reklama

Lipiec 2014

reklama
Agaa ja kupuje niemieckie premium rozmiar 2, płacę coś koło 48 gr za sztukę.

Siedzę pod blokiem, spacer był, zaczęło kropic i tak nie może się zdecydować, czy będzie padało czy nie. Wracam chyba do domu druga kawę wypić , jakoś obudzić sie nie mogę dziś...

Hej dziewczyny .
Moja Jula też nie wyciąga rączek do zabawek a ma już prawie 3 miesiące. Owszem macha nimi, pcha do buzi itd ale zabawkami tylko wzrokowo się interesuje i to też nie zawsze. Czasem nie chce na nas patrzec tylko gdzieś po kątach ale jak już patrzy to się śmieje, mało też "gada", powinnam się martwić?? Chyba jak pojadę do PL to oprócz ortopedy wybiorę się do neurologa tak profilaktycznie. Mam nadzieję, że wszystko jest ok a Julka ma po prostu swoje tempo. No i muszę jakieś ćwiczeia na ta główkę dostać , bo o ile na plecach, ładnie kręci to na brzuchu tylko jedna strona i nawet podnosić za bardzo nie chce :(:(
Piąstki też jeszcze często zaciska, ale równie często je otwiera :)

Moje dziecię teraz śpi, niestety w dzień zasypia tylko ze smokiem. To chyba jej zamiennik zamiast brzuszka, bo inaczej nie da rady.
Jutro przyjeżdżają rodzice :) W końcu będzie do kogo sie odezwać :)

Hej, przysypiam czytajac wiec tylko napisze co u nas.
W nocy dwie pobudki, po dlugim spaniu czesciej jadla. O 5 karmienie i podróżna . lotnisko. Zachustowalam się z młodą ale na odprawie celnej musialam się odwiazac. Za to pozniej juz nie wgciagalam jej az do Amsterdamu. Spała od 7 do 10.30. w samolocie nie plakala mimo ze nie jadla w czasie wznoszenia i opadania. W domu ja nakarmilam i przewinelam. chciałam się rozpakowac ale mloda marudna wiec lezymy na kanapie we trzy i spimy.

Lilla, fajnie ,że podróż minęła bezproblemowo.

Kasia, Limonka nie martwcie się. Po pierwsze każde dziecko ma swoje tempo. A po drugie myślę,że większość maluszków robi wiele rzeczy nieświadomie.
Machają rączkami tak czy inaczej a że przypadkiem trafi na zabawkę...;-)

Mój czasem coś tam potrząsa ale chyba nie kojarzy ,że to robi i jakie będą skutki.
Córka zrobiła mu bransoletkę z grzechotki i machał rączką, tak jak zwykle, chyba wcale nie skojarzył ,że coś na niej ma:tak:

Chociaż wczoraj był pierwszy przebłysk...Machając rączkami założył sobie kocyk na głowę robiąc coś w rodzaju kaptura. Później przez kilkanaście minut przekrecał głowę na boki,żeby zobaczyć co to mu na głowie siedzi:tak:
Widok przecudny. Jak kot próbujacy złapać własny ogon.

Dzieki za odpowiedzi. Chyba na razie nie bede sobie wmawiac, ze cos jest nie tak. Kazde dziecko rosnie i rozwija sie w swoim tempie, to fakt, mnie martwia jedynie wiecznie zacisniete piastki. No nic, 18go mamy rehabilitacje, a 24go szczepienia wiec bede probowac namowic kogos zeby chociaz przyjrzal sie Laurze.

Limonka, my w domu nie mamy zbyt specjalnych cwiczen przez to ze trzyma caly czas glowke w jedna strone. Laura trzyma caly czas glowke na prawo, wiec kazali nam wszystkie zabawki, zawieszki w wozku itd przewiesic na lewo, pokazywac jej wszystko na lewa strone, mowic do niej tylko z lewej strony, jak spi przekrecac jej glowe w lewo, no i w lozeczku czesto zamieniac jej pozycje. Tam gdzie glowka zawsze lezy to teraz nozki i tak kilka razy dziennie,mala chetniej juz sama przewraca glowe na lewo. W czwartek bylam na kontroli i pani byla z niej zadowolona.
Jak na cwiczeniach u niej Laura nie chciala podniesc glowki, wziela bardzo szeleszczaca zabawke i polozyla malej na samym srodku, szelescila nia, mowila do niej, az mala w koncu sie zainteresowala i musiala podniesc glowke. Tak nam w domu kazala robic, jesli by mala byla leniwa podczas lezenia na brzuszku. Moze u siebie tego sprobuj, wiem po sobie, ze maluchy sa bardzo uparte:)

Aaa teraz doczytalam, ze na plecach ladnie Twoja corka kreci glowka:)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,

nadrobiłam Was ale nie pamiętam co komu odp.

Mamy dzisiaj szczepienie strasznie przeżywam czy po można wykąpać dziecko? czy miałyście coś przygotowane na wypadek gorączki? jeżeli tak to co to było? jak dzieci zareagowały na szczepienie? przperaszam że tylko o sobie ale strasznie się denerwuję szczepienie powinno odbyć się 26.08 a;e ze względu na operację mamy przesunięcie.

trochę odpoczelam wiec dokoncze posta. Przede wszystkim dziękuję wam dziewczyny za kciuki bo wiedząc ze myslicie o nas lepiej mi poszlo na lotnisku :)
Maz strasznie steskniony, mówił ze i tak sie w nocy budzil i chcial przewijac ha ha ha Na lotniskach bardzo mili ludzie. Panowie az sie rwali zeby mi pomoc walizke, taśmy zdjac. Powoli ogarniam walizke bo nie zaniose jej na poddasze. wazy 28kg. ponadto musze pranie wstawic bo nie wszystko wyschlo w pl i przez kilka godzin w walizce troche śmierdzi.

Dzieci nie rozwijaja sie wg tabelek wiec trzeba miec lekki luz ale reke na pulsie.

Moja ukochaną psinke juz na. kolanach trzymam.

Można kąpać, na gorączkę np.efferalgan w czopkach dla dzieci. Jak się boisz szczepienia, to je przesuń, nikt Ci nie każe szczepić teraz. Ja będę odwlekać to pierwsze szczepienie przynajmniej do skończonego 3 m-ca ze względu na podejrzenie skazy białkowej. Sporo szczepionek zawiera białko jaja, więc niech spadają.
No nareszcie jest kupka (i idzie dalej), nawet bezproblemowo poszło..:-) Na spacerze deszcz nas złapał w połowie drogi do domu - a dość daleko zaszłam. Kupiłam mięso i wędlinę, nawet udało mi się kotlety zrobić (smażyłam już z Adasiem na cycku:-D) i sobie mięso do piekarnika wstawić. Niedługo wróci A. z Klaudią, zjemy i spadam do kosmetyczki na pedicure:happy: Odciągnęłam 130ml, mam nadzieję, że im wystarczy;-)

reklama
Gracza ja kupilam czopki przeciw gorączkowo/przeciwbolowe ale na szczęście nie były potrzebne.nie boj żaby będzie dobrze:)

Małgorzata u nas zajęcia na basenie SA od4mca ale zobaczymy jaktobedzie,teraz ola ma raz w tyg,wiki 2 razy wiec jak hanie zapisze to większość czasu na basenie spedze,he he

Ja tez juz 2kawki wypilam bo ledwo chodze,byłam na 3 h u mamy coby się odstresowac i nawet się pol h zdrzemnelam:)

Zmykam obiad podawać,dziś gotowe gołąbki i pierogi z serem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry