reklama

Lipiec 2014

Cześć dziewczyny chwilę mnie nie było ale jakoś sie ogarnąć nie mogłam :)

My kapiemy Julę codziennie z tego samego powodu co większość a mianowicie, żeby mieć rutynę i szczerze jak na razie się to super sprawdza u nas. Używamy hippa do kapieli tylko tego 2 w 1 z pompką. Wcześniej używałam przez jakiś miesiąc oilatum bo Julka suchą skóre miała. Teraz tylko hipp i po kąpieli smaruję oliwką tez hipp.
Łezki też już u nas lecą.

W ogóle to moje dziecko w dzień do się strasznie przyzwyczailo do smoczka do spania:/ To dopiero od dwóch dni tak ale odkąd przestałam ja kłaść na brzuchu do spania inaczej nie chce zasnąć:/

Przestałam kłaść na brzuchu przez zalecenie lekarza, przez to że Jula tą głowe na jedną strone trzymała:/ No i niestety ma lekko spłaszczoną główkę , z tej jednej strony a więc teraz akcja ćwiczenia główki. Dobrze nam już idzie jak lezy na pleckach ale na brzuchu nie chce mi jeszcze przekręcać. Delikatnie jej pomagam ale ona automatycznie przekręca na ta swoją stronę.

Wczoraj miałam w końcu swój dzień wyszłam z domu o 18 a wróciłam po północy :D:d I to też tylko dlatego, że cycki mi odpadały. Dziecko oczywiście z tatą grzeczne jak aniołek :)

reklama
Ja pozazdrościłam Lilly i we wtorek idę do kosmetyczki na pedicure. Zostawię mleko chłopakom i niech rządzą. Dopiero do domu ze spaceru wróciłam, byłam z mamą i dziećmi w hurtowni, kupiłam jakieś bieliźniane pierdoły, niby nic, a prawie 2 stówy poszły, masakra..Zaraz biorę się za sprzątanie, bo jutro gości mamy. Od 4 rano jestem na nogach, bo Adaś marudził.. Oczywiście po 8 zasnął i spał 2,5h:eek:

my kąpiemy codziennie
używam oilatum, bo mały miał suchą skórę - teraz chcę wykończyć butelkę

do mycia używamy hippa z pompką i czasami smaruję oliwką - mam też krem oilatum - czashyami używam na stópki, dłonie i buźkę.

Adaś strasznie pcha rączki do buzi :baffled: już chyba wolę żeby pchał tetrę

co do spania ze smoczkiem - u mnie w większości jest cyc lub smoczek, inaczej nie da rady

mam pytanie, która z Was posłała/posyła dziecko do żłobka i w jakim wieku?

U mnie też smok do usypiania, bez niego ciężko (na basen zapomnialam) i nie czuję wyrzutów sumienia już :) chce smok, proszę bardzo, Ola usypiala tylko przy cycku i ssac kciuk, więc lepszy smok i mniej angazujacy mnie. Przy Oli nie mógł tata uśpić, bi cyca nie miał, a teraz smoka podaje i bez różnicy dziecku czy mama, czy tata usypia

Zuzia wymeczyla kupę z dwoma nitkami krwi...mam nadzieję, ze to wypadek przy pracy tylko...

hej
ja kąpie w plynie z rossmana. ne smauje niczym. sarowalam jak mu skóra schodziła - tez kremem z rossman. ciemieniuchę smaruję oliwką - nacieram 2h przed kąpielą potem myje. wycieram teterką bo ostrzejsza i ładnie schodzi. został jeden plac na środku obecnie. stwierdzilam że nie bede uzywala dodatkowych chemikaliów skoro nie ma potrzeby.

mama bobasa ja gołąbki jadłam jak mały miał 5 dni. przeciez nie dostanie wzdęcia jak aj zjem 2 liście kapusty.. bigosu jednak nie jadłam. raz zjadłam bardzo duzo cebuli - taki gulasz, potem pomyslalam ze to wzdęciowe, ja sie męczyłam ale mały nic.
a tak jem wszystko, czekolade, pomidory, pije sok pomaranczowy.ma wysypke ale chyba nadal tradzik

Gosia i Bartek- Wczoraj kupilam zamiast Musteli ten zel z Emolium wlasnie:))

Darunia- Pewnie ze sprobuj z Bebilonwm u Ciebie wcale nie musi byc tak jak u mnie;)

Emyly- Jeszcze raz najlepszego i 100 lat:) !!
I obysmy sie daly rade spotkac nastepnym razem:) Jak moglas zapomniec o swoich urodzinach wariacie:D

Jagodka- Oby u Ciebie bylo coraz lepiej:)

Kopacz- :* <3 Jak spotkanie minelo:)?

Ja dzis zaliczylam grill z Michalina:) i caly dzien na dworze z maluszkami bo super pogoda :)

Makota, ja chciałabym posłać dzieciaki od września przyszłego roku. Będą miały 14 miesięcy. Z tym, że u nas w mieście prywatny żłobek kosztuje około 800 zł miesięcznie, więc za dwoje dzieci 1600 zł, także moja cała wypłata poszłaby na czesne :/ a państwowy jest tylko jeden i marne szanse na to, że dzieciaki się dostaną. Jeżeli nie to będę musiała iść jeszcze na wychowawczy i wtedy pójdą do przedszkola jak będą miały 2,5roku.

reklama
Hobbit cały czas odciągam, ale u mnie to max. 70ml, więc dokarmiam mm. Na noc już tylko mm daję.

Też kąpiemy codziennie i zakładam czapeczkę na długaśne włoski Natki. Kąpiemy w Oilatum i taki sam krem na buzię, bo pediatra zauważyła lekkie łojotokowe zapalenie skóry.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry