reklama

Lipiec 2014

reklama
Makota, kolorowe, kontrastowe, szeleszczące, grzechoczące, dzwoniące, z dużą ilością metek, najlepiej na takich szczypcach, bo da się je wszędzie zaczepić. No i już niedługo w ruch pójdą grzechotki z cienkimi przegubami, bo dzieciaczki zaczną chwytać. Lamaze ma piękne kolorowe zabawki dla niemowląt, jestem ich fanką.
Goście byli, wypili kawkę, pogadaliśmy i poszli, Adaś darł się cały ranek i myślałam,że będzie porażka z tą wizytą, ale tuż przed ich przyjściem się uspokoił i był grzeczny. Teraz męczą go pierdziochy i znowu jest jazda. Żebym ja jeszcze coś zakazanego zjadła, a ja czy zjem czy nie zjem to jest to samo:baffled:
Słuchajcie z tą biogaią to chyba prawda, bo w większości aptek internetowych nie można jej dostać:szok:

Tylko nie mówcie ze biogaia wycofana bo u nas zdzialala cuda...
Byłam dzis w salonie lilou ale niestety na grawer czeka sie 2h a byłam 1h przed zamknięciem. No nic. Spróbujemy za tydzien.

A co do nietolerancji laktozy to u nas tez sie pojawiło podejrzenie. Pediatra sugerował odstawienie nabiału ale nie zrobiłam tego. Dolegliwosci minęły samoistnie. Lub dzieki biogaia wlasnie.

Ja też nie jestem przekonana co do tej diety. Wysypka jest ledwo ledwo, czasem gorzej od gorąca. Dziwne kupy pojawiły się w czwartek a na diecie jestem od wtorku czyli 2 dni wcześniej... Od poniedzialku podaje biogaie. Poczekam jeszcze 2 tyg i będę próbowac.

Jagodka ja pilam mleko migdalowe - też paskudne:/

elifit - zapisalas w kalendarzu? ;) cyckow Ci nie rozsadzilo? bardzo długi sen

ja po karmieniu i odlozeniu A do lozeczka bardzo szybko zasypiam.

teraz mam terroryste ze smoczniem na reku a w tyle suszarke - bardzo krzyczal :-(

jakie zabawki pokazujecie teraz dzieciom? ja mam zaledwie kilka. szukam czegoś co mogłabym postawić na przewijak, zaczepić na łóżeczku albo położyć niedaleko dziecka. nie chcę karuzelki. szukam zabawki, którą zainteresowałby się kiedy pójdę się myć, albo jeść. niby mam leżaczek, ale wolałabym coś do łóżeczka.

w ogóle jakie zabawki polecacie na tym etapie?

Moja córeczka uwielbia kotka książeczkę z fisher price
http://nodik.pl/gallery/big/1828_1.jpg

oraz jak babcia spiewa jej piosenki. wpatrzona jest wtedy w Babcie jak w obrazek. i probuje cos odpowiadac. niesamowite. musze sama sie piosenek nauczyc.

Witam sie i ja:)Zycze milego dnia ;) Ja sie szykuje do lotu i mam wiekszego stresa z 1 dzieciem niz z 2. Nie wiem jak wytrzymam ponad 2 h. Pies mi nadwyrezyl nadgarstek i boli mnie krzyz.....
Jagodko to ja nawet i papryke jem... ale z owocow jak zjem cosik poza malinami i jagodami to widac..... z pieczywem rowniez

Gosiu napisz jak lot minal bo ja za dwa dni i juz reisefiber dostaje.

Zola dzisiaj już 5 kupę zrobiła. Je co 4h w dzień, w nocy 5-6h przerwy. Ćwiczenia dobrze znosi, ale nie wiem ile razy dziennie i jak długo powinnam z nią ćwiczyć. Dziewczyny jakie miałyście zalecenia od fizjoterapeutów bo ja zapomniałam się zapytac.

Hej ;-)

Ale sobie urządziłam intensywny weekend... W piątek byłam w pracy załatwić zgłoszenie do zusu i wniosek do ubezpieczenia. Oczywiście w pracy szał. A młoda spała jak zabita po podróży w foteliku. Potem odwiedziłyśmy koleżankę z sali w szpitalu. Wczoraj byliśmy u znajomych, gdzie pod domem mieli festyn, to i festyn zaliczyliśmy. Znajomi mają 2 dzieci już w wieku szkolnym i też byli zafascynowani, oczywiście przypominając sobie jak ich dziewczynki były maluśkie. W końcu ktoś, z kim można było troszku dłużej pogadać. Dzisiaj za to zaliczyłam z małą pierwsze wyjście na zakupy w chuście. Potem po południu rynek, ale nie dość, że młoda zaczęła płakać, to jeszcze burza nas dopadła, więc nawet nie miałam gdzie nakarmić. Co prawda nie wiem czy była głodna aż tak, bo w tramwaju pospała jeszcze.

Co do chusty.... do galerii handlowej już nie zajrzę chyba. Miałam już troszku dość tego uśmiechania się do wszystkich. A jestem taka, że jak ktoś się uśmiecha, to też się uśmiechnę. Jednakże w końcu mnie to zaczęło męczyć. Ale zachwyty, że moja mała to taki ładny chłopczyk były dobre ;-) no i ludzie nie mogli się nadziwić, że takie maleństwo. I tak się z moim zastanawialiśmy, gdzie są te mamy z tymi maluszkami, bo faktycznie wszędzie widać większe dzieci. Się chowają chyba po domach.

Makota ja na ten czas mojej "pokazuje" obrazki kontrastowe. Znalazłam na necie i wydrukowaliśmy takie na kartkach A4, poprzyklejałam na ścianach i też jej pokazuje inne. Na razie się szczerzy do nich.

Ktosik pisał o krwi w kupce tu też. A nie ma odparzenia? Bo moja młoda była ostatnio nieco odparzona jak była położna i ta mówiła, że może jej się krew pojawić przez odparzenie właśnie. Nie nastąpiło to na szczęście, a odparzenie wyleczone.

Jagódko gruszka podobno jest "owocem bezpiecznym". Ale dodatku w postaci bym nie poleciła, gdyż też może uczulać. Pisze Ci to żywy przykład alergii na cynamon, który cynamon uwielbia :-p

Ja chyba niebawem zrobię odstawkę mleka. Bo mała ma nowe krostki już takie nie bardzo trądzikowe. Ale idę z nią do pediatry we wtorek po skierowanie, to dopytam. No i nie wiem co z główką, bo miała tam sporo trądziku i teraz jej schodzi skóra i nie wiem czy to trądzik jak na czole, czy może już ciemieniucha się robi. Z resztą właśnie w brwiach ma lekko żółtą skorupkę, więc może jednak ciemieniucha?

Elifit dziekuje .
Lilla ja mam cwiczyc w porze aktywnosci malego.
Co do lotu pomijajac 2h opoznienia to spokoj. Malutek przespal lot i otwieral oczy tylko na baki. W tamta strone obudzil sie tylko na papu. W samolocie dostajesz dodatkowy pas dla dziecka i musi byc ono plecami do Ciebie. A tak to malo miejsca, a ja mam za krotkie nogi aby dobrze oprzec o podloge.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry