reklama

Lipiec 2014

dzięki dziewczyny za info o zabawkach :tak:
z tego lamanze czy jakoś tak mam grzechotkę zeberkę. mam też kolorowego kraba, który ma różne kolorki i różne faktury - do tego się uśmiecha, ale już mu się nudzi.

mamy dużą bańkę wstańkę - też mu się już znudziła. mamy bujaczek - robi szał na max 20 min. reszta zabawek to takie wg mnie bez szału.

przejdę się chyba do smyka i poszperam.

Pola - ja też się nakręciłam na kolejne lilou. może jutro zrobię, choć szkoda mi kasy trochę. spróbuj inny probiotyk, choć biogaia jest bardzo wygodna

reklama
Dziewczyny, ja korzystam z ateki internetowej "Wystrzałowa" i widziałam, ze tak biogaia jest.

Ogólnie łączę się z Jagódką, bo moje od 4 też nie spały. Ot dzień sobie zrobiły. A później w dzień nockę, Super.

Elifit dziekuje .
Lilla ja mam cwiczyc w porze aktywnosci malego.
Co do lotu pomijajac 2h opoznienia to spokoj. Malutek przespal lot i otwieral oczy tylko na baki. W tamta strone obudzil sie tylko na papu. W samolocie dostajesz dodatkowy pas dla dziecka i musi byc ono plecami do Ciebie. A tak to malo miejsca, a ja mam za krotkie nogi aby dobrze oprzec o podloge.

Mocno płakał przy starcie i lądowaniu? czy karmiłaś w tym czasie? ja tez krotka ale chyba do ziemi sięgam :P w czym miałaś Aleksa? w gondoli czy chuście? ja chce w chuście wziąć ale nie wiem jak sobie poradzę gdy trzeba będzie przewinąć czy nakarmić. normalnie bardzo się boję tej podrózy

Hej ;-)

Jagódko gruszka podobno jest "owocem bezpiecznym". Ale dodatku w postaci bym nie poleciła, gdyż też może uczulać. Pisze Ci to żywy przykład alergii na cynamon, który cynamon uwielbia :-p

Ja chyba niebawem zrobię odstawkę mleka. Bo mała ma nowe krostki już takie nie bardzo trądzikowe. Ale idę z nią do pediatry we wtorek po skierowanie, to dopytam. No i nie wiem co z główką, bo miała tam sporo trądziku i teraz jej schodzi skóra i nie wiem czy to trądzik jak na czole, czy może już ciemieniucha się robi. Z resztą właśnie w brwiach ma lekko żółtą skorupkę, więc może jednak ciemieniucha?
Jak żółte łuski to ciemieniucha:tak:
Cynamon, wiesz dlaczego go lubisz? Bo uzależnia jak cholera:-) Robili kiedyś badania i zawiera jakiś związek, który działa jak narkotyk. Niestety jestem uzależniona, uwielbiam wszystko z dodatkiem cynamonu (ostatnio odkryłam w biedrze ciastka owsiane bez mleka i jaj, otwieram, a tu cynamon, jakaż była moja radość, ciastka zniknęły migiem:zawstydzona/y:)
dzięki dziewczyny za info o zabawkach :tak:
z tego lamanze czy jakoś tak mam grzechotkę zeberkę. mam też kolorowego kraba, który ma różne kolorki i różne faktury - do tego się uśmiecha, ale już mu się nudzi.

mamy dużą bańkę wstańkę - też mu się już znudziła. mamy bujaczek - robi szał na max 20 min. reszta zabawek to takie wg mnie bez szału.

przejdę się chyba do smyka i poszperam.

Makota
a mata edukacyjna? Ja muszę swoją odświeżyć i chyba zaczniemy na niej leżakować, bo widzę, że Adasiowi się czasem nudzi.
Cały dzień Młody dawał po garach i nie chciał spać. Poszliśmy na długi spacer, padł, wróciliśmy, a on dalej śpi.. spał ciągiem 3,5h:szok: Szok! Nigdy w życiu nie spał tyle za jednym zamachem w dzień. Bałam się, czy będzie chciał dalej spać. Nakarmiłam, wykąpaliśmy, znowu cyc i.. śpi:shocked2: Dlatego ja zaraz spadam się ogarnąć i też lecę do łóżka korzystać:tak:

Gosia to super ze malutek tak dzielnie zniósł lot. Wlasnie zastanawiałam sie jak sie przewozi takie malenstwo. Byłam przekonana ze w foteliku.

Makota, ja chce sobie kupic od razu trzy bransoletki. Ale chyba rozłożę to na raty i najpierw wezmę dwie: dziewczynkę i chłopca.

Czy to mozliwe zeby kolki pojawiły sie po 10 tygodniu zycia? Dzis wieczorem malutek mocno płakał. Wczoraj tez. Zastanawiam sie czy to zmęczenie czy moze kolka.

Lilla nie plakal wogole. Start i ladowanie w pasie musi byc i plecami do Ciebie. Dzisiaj przy starcie jedynie ciumkal smoczka. Malt byl w foteliku do schodow samolotu. W samolocie na rekach/ kolanach. Lilla nie boj sie. Karmienie mozesz wystawic cyca lub butelke. Zmiana pieluchy... to tak jak zawsze.

Pola to zalezy od linii, ale zazwyczaj do ukonczenia 2 r.z. na kolanach. W nirmalnych liniach sie za to nie placi, ale w tanich to ok 100zl doplaty. Do pasa doroslego jest doczepiany pas dziecka. W ryanair nie ma miejsca na fotelik na siedzeniu.

U mnie taki lot chyba w ogole by nie wchodził w grę. Mały nie usiedzi na rękach dłużej niz pol godziny. No chyba ze śpi, ale zeby zasnal to najpierw trzeba z nim chodzić. Siedzenie nie wchodzi w grę.

reklama
CZe Kochane:)

moje dziecko w piątek przeszło samego siebie cały dzień prawie nie spało za to po kąpieli i jedzeniu zasnęło o 21 i spało do 5. Pierwszy raz nam się to zdarzyło ( w sumie raz przed operacją też tak miał ale wtedy był już osłabiony) "Ja i moje piersi były w szoku" patrząc na zegarek gdy się wybudził do karmienia. Myślałam że mi biust eksploduję. Dzisiaj odciągałam pokarm laktatorem bo chcieliśmy wziąć młodego do Kościoła szok z jednej piersi wyszło 160ml:szok::szok::szok:

My kąpiemy Młodego co drugi dzień.
W sobotę upiekłam placka, którego jadłam na chrzcinach Migdałowiec z krówką - Przepisy kulinarne Alicji Rozkosz mogłabym go sama zjeść całego ale ograniczam się do 1 kawałka dziennie no dzisiaj wyszły 2. Pycha mam straszne smaki na słodkie.

Mykam spać dobrej nocki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry