszcze zanim w ciążę zaszłam. Na pewno będziesz się dobrze bawić :-)

Mnie to się w ogóle te typowe ciuszki na chrzest nie podobają. Takie przesadzone.

Makota ja się też za chrzest nie wzięłam. Od roku mieszkam na tej wiosce i nie da się ukryć że do kościoła nie chodzimy... Znów będzie problem.

Ważyłam się dziś i 2 kg mi zostało do wagi wyjściowej. Po 1 na cyc :-D
Jadę do ciotki po jeansy bo się okazuje że moje stare mi z kufra spadają... Nie mam w czym chodzić.
Muszę w ogóle przegląd szafy zrobić bo dużo tam tego wszystkiego ale chodzić nie ma w czym.

Ostatnia edycja:
Do góry